До Луцька везуть перший в України техно-трилер

До Луцька везуть перший в України  техно-трилер
Письменник та мандрівник Макс Кіндрук (на фото) їде до Луцька.

Зустріч відбудеться 28 березня в Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, - повідомили організатори.

Захід розпочнеться о 10:00.

Під час зустрічі письменник, який відвідав 29 країн на 4-х континентах, презентує перший український технотрилер «Бот».

Довідка

Технотрилер — жанр художньої літератури, що досліджує взаємодію людини з реально існуючими технологіями, а насамперед — фатальні помилки у цій взаємодії, що призводять до техногенних катастроф. Це гібридний жанр, в якому використовуються теми наукової фантастики, воєнної повісті, пригодницького роману та специфічні засоби, притаманні трилерам, які повинні викликати у глядачів або читачів тривожне очікування, тривогу, страх.

У порівнянні з іншими жанрами, у технотрилерах велика увага приділяється технічним описам — за рівнем деталізації технології з техно-трилером може зрівнятися лише наукова фантастика. У таких творах широко розкриваються принципи роботи техніки, закономірності функціонування живих організмів, причини виникнення тих чи інших природних явищ. Але на відміну від фантастики, технотрилер описує події, які відбуватимуться уже завтра, а не через 10, 100 чи 1000 років (при цьому, як правило, базуючись на вже існуючих технологіях). Описана в цих творах техніка має реальні прототипи, або відповідає яким-небудь основним тенденціям в розвитку сучасної науки.

Один з найвідоміших технотрилерів у світі — «Парк Юрського періоду» Майкла Крайтона. Крайтон вважається батьком цього жанру.

Джерело: Вікіпедія

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.