Донька волинського героя-атовця мріє про гімнастику

Донька волинського героя-атовця мріє про гімнастику
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Про це повідомляють організатори на своїй сторінці у Facebook.

Стали відомими імена ще двох дітей, якій можна допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.


Незабаром свій шостий день народження відсвяткує Калинка Столярчук. Вона ще ходить у садочок, але вже рівняється на Героя Мирослава Столярчука. Каже: «Я татка мало пам’ятаю, але те що він зробив заради нас та України це дуже героїчно!» Вона з розповідей мами чула, що він безмежно любив Батьківщину, тому вступив до роти поліції особливого призначення «Світязь», аби стати на її захист.

Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла «зеленим коридором» на дорозі поміж селом Новокатеринівка та хутором Горбатенко. В автобусі який виривався з російського оточення окрім Мирослава знаходилось ще 5 бійців, на жаль снаряд влучив в їхній транспортний засіб і ніхто з хлопців не вижив.

Чимало зусиль довелося прикласти, аби знайти тіло Мирослава. Упродовж наступних 6 місяців родина пройшла 9 кіл пекла доки змогла знайти, а потім і повернути тіло Героя на рідну Волинь (його помилково поховали на Вінниччині під чужим ім’ям), аби він знайшов вічний спокій у рідній землі.

Маленька Калина, гідно наслідуючи татка-героя, запевняє, що Україна – це наш дім. А свій дім треба любити та оберігати. Вона не розуміє що є труднощі чи життєві негаразди, але вже прагне помагати знедоленим людям. «Я хочу допомагати людям грошима, щоб не було бідних та усі могли б собі купувати одяг та їжу. А то ми з мамою бачили як тьотя з дядечком рились у сміттєвих баках, а дядьо навіть щось з них їв. Мені їх шкода», – каже дівчинка.

А ще вона дуже любить свою матусю. Вона її постійно обіймає та цілує, для того, щоб та частіше посміхалася. Калина – справжня мамина помічниця: в домі прибирає після себе, (хоча не завжди про це пам’ятає, але вона вчиться). У неї є маленький братик Остапчик, про якого вона піклується, грається з ним, він ще маленький але дуже хоче ходити, тому потрібно за ним пильнувати.

На даний момент наша іменинниця хоче досягнути успіхів у спорті, відвідує заняття з художньої гімнастики у Луцькій СК "Принцеса". У вільний час любить складати пазли. Мріє також побувати за кордоном, але так як ще ніде не була, то її приваблюють всі країни. Із відомих людей подобається Дзідзьо, адже він безпосередній, веселий і під його пісні можна стрибати.

За таким щільним графіком знаходить час подивитися на улюблених героїв з мультфільмів «Монстри на канікулах» та «Феї». У Калинки є ще кицька Дашка, з якою вона з радістю грається, адже вона м’яка та смішна. А ще вона просить у мами собачку, таку маленьку щоб можна було тримати у квартирі та щоб робити їй зачіску.

Мама Ольга багато часу проводить з дітьми, адже вона у декретній відпустці. Усі компенсації отримала, а місцеві та київські волонтери про них теж не забувають, будучи для родини надійним тилом. Зараз найбільш актуальним для дитини є одяг та взуття.

Побутові труднощі звичайно є, не вистачає коштів для завершення ремонту. Сім’я дуже рада спілкуванню, тому лишила нам адресу для привітань і листування, яку за необхідності можемо надати у приват.

Отож, перед вами коротка історія із буднів ще однієї дитини із числа сімей Небесного Легіону. У житті цих діток так мало щастя, їм так не вистачає підтримки та настанов від власного татка, їм так мало уваги лишається від мами, бо тепер їй самотужки доводиться утримувати усю родину. Але зробити дитину щасливою не так уже й складно.

Достатньо усього лиш здійснити її мрію. То ж долучаймося робити добрі справи, даруючи радість діткам, яких торкнулася війна – діткам Небесного Легіону!

Інформація про батька дівчинки є у Книзі пам’яті. Деталі за посиланням: http://memorybook.org.ua/4/golyanovsky.htm


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Донька волинського героя-атовця мріє про гімнастику
09 вересень, 2017, 20:56