У Луцьку активісти прийшли «глянути в очі» «Аверсу»

У Луцьку активісти прийшли «глянути в очі» «Аверсу»
У Луцьку атовці та волонтери завітали до офісу телерадіокомпанії «Аверс», аби почути позицію працівниці каналу Юлії Циплюк стосовно розмови із представником сепаратистів. Надалі активісти планують передати звернення до Нацради з питань телебачення та радіомовлення та Національної спілки журналістів, аби там надали оцінку діям журналістів.

Акція відбулася 13 вересня.

Вони хотіли дізнатися, чи дійсно на аудіо, яке раніше опублікували на сайті Інформаційного агентства ВолиньPost, зафіксована розмова Циплюк із представницею комуніста Спиридона Кілінкарова. Циплюк не заперечила, що розмовляла із цією жінкою.

«До мене був такий дзвінок, да», - сказала вона. Мовляв, у неї теж є запис і вона підозрює, що телефонували з Луцька. Активісти ж наголошують – на початку розмови йдеться про те, що журналістам передзвонюють, оскільки вони хотіли поспілкуватися.

Андрій Омельчук, який воював у складі «Айдару», зауважив, що подібні перемовини - просто жахіття.

«Якщо у вас є претензії до батальйону «Айдар», до інших батальйонів, звертайтесь в офіційні – в ту ж саму військову прокуратуру… Коли ви починаєте говорити на ту сторону «дайте там інформацію як батальйон «Айдар» мародерствував - як ви взагалі можете займатися журналістикою?» - спитав Омельчук.

«Ви мені будете розказувати про журналістику?» - перепитала Циплюк.

Зрештою, після нетривалої бесіди активісти покинули приміщення, де розміщений «Аверс». За їхні словами, вони почули головне – Циплюк підтвердила, що спілкувалася телефоном з метою отримання коментарів від сепаратистів.

Активісти підготували звернення до Нацради з питань телебачення та радіомовлення та Національної спілки журналістів. У ньому йдеться, що із преси стало відомо, що журналісти «Аверсу» здійснюють спроби налагодити співпрацю із представниками окупованої «ЛНР».

Такі дії суперечать стану речей в країні, тому, на їхню думку, варто провести розслідування та за умови підтвердження таких фактів позбавити «Аверс» ліцензії. На переконання авторів звернення, подібні дії дискредитують добровольчий рух, а також ведуть до підриву цілісності держави, не кажучи вже про факти співпрацю із ворогами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аверс- це клон РАШАТудей.
Відповісти
Це не припустимо, що в час війни з москалями журналісти клепають такі передачі, які крутять по декілька разів. Вони штовхають стінку на стінку, "руский мир" потирає руки. То на який млин вони льють воду?
Ганьба! Це зрадники і посібники московського агресора.
Відповісти
Що робиться з тим "Аверсом"...як взагалі такі канали можна дивитися, невже нікому не ясно, що там працюють продажні журналісти, які пишуть оди укропу.
Відповісти
А що є такі люди які дивляться цей канал?
Кому він взагалі впав. Не переключайте увагу на непотрібні речі!
Відповісти
Марія Петручик, ще одна москальська дурочка. Розуму не має але лізе в політику. Очевидно добре платять москалики. Пора вже їх закрити. Скільки будуть ширити пропаганду москальську.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку активісти прийшли «глянути в очі» «Аверсу»
13 вересень, 2017, 17:40