У школярів, які отруїлись на Рівненщині, виявили сальмонельоз

У школярів, які отруїлись на Рівненщині, виявили сальмонельоз
На Рівненщині встановили діагноз дітей, які потрапили у лікарню через отруєння.

Рівненський обласний лабораторний центр повідомляє, що причиною отруєння дітей Зарічненської НВК «ЗОШ І ст. — гімназія» стала сальмонела ентерітідіс, - пише Рівне.Вечірнє.

Обставини, що сприяли виникненню та поширенню спалаху — це вживання дітьми курячих яєць, забруднених сальмонелою, недотримання термічної обробки при приготуванні страв та недотримання санітарних норм і правил на харчоблоці Зарічненської НВК «ЗОШ І ст. — гімназія».

Бактеріологічно обстежено 90 осіб, з них 18 хворих. На мікробіологічне дослідження відібрано 90 проб харчових продуктів, питної води та змивів з об’єктів довкілля.

Бактеріологічною лабораторією ДУ «Рівненський обласний центр МОЗ України» у хворих дітей виділено сальмонелу ентерітідіс та із варених яєць, які вживали діти також виділено сальмонелу.

Підприємство, яке забезпечує харчування Зарічненского навчально-виховного комплексу «ЗОШ І ступеня-гімназія» — ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР» (Київська обл, Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе). Яйця завезені із Тернопільської області (ПАТ «Птахофабрика Тернопільська»).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У школярів, які отруїлись на Рівненщині, виявили сальмонельоз
08 вересень, 2017, 13:30