У прокуратурі розслідують витік інформації про бійців батальйону «Айдар»

У прокуратурі розслідують витік інформації про бійців батальйону «Айдар»
У Генеральній військовій прокуратурі триває перевірка за фактом розголошення 14.06.2015 року на сайті Кібер.Беркут відомостей військового характеру, які могли становити державну таємницю.

Зокрема, як повідомили у Генеральній військовій прокуратурі, 9 липня 2015 року було розпочато кримінальне провадження, оскільки у мережу інтернет невідомі особи, які мали доступ до бази даних, оприлюднили повний список бійців (добровольців) батальйону територіальної оборони «АЙДАР» 24 ОШБ ЗС України. Кримінальне провадження порушено за ч.1 ст.422 (розголошення відомостей військового характеру), ‒ пише Волинське агентство розслідувань.

Таким чином, у рамках цього кримінального провадження слідчі військової прокуратури Південного регіону проводять перевірку щодо халатного ставлення до службових обов’язків начальника штабу, які потягнуло такі наслідки.

«Вся інформація знаходиться в штабі. Відповідно начальник штабу несе повну відповідальність за дотримання секретності всієї інформації і зокрема персональних даних бійців батальйону. На сайт КіберБеркут вони потрапили через чиюсь халатність», – розповідають інсайдери.

Слід зауважити, що саме Ігор Рицко з 2014 року позиціонує себе начальником штабу батальйону «АЙДАР».

Нагадаємо, що наразі триває перевірка щодо підробки документів на присвоєння Ігорю Рицку звання майора ЗСУ. Бійці батальйону «АЙДАР» розповідають, що у 2014 році він прийшов у званні капітана, згодом нібито отримав звання майора, а вже за рік роботи в штабі він хизувався погонами підполковника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Алмаз))) пішов, часом, не старлєєм? А козлобородий хіба взагалі був ахвіцером? Вміли в Айдарі хлопчики розважатись)))
Відповісти
Останні новини
У прокуратурі розслідують витік інформації про бійців батальйону «Айдар»
31 серпень, 2017, 14:54