Донька загиблого айдарівця мріє про крісло-мішок

Донька загиблого айдарівця мріє про крісло-мішок
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.

Свій перший серйозний ювілей – десятиріччя – невдовзі відзначить наша чергова іменинниця Луцюк Анастасія. Її татко Луцюк Роман Йосипович після активної участі на Євромайдані пішов добровольцем захищати країну. Він долучився до 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”, а 5 листопада 2014 року, отримавши під час боїв в районі міста Щастя під Луганськом важкі поранення в живіт, переніс 6 операцій у Київському військовому шпиталі.

З січня 2015 року продовжив лікування у Yale-New Haven Hospital (США, штат Коннектикут), де йому допомагала місцева українська громада. У жовтні того ж року Роману успішно провели надзвичайно складну операцію, але після неї з’явилися численні ускладнення. І в ніч на 20 березня 2016 року після дворічної боротьби за право на життя його серце перестало битися. Спочинув Герой на Алеї почесних поховань у с. Гаразджа, що під Луцьком.

Інформація про нього є у Книзі пам’яті.

Нині Настя уже навчається у 4-му класі, старається бути успішною в школі і це у неї чудово виходить. Дівчинка говорить, що для неї немає нецікавих предметів, а до найулюбленіших відносить математику, читання, англійську мову та малювання.

Із п’яти років Настуня займається танцями. Це її найбільше захоплення. Дівчинка добре танцює, легко запам’ятовує та відтворює нові рухи. Уже брала участь у багатьох танцювальних конкурсах та займала призові місця. Цього року змушена була покинути танцювальний гурток через брак часу.

Зараз Анастасія з величезним задоволенням відвідує ще й гурток з англійської мови, так як влітку побувала у США і це її змотивувало вільно опанувати мову цієї держави. Тому й сама пішла на додаткові заняття, бо знаючи англійську, можна подорожувати та спілкуватися у багатьох країнах. А щодо подорожей, то відвідала дівчинка ще й Литву та Туреччину.

Сподобалось абсолютно усе, що вона бачила, тому не дивно, що Настя так захоплено розповідає про плани на майбутні мандри, адже хоче колись побувати у багатьох країнах Світу. На даний момент найбільше мріє наша іменинниця потрапити до Єгипту, щоби побачити на власні очі комплекс пірамід у Гізі – єдина архітектурна пам'ятка з «Семи чудес древнього світу», що збереглося до наших днів.

Також з вересня цього року дівчинка почала відвідувати заняття у Творчій Студії Наталі Журавльової. Родина дуже вдячна Наталії Миколаївні, котра взяла патронат над обдарованою дитиною Небесного Легіону. Настуня давно захоплено спостерігала за виступами діток із цієї студії на різних заходах, а тепер і сама отримала унікальну можливість виконувати ролі у виставах та спектаклях, та мріє колись дебютувати і на великій сцені. А досягати поставлених цілей Настя уже навчилася, то ж і в цьому випадку вона не відступить.

А ще наша іменинниця дуже любить читати. У її доробку дуже багато перечитаного і вона на цьому не зупиняється. Особливо до вподоби юній книгофілці пригодницька література і улюбленим героєм для дівчинки є саме Шерлок Холмс. Нові книги їй купує мама, також багато чого бере у бібліотеці.

До речі, мало хто знає, що Настуні належить дуже цікавий та нетиповий рекорд за кількістю прочитаних книг, який організувала Луцька центральна міська бібліотека для дітей.

А ще Настуня із великим захопленням вчить вірші на пам’ять. Те, що дитина Небесного Легіону ще й «боєць» продемонстрував і той факт, що будучи з поважною недугою в лікарні наша іменинниця не просто захотіла взяти участь і міжнародному конкурсі «KobzarWave» на краще читання поезії Кобзаря, що організувала українська діаспора з міста Чикаго, але й потрапила у п’ятірку найкращих декламаторів світу.

Зі своєю майбутньою професією Настуся ще не визначилася, але дівчинка переконана, що вона буде пов’язана з мас-медіа: можливо стане ведучою якоїсь програми на телебаченні чи артисткою.

Безсумнівним авторитетом для Насті є матуся Тетяна. Про маму дівчинка говорить, що вона дуже добра та хороша, завжди і в усьому підтримує свою донечку. А доня, в свою чергу, допомагає матусі як може: підтримує чистоту в квартирі, витирає пил, ходить у магазин. Настя каже, що її сім’я дуже дружня, часто збираються разом. І тому зараз, коли старша сестричка Аліна поїхала на навчання до Києва, вона сумує за нею і згадує як разом їм було набагато веселіше.
Настуся дуже любить домашніх тварин, особливо собак і найбільше – лабрадорів.

Мріє, що колись і в неї буде чотирилапий друг цієї породи. Та має дівчинка одну проблему – у неї алергія на шерсть деяких тварин. Колись удома тримали хом’ячка, то змушені були його віддати через Настусину реакцію. Те ж саме траплялося, коли дівчинка наближалася до коней. Та, не зважаючи на цей нюанс, Настя каже, що вона абсолютно здорова.

Наша іменинниця є патріоткою та говорить: “Україна – це моя Батьківщина, рідний край! Мені дуже подобається жити в Україні, але в Україні мирній, як колись, коли я ще була малою. Мій тато безмежно любив Україну, а я дуже до нього подібна!”

Часом Настуся переглядає старі відео, де вона маленька, поруч з татусем, як вони разом подорожують, відзначають різні свята, просто веселяться. Нашій іменинниці дуже не вистачає татка. А ще, разом з Настею у класі навчається дівчинка з Донецька, яка змушена була покинути власну домівку через війну. Тому понад усе на світі дівчинка мріє про мир у рідній країні, щоб усі знову були щасливі.

Мама Тетяна розповіла, що виплати з державного бюджету сім’я отримала і для них нарешті стало реальністю отримати власне житло, про яке так мріяли разом з чоловіком (завдяки програмі покращення житлових умов членів сімей загиблих родина змогла придбати квартиру у одній із новобудов м. Луцьк). Та багато важливих справ і питань, які раніше вирішувались спільно з главою сімейства, Тетяні тепер доводиться вирішувати самостійно. І без цієї підтримки їй дуже складно.

Зокрема питання, які стосуються ремонту помешкання: де і як придбати необхідні матеріали, які саме потрібно купувати, як знайти хороших спеціалістів та ще й за розумною ціною. Тому сім’я Небесного Легіону буде дуже вдячна кожному, хто відгукнеться і запропонує свою допомогу у питаннях ремонту, меблів та побутової техніки (хорошою знижкою, порадою, фізичною допомогою).

Тим часом, наша іменинниця захоплено розповідає, що невдовзі і в неї з’явиться власна кімната. Зараз вона самостійно обдумує дизайн свого дівчачого куточку, де б їй було затишно та комфортно. Тому і попросила у подарунок на день народження безкаркасне крісло-мішок чи крісло-м’яч, у якому вона б відпочивала та читала свої улюблені книги, переглядала листи та поштівки, які сподівається отримати від вас на своє свято (адресу для привітань можемо надати у приват). Також мама додала, що дівчині необхідна зимова куртка та зимове взуття, тому не відмовилася б від такого подарунку (бо ж речі мають здатність зношуватись, а дітки Настусиного віку дуже швидко ростуть).

Волонтери проекту «Діти Небесного Легіону» закликають волинян допомогти влаштувати дитині свято.

Інформація для благодійників: день народження Насті 23 листопада, їй виповниться 10 років.

Ріст: 140-146. Розмір взуття: 34-35.
Омріяний подарунок: безкаркасне крісло-мішок або крісло-м’яч.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.