Суд почав розгляд справи луцьких депутатів-«відкликанців»

Суд почав розгляд справи луцьких депутатів-«відкликанців»
У Луцькраді відмовилися приймати повідомлення про виклик до Волинського адмінсуду 5-и депутатів-відкликанців за позовом члена ініціативної групи Артема Запотоцького.

Про це під час судового засідання, яке відбулося 27 вересня, повідомив головуючий суддя Валентин Дмитрук.

Третіми особами у справі на стороні відповідача долучені й 5 депутатів, відкликати яких вимагала громада Луцька. Сам позивач перебуває на стаціонарному лікуванні у Луцькій міській клінічній лікарні, тож представники клопотали про розгляд без його участі.

Опісля представник депутатів-відкликанців Святослав Туз зауважив, що тільки сьогодні дізнався про розгляд, тому подав клопотання, аби йому дали час на вивчення матеріалів справи та підготувати письмові пояснення.

Натомість представники позивача зауважили, що відкликанців долучили до справи третіми особами ще 11 вересня, про що було надіслане повідомлення до Луцькради. Тож протягом 15-ти днів Туз мав можливість ознайомитися із матеріалами та підготувати письмові пояснення.

Проте суддя Дмитрук повідомив, що у Луцькраді відмовилися від отримання повідомлень про виклик до суду депутатів Євгена Ткачука, Олександра Козлюка, Аркадія Соломатіна, Костянтина Петрочука та Сергія Були. У мерії відмовилися навіть підписати супровідний лист про те, що вони відмовляються прийняти документ. Тож суд подав оголошення про виклик до суду, який опублікували у газеті «Волинь-нова» за 21 вересня.

Відтак адвокат позивача Дмитро Бурда зауважив, що згідно із законом треті особи належним чином повідомили про розгляд. Проте зрештою в судовому засіданні оголосили перерву до 10:00 4 жовтня.

Нагадаємо, 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятірки міських обранців - Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

У серпні стартувала перевірка підписів, які зібрали за позбавлення мандатів цих обранців громади. Перевірку згідно законодавства спільно з правоохоронцями мали здійснити члени міськвиборчкому.

Однак за декілька днів від початку роботи комісії стало очевидним, що 10 членів (всього в комісії - 18 осіб) виборчкому, а саме - представники партій "Народний фронт", "Опозиційний блок", "УКРОП", "Батьківщина" та Європейська партія України, своїми діями затягували процес перевірки підписів, приміром, постійно вносили різноманітні правки у проекти рішень, а потім просто перестали ходити на засідання. Голова комісії Леонід Будцев навіть звертався в поліцію, аби покарали "прогульників".

Реагуючи на це, Артем Запотоцький звернувся до лучан з закликом прийти і власноруч засвідчити свій підпис. Сотні людей відгукнулися та пройшли процедуру засвідчення підпису.

Однак коли розпочалося останнє засідання міськвиборчкому, то члени "коаліції" знову почали гальмувати його роботу. Зрештою 21 серпня "коаліція", використовуючи те, що вони є більшістю, проштовхнули рішення, яким завершили процедуру перевірки підписів за відкликання депутатів. Запотоцький оскаржив таке рішення у суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд почав розгляд справи луцьких депутатів-«відкликанців»
27 вересень, 2017, 10:59