«ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок

«ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок
Кожного року від домашнього насильства страждає до 165 тисяч жінок. Ще більше зіштовхуються із насиллям та нападами на вулицях, у під'їздах, громадському транспорті тощо. В країні склалася загрозлива ситуація у сфері торгівлі людьми. Гірша ситуація із щоденними примушуваннями, «лапаннями», погрозами та знущаннями.

Небагато жінок вміє постояти за себе та застосувати силу.

Інформаційне агентство ВолиньPost в новому проекті доведе, що навіть худорляві жінки можуть дати відпір, і навіть кільком нападникам одночасно.

Для цього заснували проект «ЛедіЛегіон», де дві дівчини протягом трьох місяців будуть навчатися елементам самооборони та рукопашного бою.

Участь у проекті візьмуть: керівник відділу продажів будівельної компанії «Інвестор» Вікторія Доманська та журналістка Ольга Валянік. Раніше дівчата не мали справи з бойовими мистецтвами, тому «бої без правил» будуть для них в новинку.

Варто зауважити, що вага дівчат не перевищує 60 кілограм.

Тренуватимуться героїні рубрики в клубі бойових мистецтв «Legion» під пильним наглядом тренера Артура Столярука.

Артур Столярук займається спортом з дитинства. Спочатку - рукопашним боєм, в якому досягнув звання кандидата в майстри спорту, а пізніше почав займатися кікбоксингом та тайським боксом.

В свій час чоловік виборов титул чемпіона України з К1 і паралельно здобув майстра спорту з універсальних боїв. Тепер ділиться здобутими знаннями та навичками із своїми «підопічними».

«Я не ставив собі ціль ставати чемпіоном та присвячувати усе життя спортивній кар'єрі. Такі заняття стали для мене необхідністю, адже кожен чоловік повинен вміти постояти за себе, свою родину, націю та рід, бо в кожному тече кров воїна та бійця. Все починається із себе, потрібно тренуватися, не залежно від роду занять», - розповів Артур.

За освітою Артур - художник. Чимало часу він присвячує саме мистецтву.

Клуб бойових мистецтв «Legion» заснували в листопаді 2016 року. В клубі немає обмежень ні по віку, ні по статі: наймолодшому хлопцю лишень 3 роки, а дівчинці - 9. Займаються в клубі групами: тут і професіонали, жінки, діти та інші.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ ПРОЕКТУ В FACEBOOK

Для дівчат у клубі розробили спеціальну програму, акцентом якої є фізична підготовка та основи самозахисту з елементами кікбоксингу та рукопашного бою. В групі займаються 9 дівчат різного віку.

«З перших занять не можна багато вимагати від Олі та Вікторії. У них є основа фізичної підготовки і є усі дані, щоб «ліпити» з них бійчинь. Перш за все, хочу щоб дівчата були здоровими та витривалими, могли зберегти своє здоров'я в екстремальних ситуаціях та захиститися від можливих нападників», - поділився намірами тренер.

Артур вважає, що жінка повинна знати, як захищатися та не стати жертвою нападників та насильників.

«Нині світ не гарантує безпеки для жінок, тому хочу, щоб вони вміли захищати себе. І як кажуть на них «слабша половина», хоча вони теж можуть дати здачі, і «сильна половина» може отримати на горіхи», - зазначив Столярук.

Для початку, дівчата розминалися, щоб розігріти усі групи м'язів та виконували вправи для гнучкості. Оля та Віка бігали, присідали, відтискалися від підлоги та робили «мостик».

Особливо важко дівчатам давалася вправа «американка», у якій одночасно задіяні руки та ноги.

Оля весь час запитувала, чи можна їй врешті піти додому, а Віка казала, що більше не встане із підлоги.

Опісля Ольга та Вікторія працювали над ударами рук. Артур показав три основних: звичайні прямі (лівий та правий), бокові та аперкоти (удари знизу). Тут дівчата могли трішки розслабитися та врегулювати дихання.

Героїні проекту вивчили стандартну бойову «стійку» та спробували її в русі.

Тренер не був поблажливий до героїнь проекту та «змушував» застосувати силу і в звичайних вправах.

Опісля дівчат вчили махати ногами. Так, тренер показав три основних удари: фронт-кік (прямий удар), сайд-кік та хай-кік. До слова, такі назви притаманні саме кікбоксингу і в інших видах бойових мистецтв звуться по-іншому.

Відпрацьовували удари Оля та Віка на тренері. Тут дівчата змогли помститися за фізичну нагрузку.

Спробували удари і одна на одній.
На кінець тренування дівчата отримали комплексну вправу із фізпідготовки на групу м'язів ніг та прес. Тренер обіцяв «бити скакалкою», якщо не виконають завдання. Звичайно, він жартував, але це надало додатково стимулу для героїнь і вони виконали усі завдання.

Тренування акцентовано на знайомство та активацію тіла. Для тренера важливо оцінити фізичну підготовку підопічних, відчуття та розуміння удару, адже не можна просто взяти і бити. На думку тренера, героїні, перш за все, повинні розуміти, де береться сила та що таке удар, щоб опісля застосувати такі знання і вміти боротися проти ударів та протидіяти ним.

«Перші тренування - це абетка, з яких ми потім будувати цілі речення», - додав Артур.

Після першого заняття Вікторія розповіла, що для неї це більше ніж просто проект, адже «дивлячись на оточення і взагалі просто на людей та їх стиль життя, я розуміла, що насилля, а особливо насилля над жінками просто зашкалює» Дівчина зізнається, що їй боляче дивитися і не мати можливості допомогти чи вплинути на насилля. Тому хоча б на своєму прикладі тендітної жінки, яка поставить перед собою ціль, Віка хоче навчитись захистити своє життя та здоров'я.

«Я впевнена, що хоч одній жінці ми дамо стимул побороти насилля над собою. І взагалі відчувати силу - це круто», - додала Вікторія.

Ольга прийшла на проект, щоб захистити себе. Дівчина впевнена, що такі знання завджи знадобляться, адже нині світ жорстокий і потрібно вміти боротися за своє існування. На своєму прикладі героїня рубрики хоче довести усім жінкам, що захищатися «можна і треба» в незалежності, хто твій супротивник.

«Я не хочу стояти і просто кліпати очима, дивлячись, як хтось ображає жінку. Я хочу вміти захисти себе та інших жінок від свавілля та насилля. Я хочу бути впевнена, що в екстремальній ситуації, при нападі на мене, зможу зламати носа і відбити всю «охоту» нападити на жінок», - поділилася Ольга.

Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики клубу бойових мистецтв «Legion». Контакти: телефони +38 (099) 379 36 66, +38 (098) 850 06 06, +38 (063) 681 06 60; адреса: м.Луцьк, вул. Рівненська, 54. Сайт: legion.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Писали під час тренування? Бо кількість помилок наштовхує на таку думку ...) Фізична нагрузка...))))
Відповісти
Останні статті
«ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок
09 червень, 2017, 16:57