Безвісти зниклих бійців 51-ї військова частина хоче визнати померлими

Безвісти зниклих бійців 51-ї військова частина хоче визнати померлими
Володимир-Волинська військова частина звернулась до суду з рядом позовів про визнання померлими безвісти зниклих у 2014-му році військовослужбовців 51-ї бригади. В більшості це бійці, зв'язок з яким обірвався під час виходу з Іловайського котла. Наразі у Володимир-Волинському суді є 8 позовів.

Розгляд позову стосовно безвісти зниклого бійця 51-ї бригади Сергія Жука мав відбутись у середу, 13 вересня. Однак розгляд справи перенесли.

Правозахиник Василь Нагорний каже, що в заявах військової частини мета позовів - це облік особового складу. Однак, на його думку, таке пояснення насправді є нікчемним. До суду такі позови можуть ініціювати батьки чи родичі безвісти зниклих.


«Я думаю, що за цим стоїть зовсім інша мета - згідно закону родичі безвісти зниклих військовослужбовців отримують їхнє грошове забезпечення. Я думаю, що саме це є реальною метою військової частини і чому вони хочуть виключити військовослужбовців зі штату», - додає він.

«Дивним є також те, що їх хочуть визнати померлими, адже можна встановлювати юридичний факт загибелі в АТО. І мені здається, що це буде більше справедливим. Якщо боєць загинув 28 серпня 2014-го року, то зараз суд визнає, що він помер сьогодні. І найголовніше - потрібно знайти реальний стан справ, чи людина загинула, чи ні», - каже адвокат.

Сьогодні у Володимир-Волинському міському суді мали розглядати перший позов. Безвісти зниклого бійця 51-ї бригади Сергія Жука військова частина хоче визнати померлим. 28-річний хлопець родом із Нововолинська. Зв’язок з ним обірвався 29 серпня 2017-го року. Його мама Зоя Жук каже, що в жодному разі не погодиться на те, щоб визнати сина померлим. Вона впевнена, що він - живий.
Сергій Жук
Сергій Жук

Боротись за свого сина вона буде у суді. Її інтереси представлятиме адвокат Василь Нагорний.

«Ми були готові до засідання. Мама не лише проти самого встановлення такого факту, але і має відомості, що її син - живий. Але повторюсь, що та мета, яку переслідує військова частина, - нікчемна і не може братись до уваги судом. То моя думка», - зазначив Нагорний.

Судове засідання сьогодні не відбулось у зв’язку із відсутністю складу суду. Не з’явився один з присяжних. Розгляд справи перенесли на 1 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безвісти зниклих бійців 51-ї військова частина хоче визнати померлими
13 вересень, 2017, 17:48