В УПЦ МП шукають заміну Володимиру, – ЗМІ

В УПЦ МП шукають заміну Володимиру, – ЗМІ
За місце глави УПЦ МП борються два кандидати: Переяслав-Хмельницький архієпископ Олександр (Драбинко) та митрополит одеський Агафангел.

Про це з посиланням на газету «Сегодня» інформує ТСН.

Проте не виключено, що Володимир одужає і зможе повернутися до справ, пише видання.

Раніше Олександр Драбинко заявляв, що проведення богослужіння митрополитом найближчим часом виключено.

«Тенденція до поліпшення є. Але оскільки мова йде про застосування нового препарату, говорити про те, чи буде ця тенденція довготривалою, складно», – повідомив Драбинко.

Тим часом в УПЦ (МП) готуються до будь-яких варіантів. 26 січня має відбутися чергове засідання Священного синоду, де одного з його членів можуть призначити тимчасовим виконувачем обов'язків митрополита аж до одужання Володимира.

І якщо це питання дійсно буде на порядку денному, то найбільші шанси стати виконувачем обов’язків в одеського митрополита Агафангела.

Перший крок до цього вже зроблено: 23 грудня відбулося засідання синоду, на якому Агафангел був призначений головуючим в синоді до одужання глави УПЦ.

За словами Олександра Драбинка, це призначення відбулося відповідно до законів УПЦ, згідно з якими такі обов'язки покладаються на старшого по хіротонії члена синоду.

Однак незважаючи на формальність призначення, воно мало цілком реальні наслідки, головний з яких полягає в тому, що печатка УПЦ, яка фактично була в руках секретаря митрополита, тепер знаходиться в руках Агафангела.

Більше того, хоча комісію з управління київською митрополією очолив все той же Драбинко, всі її рішення також затверджуються одеським митрополитом.

Секретар митрополита, якого ще недавно вважали головним кандидатом на посаду виконувача обов’язків при хворому митрополиті Володимирі, опинився у важкій ситуації.

Очікувалося навіть, що на Різдво до Києва приїде Агафангел, щоб провести службу в Києво-Печерській лаврі, і це було б його серйозною заявкою на офіційний статус виконувача обов’язків.

Врятувати противників Агафангела на чолі з Олександром Драбинком від такої перспективи могла тільки поява Володимира на святкуванні Різдва. Вона відбулося, і Агафангел залишився вести службу в Одесі.

Тепер всі надії противників Агафангела пов'язані з одужанням глави УПЦ. «Якщо Блаженніший піде на поправку, засідання – синоду 26 січня може бути скасовано», – цитує Драбинка видання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В УПЦ МП шукають заміну Володимиру, – ЗМІ
11 січень, 2012, 09:45