Новий німецький фільм про Другу світову обурив українців. ВІДЕО

Новий німецький фільм про Другу світову обурив українців. ВІДЕО
Українців в новому німецькому фільмі про Другу світову війну зобразили негідниками.

Через 68-м років після поразки Гітлера, німці все більше починають зараховувати до жертв війни себе, а винних у масовому винищенні євреїв їм допомагають знайти кіношники., - йдеться в сюжеті ТСН.

Остання стрічка про добрих солдатів Вермахту і негідників поляків та українців збурила журналістів і дипломатів двох країн. Художній фільм про другу світову чи не вперше сподобався німецькому суспільству.

Герої фільму "Наші матері, наші батьки" – покоління 40-х. Вони молоді, красиві, запальні і щирі. Два брати, молоді націонал-соціалісти, звитяжно б'ються на фронті. Їм співчуваєш, за них переживаєш, в якийсь момент хочеться, щоби Німеччина перемогла.

"Одна з негативних рис фільму - може скластися враження, що винуваті були точно хтось інші, а не ці німці, які пішли воювати. Таке враження, що німці з Венери, а нацисти з Марсу", - каже Олександра Бінерт, історик і голова українського кіноклубу в Берліні.



Негативних героїв віддають іншим. Негідники поляки і українці, яких благородні солдати Вермахту називають покидьками. Німецька версія геноциду шокувала Польшу. З протестом виступило і диппредставництво, і громадське телебачення.

Тим часом продюсер Ніко Гоффман розказує, що сценарій частково написаний із розповідей батька. Показувати пальцем на інших винуватців голокосту німці почали ще до показу скандального фільму. Коли німецький суд голосно засудив "останнього нациста українця Івана Дем'янюка. Тоді й почалася експлуатація теми колабораціоністів.

Після Дем'янюка наступним "найбільшим нацистом" може стати литовець Ганс Ліпшиц. 93-річного дідуся затримали у невеличкому місті поряд зі Штуттгартом як колишнього вартового в Освеєнцимі.

Справа Дем'янюка стала прецедентом і відкрила нові можливості переслідувати ненімецьких злочинців – пояснюють юристи. Але питання – чому не судили багатьох німецьких вахманів і оберштурмфюрерів, чому спокійно доживає у теплій оселі татусь автора фільму ? І судді – хто? Історію Другої світової переписують іншими фарбами, плутаючи ролі, хто нападник, а хто жертва. Це розмивання фактів і применшує злочини нацистів.

Однак чи думатимуть так через десятки років? Бо стрічки про добрих солдатів вермахту і негідників інородців хоч і претендують на повну вигадку, але досягають думок і сердець німців більше, ніж будь-які наукові тексти про війну.

Нагадаємо, засуджений за пособництво нацистам Іван Дем'янюк помер у віці 91 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Где-бы еще мы узнали про этот "новый немецкий фильм", если бы не ТСН и Волыньпост. Вот кто бы стал его разыскивать и смотреть? Теперь надо обязательно его посмотреть, чтобы самому убедиться в каком негативном свете выставили украинцев и поляков.
Відповісти
))) Зенькі не вилізуть ?
Відповісти
зараз подивимось.
Відповісти
http://umuv.zdf.de/Unsere-M%C3%BCtter-unsere-V%C3%A4ter/Unsere-M%C3%BCtter-unsere-V%C3%A4ter-26223848.html
Відповісти
російські обурюють, німецькі обурюють... Я навіть здогадуюсь про кого мова і кого саме обурило. Панове, а чи не час визнати правду, змиритись з помилками, забути та йти далі?
Відповісти
Класний фільм! Нарешті вийшло щось варте уваги, а не звичайна рос пропаганда типу "дедивоевали".
Відповісти
Схоже автор статті фільм не дивився.
Відповісти
Останні новини
Новий німецький фільм про Другу світову обурив українців. ВІДЕО
13 травень, 2013, 10:17