На Волині мер посварився з лісниками через рекреаційну зону

На Волині мер посварився з лісниками через рекреаційну зону
У вівторок, 26 лютого, з обох боків дороги при в’їзді в Любешів в урочищі «Біля каменя», де знаходиться рекреаційна зона, лісоруби валили сосни.

Селищний голова Петро Хомич каже, що давно не бачив такого заповзяття заготівельників деревини, - пише Волинь-нова.

Вирахувати, хто посягнув на деревину виявилося дуже просто. Зрізані дерева відправляли на лісопереробний цех державного підприємства СЛАП «Любешівагроліс», яке знаходиться неподалік від місця вирубки.

Директор Віктор Симонович запевнив селищного голову, що, мовляв, він не має ніякого відношення до порубки.

Петро Хомич звернувся до прокурора району Сергія Степанюка, начальника райвідділу міліції Сергія Хвесика, екологічного інспектора Володимира Ольховича. Правоохоронці встановили, що роботи таки виконувало підприємство Симоновича.

У середу, 27 лютого, лісоруби з допомогою КамАЗа із причепом, який належить підприємцю з Луцька Віктору Токарчуку, намагалися вивезти рештки деревини, але їм перешкодили правоохоронці.

Члени виконкому порахували пеньки діаметром 20—40 см на площі 2,5 гектара — всього їх виявилося 307, частину позначених дерев ще не встигли зрізати.

Варто зауважити, що Хомич разом із депутатами давно прагнув розширити межі селища, адже немає землі для будівництва. Безкінечна бюрократична тяганина тривала роками, але все ж, зрештою, виробили проект землеустрою і 27 грудня 2011 року обласна рада затвердила встановлені межі селища.

Зелені насадження, якими колись користувався колгосп, згодом КСП «Любешівське», відійшли до території селища.

Вочевидь, у директора ДП СЛАП «Любешівагроліс» Віктора Симоновича були свої плани щодо лісу.

Влітку 2012 року в нього з’явився висновок лісопатологів із Рівненщини про те, що саме ці високі сосни всихають, бо заражені кореневою губкою. Поряд низенька хвоя якимось чином уникла тієї зарази.

Симонович отримав документ від начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника, в якому, зокрема, йшлося: «На основі акта лісопатологічного обстеження всихаючих насаджень… обласне управління не заперечує в проведенні суцільного санітарного рубання…».

Головний лісничий ДП СЛАП «Любешівагроліс» Володимир Ковальчук у розмові з кореспондентом запевнив, що «цей ліс рахується за нами, ніхто в натурі не визначав меж у лісовому фонді, селищний голова повинен би поставити нас до відома».

Також він стверджує, що не знав про те, що ділянка потрапила в межі міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бабло решает все.
Відповісти
Останні новини
На Волині мер посварився з лісниками через рекреаційну зону
07 березень, 2013, 11:59