Коцан розповів, яким буде студмістечко Східноєвропейського університету в Луцьку. ФОТО

Коцан розповів, яким буде студмістечко Східноєвропейського університету в Луцьку. ФОТО
Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки вже цьогоріч у жовтні матиме проект студентського містечка, про будівництво якого ведеться мова впродовж останніх років.

Зводити студмістечко, а точніше цілий науково-технологічний парк планують на території колишньої військової частини, що на розі вулиць Львівської і Червоного Хреста у Луцьку.

Як розповів під час прес-конференції 20 травня ректор СНУ Ігор Коцан, уже розроблена передпроектна пропозиція. Триває процес погодження у Міносвіти і в Адміністрації Президента.

На 5 жовтня у вузі запланована велика міжнародна науково-практична конференція. До цього часу, каже ректор, проект уже буде готовий.

«Є домовленість з головою Наглядової ради Ігорем Петровичем Палицею. Він фінансує цей проект», – повідомив Коцан, додавши, що саме Палиця оплатив виготовлення проектної документації.

Вартість будівництва загалом – щонайменше 50 мільйонів доларів. Реалізувати його можна протягом двох років, переконує очільник СНУ.

Крім фінансової допомоги Ігоря Палиці, вуз шукатиме інших інвесторів, братиме участь у грантах. Очікують і допомоги із державного бюджету.

Ректор Коцан також наголошує: народний депутат і бізнесмен Палиця як випускник університету безкорисливо вкладає кошти у вуз, не отримуючи від цього ніяких дивідендів.

Територія майбутнього студмістечка – понад 100 тисяч метрів квадратних. Спершу будуватимуть наукові лабораторії, а вже навколо них – інфраструктуру.

«При будівництві наукових лабораторій відбуватиметься погодження з такими великими корпораціями, як Shell, Microsoft. Щоб вони дали свої пропозиції з приводу того, що хочуть бачити у цих лабораторіях, які вимоги до цих лабораторій мають», – зауважив ректор.

Навчальний корпус розрахований на 8 поверхів. Перші два поверхи – виставкові зали, музеї, конференц-зали тощо. На решті поверхів розмістяться факультети: математика, фізика, хімія, географія, біологія. Колишній військовий госпіталь, який лишився на території, реконструюють під адміністративний корпус.

На території студмістечка будуть також наукові та виробничі приміщення, бібліотечний корпус, центр дозвілля, спортивний комплекс, басейн, їдальня. Окрім гаражів та парковки, передбачене зведення і підземного паркінгу.

Збудують тут також 9-поверховий гуртожиток для студентів на 1104 місця та житловий будинок (14, 10, 8 поверхів на 3 секціїї, 216 квартир) для викладачів.

Коли візьмуться за будівництво студмістечка Ігор Коцан поки не каже, але переконує: не має сумнівів, що кошти будуть.

Місце майбутнього студмістчека: вигляд з космосу
Місце майбутнього студмістчека: вигляд з космосу
Ситуаційний план розміщення майбутнього студмістечка
Ситуаційний план розміщення майбутнього студмістечка
Загальний вигляд учбового корпусу з прибудованими приміщеннями громадського та спортивного комплексів
Загальний вигляд учбового корпусу з прибудованими приміщеннями громадського та спортивного комплексів
Вигляд з боку Центру дозвілля
Вигляд з боку Центру дозвілля
Розгортка по вул. Львівська
Розгортка по вул. Львівська
Вигляд на спорткомплекс
Вигляд на спорткомплекс
Загальний вигляд з боку житлової зони
Загальний вигляд з боку житлової зони

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якого милого узгоджувати ще й з Адміністрацією Президента?
Відповісти
отлічна вєчна стройка!кіпр в луцьку!
Відповісти
а ще його і для студентів закриють))),як це і зараз роблять)))
Відповісти
50 млн.доларів? це щось занадто круто...і це тільки проект?....
Відповісти
як завжди пожертвує значітельно.в данному випадку напевно майже все!слава коцанам,феноменам та всім десяткам луцьких фондів ,страшна благодійність,дуже страшна..
Відповісти
Суперсильнейший маланский откат!!!
Відповісти
Нью-Васюки
Відповісти
Брехло ваш Палиця!!!!!Буде так як з ФК Волинью!!!!!!!!!
Відповісти
Ну да ще лишилось розвалити старі казарми, управління юстиції, церкву ,викорчувати садок...Бо гаражі вже рознесли.
Реформатори хрєнові, біля смітників наведіть порядок, бо при під*їзді до апеляційного суду
вітер непотріб гонить
Відповісти
Все обитатели Силиконовой долины срочно разрывают контракты, пакуют чемоданы и пытаются найти на карте Луцк. В кассах авиакомпаний ажиотаж, билеты на рейсы Сан-Франциско-Киев раскуплены на годы вперед. Луцк переименовываю на Нью Сан-Франциско, а Сан-Франциско на Олд Луцк. (Где-то я это уже читал))))).
Відповісти
А є ж чудаки, що у все це вірять.
Відповісти
Є чудаки ,які на цьому напхають повні кишеньки баксючків,а ми й знати про це не будем...)))
Відповісти
Могли бы уже на рендере текстуры для зданий сделать, а не белыми оставлять.
Відповісти
Це нагадує психіатричну клініку..
Відповісти
Землю Министерство Обороны отдало а квартиры военные не получили
Відповісти
виходить, що наша армія нікому не нужна. Казарми стоять пустують. У нас у Луцьку то на Стрілецькій віддали землю вояків, то на перехресті вулиць Львівська-Червоного Хреста. То у Володимері-Волинському їдеш в сторону Ковеля - стоять по казарми пусті, аж страшно дивитися. тай у Ковелі точно є таке саме. Так що нас візьмуть чистими і голими руками - армія не поможе.
Відповісти
Судячи з того, що там хочуть розмістити такі факультети, як: математика, фізика, географія. Значить цей корпус, що на вул.Потапова буде непотрібний. Та він і так поганий, бо стоїть на поганих грунтах (нам так викладач із географічного розповідав). А там і так видно, що якісь ями завжди на асфальті утворюються, як йти від корпуса на вул.Потапова до головного корпусу. То навіщо було ще утепляти той корпус і вікна ставити нові як-небудь (якщо не вірте, то негласно спитайте у викладачів з того корпусу так само як КРУ перевірить використані кошти на ремонт того корпусу). Тай той корпус із панелей - так що він старий і скоро розсипеться.
Відповісти
Цікаво хто дась гроші на ту стройку? Може із Фк "Волині" із бюджета виділять!? Але цього року невиділять, бо зосталися у Прем'єр-Лізі і треба на то гроші. Зі бюджету не дадуть, бо мабуть відкат буде солідний. Надіятися на спонсора і все. Або будуть із студентів і викладачів щомісячно збирати.
Відповісти
чернухам
Відповісти
Жах!
Того Коцана та його жонушку і всіх її "хабарників",яких вона понабирала на роботу за останні 5р. давно терба було б СБУ та прокуратурі добратися до цього шабашу!!!
Це не ун-тет, а корито розбите,там одні дибілоїди та відьми і працюють!Нормальних вже там нема...і мало було!
Відповісти
Бабулька, ти просто жах, тебе і прибиральницею не візьмуть, сиди вже дома.
Відповісти
Хай живе Східноеуропейська Сорбона!
Блискуча ініціатива по вкладанню зайвих капіталів! Тандем науки і бізнесу просто зобов"язаний принести свої плоди!
Відповісти
коцан-джек
Відповісти
спитайте шо курить.він.журналіст,спитай!
Відповісти
Тут замішана політика... Дивться, що б потім Луцьк не став жидівським, чорним, чи російськомовним...
Відповісти
Майклу. За допомогою Коцана-Палиці університет вже перетворився на казна-що. Джека-Коцан всі проекти робить з єдиною метою - набити собі карман. Чхати він хотів на науку й на університет. Цей проект - найбільший відкат грошей. І чого це Палиця раптом став ні з того, ні з сього вкладати "благодійно" гроші? А може цей проект стане кісткою у горлі Коцана?
Відповісти
Останні новини
Коцан розповів, яким буде студмістечко Східноєвропейського університету в Луцьку. ФОТО
20 травень, 2013, 18:45