На форумі видавців у Львові презентують книгу про Україну-«трансформер»

На форумі видавців у Львові презентують книгу про Україну-«трансформер»
Презентація книжкової новинки «Дня» «Корона або Спадщина Королівства Руського» відбудеться 15 вересня на Львівському форумі видавців.

О 12:00 в рамках Львівського форуму видавців відбудеться презентація книжкової новинки «Дня» «Корона або Спадщина Королівства Руського». Місце – Львів, Палац Потоцьких, Дзеркальна зала, що знаходиться за адресою вулиця Коперника, 15.

Презентація відбудеться за участю головного редактора «Дня» Лариси Івшиної і авторів «Дня», модератором виступить Ірина Ключковська.

Історія України розпочинається не 25 років тому і навіть не з 1654 року, в чому намагалась переконати нас колоніальна історіографія. Книга «Корона, або Спадщина Королівства Руського» має на меті переосмислити витоки і саму природу української державності.

Це наша спроба поставити надважливе питання – з якого етапу Україна починає своє «літочислення»? Можливо, від київського князя Святослава, який у 971 році уклав мирний договір з візантійським імператором Іоанном Цимісхієм? Або ж від Ярослава Мудрого, тисячоліття утвердження якого на престолі будемо відзначати у 2019 році? В України є своя давня спадщина. Питання тільки в тому, наскільки ми готові вступити у «права власності».

Як зазначає головний редактор «Дня» Лариса Івшина, у період нестабільності, коли Україна переживає найважливіші етапи своєї історії, щоб створити щось нове, ми повинні звернутися до нашого минулого та побачити в ньому «пульсуючі» точки, які і зараз дають нам енергію. Україна – країна-«трансформер»: Київська Русь, Королівство Руське, Річ Посполита, Князівство Литовське, Російська, а потім Червона імперія. Але поза всім цим жив незнищенний український народ, який зберіг свою культуру, мову та ідентичність.Без сумніву, книга стане відкриттям навіть для заглиблених в історичні контексти. Не варто боятися закидів, що історію «переписують». Важливо те, що її треба «передумувати». Історія – не «теорема», яку досить один раз довести.

Книга «Корона, або Спадщина Королівства Руського» – це звернення до минулого з позиції сучасності. Це – матеріал для творення проекту майбутнього. Це – нагода для кожного громадянина усвідомити, що його участь в житті держави не обмежується лише виборами. Наша книга в найширшому історичному контексті розкриває проблему відповідальності еліти та народу. Ваші стереотипи будуть зруйновані! Ви відчуєте свіжість і новизну нашої спільної історії. Висококласний колектив наших авторів провів колосальну роботу, щоб пролити трохи світла на її таємниці й ми будемо раді поділитися з читачами розкопаними скарбами.

Особливо багато віднайдених скарбів чекає на волинян, адже у книзі «Корона або Спадщина Королівства Руського» вперше в українській історії віддано належну увагу і шану нашим древнім містам-столицям – Володимиру, Холму, Галичу, Луцьку. Буде в книзі і про з’їзд європейських монархів 1429 року у Луцьку, і про видатних правителів наших земель. Отож, запрошуємо усіх 15 вересня о 12:00 на презентацію книжкової новинки «Дня» в рамках Львівського форуму видавців.

Віддати свій голос за найбільш волинську книгу «Корона або Спадщина Королівства Руського» на традиційному конкурсі «Найкраща книга Форуму-2017» можна за посиланням: http://bookforum.ua/books/korona-abo-spadshhyna-korolivstva-ruskogo/


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.