Лучанка каже, що її обманули в супермаркеті. ВІДЕО

Лучанка каже, що її обманули в супермаркеті. ВІДЕО
Мешканка Луцька скаржиться на неякісний сир, який придбала в супермаркеті "Фуршет".

Продукт, розфасований у супермаркеті і загорнутий у кілька шарів харчової плівки лежав на продуктовій полиці і на перший погляд підозри не викликав, - пише Під прицілом.

Тим паче, що на етикетці було вказано термін придатності, який закінчувався через 2 дні. Вже вдома, розгорнувши плівку, жінка виявила, що сир дуже смердить, липне до пальців і подекуди вкрився пліснявою.

Директор луцького магазину "Фуршет" Костянтин Немченко констатував, що він зіпсований. Заповзявся телефонувати до столичного керівництва, викликати підлеглих. Аби довести свою правоту, він показав сертифікат відповідності виробника, і навіть розпорядився принести половину циліндру, від якого нібито й відрізали наш шматок.

Тож, він висловив думку, що в магазині цей товар зіпсуватися не міг та припустив, що сир засмердівся, коли його везли з магазину додому.

Також він не надав інших супровідних документів, де б вказувалося коли та в якій кількості товар був поставлений у магазин. Зіславшись на конфіденційність такого документу, дирекція торгового закладу запропонувала підготувати інформаційний запит на адресу центрального офісу.

В обласній інспекції захисту прав споживачів декларують – «Споживач завжди правий» і нарікають на бюрократію. Попри те, що навіть на перший погляд стає зрозуміло, що сир зіпсований, як виявилось – це ще треба довести.

«В такому випадку споживач підходить, пише заяву або скаргу, ми реєструєм, направляєм на Київ в центральний орган для згоди. На протязі 5 – 7 днів ми отимуєм згоду і проводим перевірку суб’єкта підприємницької діяльності, тобто тут, в цей магазин. Якщо в нас є кошти, тобто в цьому місяці ми ще не отримали, кошти на лабораторні дослідження. Ми відбираєм, проводим лабораторні дослідження, так як це нестандартна продукція і приписом зобов’язуєм зняти з прилавків магазинів і відправити виробнику, або звідки вони отримували цей товар. На протязі 10 днів ми контролюєм виконання припису. Якщо не виконано припис, ми притягуємо до штрафної санкції», - розповів начальник інспекції у справах захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг.

За його словами, в такому випадку порушники відбудуться, щонайбільше, 170 гривнями штрафу. У тому ж випадку, якби хтось встиг цим сиром отруїтися - в держспоживінспекції рекомендують пройти медобстеження. Якщо вдасться отримати потрібний документ, який підтверджуватиме, що недугу спричинив саме цей продукт – радять позиватися на продавця. В даному випадку – на супермаркет.

Іван Смоленг підозрює, що ця перевірка не матиме підтвердження. Бо поки цілий тиждень чекатимуть дозволів, зіпсований сир уже або люди розкуплять, або, зважаючи на інтерес з боку журналістів, самі працівники приберуть зіпсований товар з прилавків. Разом з тим в інспекції обіцяли поінформувати про подальший розвиток подій навколо зіпсованого шматка сиру, який за нашою скаргою все ж таки взяли на дослідження.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні, людки, найкращий протест - не словом, а гривнею. Навіщо горланити про зіпсований сир і все одно нічого не добитися в кінцевому результаті. Просто не ходіть більше у цей маркет та й годі.
Відповісти
Так нахріна взагалі той захист споживачів з такими процедурами перевірок????
Відповісти
він для галочки
Відповісти
То у кожному супермаркеті така "петрушка". Любий перевірте і можна до очго хочете придертися.
Відповісти
А ще в в цьому супермаркеті по печиву повзали таракани , я якраз була вагітна галасу не здійняла - знудило!!!!! І ціни вказані одні а на чеку вибиваються інші не на користь покупця . Виходить менеджер платить неустойку якщо помітили - а якщо ні.............. Добре що напроти Колібріс ходимо туди .
Відповісти
Колібріси зараз і дійсно змінились в кращу сторону. Теж ходимо. Асортимент і обслуговування набагато поліпшилось.
Відповісти
Останні новини
Лучанка каже, що її обманули в супермаркеті. ВІДЕО
17 травень, 2013, 08:57