Бунт у Прилуцькому не переконав сільського голову покінчити з «цікавим» розподілом земель

Бунт у Прилуцькому не переконав сільського голову покінчити з «цікавим» розподілом земель
У селі Прилуцьке Ківерцівського району двоє сусідів воюють за шматок землі. Один сусід простий собі чоловік, а його опонент держслужбовець з авторитетними родинними зв'язками.

До редакції ВолиньPostу звернувся житель села Прилуцьке Михайло Артюх і розповів, як працівниця пенсійного фонду, на його думку, нечесно розділила за допомогою сільського голови Віктора Кирилюка землю.

За словами пана Артюха, його сусідка Марія Шуляк, використовуючи своє службове становище, обманним шляхом добилася неправомірного розподілу земельної ділянки на вулиці Богуна у селі Прилуцьке Ківерцівського району.

2013-го року у серпні місяці, він та його сусідка Марія Шуляк звернулися до сільської ради з проханням розділити земельну ділянку у 4 сотих, яка знаходиться між двома дворами. На цій ділянці свого часу була прокладена недієва залізнична колія. Сільський голова погодив розділити цей клаптик землі, за умови, якщо сусіди вивезуть пагорб, який є на цій території.

Отож чоловік, на пару з пані Шуляк вивіз частину пагорбу з-під її будинку. Витрати поділили порівну. Другу частину землі, яка знаходиться ближче до його двору, вивозив сам без участі сусідки. На той час, як стверджує Михайло Артюх, підприємлива пані вже отримала землю, яку самовільно захопила, і встигла забудувати. Клаптик землі, на якому була залізниця, вона ж забажала ділити на двох, що й було зроблено. Проте, розподіл дивним чином переріс у «прихватизацію» територій. Адже пані Шуляк, дали більше землі, аніж передбачалося. Причому, виділений для чиновниці участок лежить перед будинком сусіда.

Арифметика нескладна: у Михайла Артюха виходить в межах восьми сотих, а в сусідки 13, хоча в облаштування земельної ділянки чоловік, як переконує, вклав більше коштів, ніж його опонентка. У ситуації не дуже посперечаєшся, адже в приватизації та виробленні документів чиновниці пенсійного фонду, нібито активно допомагає сільський голова Віктор Кирилюк.

Дивним чином до земельної ділянки, яка належить Михайлу Артюху по-новому нараховують вже куплену ним територію. До слова купівля-продаж свого часу відбувалася доволі дивно: «Мене попросили внести за неї 5 тисяч гривень благодійних коштів. Сільський голова однозначно підтримує сторону моєї сусідки, чоловік якої, Микола Шуляк, до слова, працював у правоохоронних органах. Окрім того, серед родичів сімейства з яким доводиться воювати – голова Ківерцівського суду Олександр Костюкевич», - зазначив чоловік.

Тяганина продовжується вже кілька років, а посадовці і не думають чинити по совісті. На захист Михайла Артюха стали його односельці, які обурені подібною несправедливістю. Жителі вулиці під час сесії сільської ради навіть зверталися з колективним проханням, щоб чесно розділити землю. Проте на думку людей ніхто не зважає.

Михайло Артюх звернувся зі скаргою до Державної інспекції сільського господарства у Волинській області. У відповіді на скаргу йдеться, що «громадняка М.О. Шуляк скористалася наданим законодавством правом на отримання земельноїт ділянки у власність». Проте у відповіді також зазначено, що документи на землю виготовляли з порушеннями, цитуємо: «Розроблення проекту відведення земельної ділянки площею 0,188 відбувалося з посиланням на детальний план території житлової забудови по вулиці Богуна в селі Прилуцьке Ківерцівського району. Проте і план, і рішення по затвердженню проекту відведення прийнято в один день, 27.03.2015р… 21.04.2015 року Держсільгоспінспекцією у Волинській області внесено клопотання №2/04-11 до Прилуцької сільської ради про приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України рішення від 27.03.2015 р. №45/46».

Як бачимо питання неправомірності земельного розподілу не ставлять.
Сільський голова Віктор Кирилюк з приводу цієї ситуації розмовляти відмовився. Не дослухавши до кінця, він заявив – це все брехня. Обіцяв поговорити пізніше, бо на той час як телефонували журналісти, нібито був у перукарні. Щоправда, після «перукарні» слухавку керівник населеного пункту не взяв.

До слова, в історії села Прилуцьке – земельні оборудки не дивина. У 2008-му році тодішнього сільського голову та депутатів засудили за махінації пов'язані зі землею. Очільника села та обранців громади обвинувачували у незаконній передачі земель для ТзОВ «Аргос». Приватна фірма внаслідок рішення депутатського корпусу отримала в оренду на 45 років ділянку площею 1,1496 га. Також було змінено цільове призначення цієї землі. Як встановило слідство, за сприяння у вирішенні питання ТзОВ «Аргос» передало голові сільради Василю Х. 40 тисяч доларів США, а він розподілив гроші між депутатами, аби ті проголосували за потрібне рішення.

Цікавою є і біографія теперішнього сільського голови Віктора Кирилюка. Трохи більше року тому мешканці населеного пункту, який він очолює, під час загальних зборів змусили його написати заяву про звільнення. До таких дій людей спонукав скандал із роздачею земель навколо села. Цим питанням тоді зацікавилася і прокуратура.

Люди розповідали, що влада активно роздавала угіддя, отримати які сподівалися самі селяни. Таким чином десятки ділянок по 15-25 соток мали відійти до сумнівних господарів. Коли у Держземагентстві селянам дали копії заяв на отримання ділянок, то багато з них, нібито виявилися написаними однаковим почерком.

Що цікаво, то потенційні власники земель були мешканці інших областей, а також посадовці та їхні родичі.

Віктор Кирилюк категорично заперечував причетність до сумнівних схем, проте тоді громада таки переконала його написати заяву про звільнення із займаної посади. Але, як бачимо, сільський голова Прилуцького і на сьогодні лишається при посаді.

Наталка ПОЛІЩУК ВoлиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скаргу в прокуратуру....всі голови сільських рад хабарники в кожне село заідь сама найгарніша хата в сільського голови та у священника
Відповісти
Да в Прилуцькому навіть коти знають про "чесність" Кирилюка як і прокуратура ... та мабуть добре куда потрібно платить бо з нього як з гускі вода.
Відповісти
В Ратне так само, мер кулик ділить землю як хоче, собі дві ділянки, депутатам по дві, а простим людям- дуля
Відповісти
То треба й подалі соплі громаді жувати і в впост жалітися, єто точно допомагае))))))
Відповісти
Пані Поліщук, може все-таки варто приїхати у сільську раду, а не однобоко висвітлювати інформацію, поспілкуйтеся з Шуляк, депутатами...бо ви продовжуєте заочно робити висновки як і ваші колеги з Волинської газети та вибірково, як і ТРК Аверс, де працює Артюх. МАбуть це вже корпоративна звичка -відсутність обєктивності.... 10 гривень на дорогу я вам відшкодую - це ж не в Олику їхати....
Відповісти
ага голова то може й несвятий но артюх ше той сказочнік в нього по богуна в прилуцьку пів вулиці родичів і хотів він порішати своє питання через стару землепорядницю катерину юріївну але невстиг обєгорити сусідку бо катька пішла напенсію
Відповісти
Читаю цей пост і дуже здивована,це та Шуляк,що після прийому обзиває громадян дебілами?!
Відповісти
Останні статті
Бунт у Прилуцькому не переконав сільського голову покінчити з «цікавим» розподілом земель
14 травень, 2015, 16:00