«Нічна варта»: побита бабуся і дівчачі розбірки

«Нічна варта»: побита бабуся і дівчачі розбірки
Сьогоднішня «Нічна варта» виїхала на вулиці міста у ніч з 7 на 8 квітня.

Нічний спокій лучан оберігали патрульні із 2-ої роти патрульної поліції.

Міськвідділ: побийся, лайся, закури

Всю «веселуху» вечора застаємо у міськвідділі. Тут, попри ще не пізній час, вже зібралося чимало народу.



На лавці сидять двоє на вигляд нетверезих хлопців, поряд «гуляє» дівчина одного із них. За кілька метрів навприсядки примостилися ще двоє молодиків, біля чергового самотньо стоїть бабуся із дуже побитим обличчям.

Двоє друзів на лавці поводяться не зовсім чемно. Одного із них затримали за бійку, інший прибув до міськвідділу виручати колегу. Зрештою, усі залишилися тут.



Охороняють «буйних і веселих» кілька патрульних та нацгвардійців, а також самооборонівці із одної з груп швидкого реагування і бійці «Кобри», які допомагали затримувати хуліганів.

«Прибулий» на допомогу поводиться дуже шумно і бурхливо: хлопець дуже хоче покурити. Які тільки аргументи не йдуть в хід, аби його випустили на вулицю затягтися хоч кілька раз: від «пасть порву» до «дайте шось, мені треба «вскритися». Зрештою, хлопець намагається вискочити на двір.

Нацгвардійці швидко садять його на місце. Хлопець продовжує вириватися, на нього одягають кайданки. У штовханину потрапляє й його товариш, який раніше був не таким багатослівним. Під час штовханини у нього трохи порвався рукав куртки.

Хлопець, пересипаючи свої докази лайкою, розповідає, що курточка за 100 баксів. Він починає грозити усім «руки попереламувати». Потім зопалу підбігає до чергової частини та грозить, що виб'є вікно. Як доказ серйозності своїх дій б'є ногою у скло. Його швидко садять на лавку.



«А може в мене ше й граната в кармані, фраєрок? Я витягну чіку ніхто нє замєтіт», - каже хуліган. Він то встає, то сідає, не припиняючи лаятися. Зрештою, погрожує на всіх напісяти та навіть намагається відкрити ширінку. Нацгвардійці знову садять його на лавку.

«Я вас не боюся, я пройшов і Крим, і Рим… Після зони ти поймеш», - додає хлопець.

Тим часом, зачинщик конфлікту, який хотів «вскритися», вже геть заспокоївся і в кайданках обіймає, очевидно, свою дівчину.

«Де моя пачка «вінстона»? - запитує. Дівчина зітхає: вже скурив.

***

Бабуся саме дописує заяву на внука, який у колоритній жовтій спортивці присів віддалік.



Лице жінки дуже побите та вкрите гематомами, ніс розсічений. За словами жінки, її побив 19-річний внук. Він, випиваючи разом з товаришами, потім розважається, зганяючи злість на бабці.

Цього разу поліцію викликали її родичі, але старенька каже - така ситуація не вперше.



Почувши адресу бабусі, самооборонівці кажуть, що кілька днів тому приїжджали на виклик за цією адресою. Проте тоді ніхто не відчинив дверей.

«Я й не могла відчинити. У мене ключів нема, а вони пішли, двері захлопнулися», - розповідає жінка. Виявляється, ключі від квартири забрав внук, тому бабуся навіть не можуе потрапити додому. Її онук офіційно з нею не мешкає, та фактично, постійно перебуває там. Батько хлопця помер, а матері теж немає.

«Я додому не піду, я тут буду, у вас ночувати», - каже бабуся. На її переконання, нашіптує внукові чинити недобре «бородатий» - хлопець, який приїхав із ним до міськвідділу.

Вже згодом її внук намагтиметься з'їсти шматок скла, але цього не вдасться і йому викличyть швидку. Бабусю ж самооборонівці відвезуть додому, аби вона нарешті могла сісти та заспокоїтися.

Вулиця Бенделіані: Іванович і грабіж

Поблизу магазину «Салют» на вулиці Бенделіані майже посеред дороги патрульних зустрічає дуже збуджений і говірливий чоловік. Здається, сьогодні він вже добряче щось відсвяткував.

«Понімаєте, понімаєте», – щось дуже активно пояснює поліцейським Іванович. З його слів, він разом і дамою відпочивав поблизу «Салюту». Проте коли дівчина пішла, підійшли двоє «років 18 і 30», які нібито забрали в Івановича гроші.



Зрештою, поліцейські везуть Івановича до відділку. У наркодиспансері пройти тест у нього не вийшло фізично – не зміг як слід подути. Вже у відділку в арифметичній прогресії зростала й сума, яку забрали в Іановича – почавши з тисячі гривень, у певний момент дійшло вже до 2800 гривень. У підсумку переповідати історію про даму і грабіж він пішов до слідчих.



Львівська та Володимирська: тверезі водіїєє

Майже одночасно патрульні повідомляють про необхідність драгера на двох вулицях: Львівській та Володимирській.

На вулиці Львівській екіпаж зупинив автомобіль «Mercedes», у якого не світився задній габарит. Проте очевидці повідомили, що водій та його колеги нещодавно виїхали із заправки, тримаючи у руках пляшки із пивом. Проте, пройшови тест на даргері, виявилося, що водій тверезий.

Тому патрульні лише виписали постанову за несправний габарит.



На Володимирській поблизу супермаркету «Наш край» припаркувалися дві інші автівки – вантажівка «Ford» та мікроавтобус «Renault».

Патрульні проводять освідування водіїв.



За словами одного з водіїв, автівки рухалися на зустріч одна одній та стукнулися дзеркалами. Результатом ДТП стало відбите у «Renault» дзеркало, у «Ford» - аналогічна проблема та розбите бічне вікно.



Після освідування алкотест у жодного з водіїв не виявив алкоголю у крові. Один з пасажирів, дещо веселий зауважив, що теж хоче пройти драгер, бо він-то знає, «скільки випив». Проте патрульні зауважили: не можна.

У підсумку водії, поспілкувавшись між собою, вирішили розійтися за європротоколу.

Вулиця Гордіюк: дівчачі розбірки


Із заправки «ОККО» на вулиці Гордіюк екіпаж «Самооборони» привозить до міськвідділу 3 дівчат.

Одна із них, Оля, невідомо для чого, на таксі заїхала на заправку перед тим, як повертатися додому. Там слово за слово у неї виник конфлікт із дівчатами Ірою та Юлею, які вже перебували на заправці. Зрештою, перепалка переросла у бійку, тому самооборонівці доставили їх до відділку.

Тут Іра та Юля не називають свою опонентку інакше як «шалава» і «проститутка», а усіх правоохоронців величають почесним титулом «мусора». Дівчата виглядають зовсім не тверезими, Іра та Юля постійно лаються.

За словами Олі, вона навіть як слід не вийшла з машини та сама не зрозуміла, що відбувається. Згодом до бійки приєднався ще й хлопець, який виявився чоловіком однієї із дівчат.

Одній із них 16 років, але лається вона так, що в оточуючих в'януть вуха.

«Та не матюкайтеся так, ви ж майбутня мама», - каже огрядний чоловік, який вальяжно розсівся на лавці. Зовсім не задовго до того, як потрапити до відділу, він вкусив поліцейського за палець. Наразі ж він вже зовсім заспокоївся та мирно споглядає за баталіями, які розгораються між дівчатами.



«У мене хлопець в тюрмі, в мене це все на губах, я не можу перестати», - згодом ніби виправдовується дівчина, коли з нею намагаються поговорити.

Оля хоче писати заяву на своїх кривдниць, від яких на на мить не відходять нацгвардійці, бо «леді» готові у будь-який момент перейти від слів до дій та вчепитися у свою опонентку. Згодом усіх везуть на освідування. Оля «надуває» 2,27 проміле, а її опонентки відмовляються проходити алкотест.



Зрештою, всі знову вирушають до відділу. Поки дівчата чекають на дачу пояснень у слідчого після написання на них заяви, одна із них намагається «помітити» міськвідділ.

На цій оптимістичній ноті ми завершуємо патрулювання. До завершення зміни поліцейських залишається ще 5 годин.

ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
запитую: За чиї грошенята катаєтесь?
Відповісти
Останні статті
«Нічна варта»: побита бабуся і дівчачі розбірки
08 квітень, 2017, 17:30
«БудуйТіло-2»: один за всіх
07 квітень, 2017, 17:00