Прокуратура бездіє і пише відписки, – депутати Луцькради

Прокуратура бездіє і пише відписки, – депутати Луцькради
Прокуратура у відповідь на заяву депутата Луцької міської ради про порушення процедури голосування дала звичайну «відписку», що можна розцінювати як «небезпечну тенденцію загрібати жар чужими руками», - заявив депутат Луцькради Андрій Осіпов.

Про це він заявив 23 липня під час засідання комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Нагадаємо, під час сесії 27 червня депутати Луцької міської ради підтримали протест прокурора міста. Прокурор заперечував проти наданого права кафе «Вогнем і мечем» встановлювати літній майданчик.

Депутати тоді підтримали протест прокурора, проте, як зауважили деякі з них, - з порушенням процедури голосування. Зокрема, про це заявляв депутат Юрій Вега, а також постійна «регламентна» депутатська комісія.

Голова цієї комісії депутат міськради Андрій Калахан нагадав про звернення до прокуратури міста колеги-депутата Юрія Веги, в якому останній прохав відреагували на факт незаконних, на його думку, дій під час голосування на сесії 27 червня.

Відповіддю на це став лист з прокуратури безпосередньо до членів «регламентної» комісії. Прокурор запропонував саме їм розглянути депутатське звернення Юрія Веги і про результати повідомити автора.

Хоча заступник прокурора Луцька Сергій Мазурок зауважив, що відповідь надіслали не лише «на комісію», але й в міську раду. «Секретаріат розбирався з тими питаннями», - зауважив прокурор.

«В цьому випадку трішки нашу компетенцію сплутали. Юрій Вега не просив перевірити обставини винесення на розгляд проекту рішення, а просив те, що вказано в зверненні», - зазначив у відповідь Андрій Калахан.

До того ж, обранець громади додав, що у відповіді з прокуратури безпосередньо Юрію Везі немає «жодного вирішення проблеми, просто цитування законодавства». А також не зазначено, що відповідь надавали на секретаріат. Натомість у листі згадується лише про те, що документи відправили на міського голову і на «регламентну» комісію.

«Ми не вирішували, поскільки ми скерували за належністю для зібрання інформації. А потім за наявності підстав – до відповідних органів», - пояснив позицію прокуратури Сергій Мазурок.

Мовляв, по суті питання правоохоронці не вирішували.

Свою позицію висловив і депутат Андрій Осіпов. На його думку, відповідь прокуратури – «небезпечна тенденція загрібати жар чужими руками в складній ситуації, там, де питання неоднозначне, проблематичне і є очевидним, що має місце є порушення».

Окрім того, Осіпов зауважив, що за законом прокуратура не має повноважень направляти будь-які документи на розгляд депутатських комісій. Незрозумілим для нього виявилося й те, чому відповідь відіслали на секретаріат, адже він фактично не має жодних контролюючих функцій.

Зрештою члени комісії вирішили звернутися до нардепа Анатолія Вітіва та прокуратури Волині щодо фактів бездіяльності прокурора Луцька і відсутності відповіді на запитання Юрія Веги, вказаними у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обласна прокуратура в темі, то ж покриє підопічних!
Відповісти
Останні новини
Прокуратура бездіє і пише відписки, – депутати Луцькради
23 липень, 2013, 16:38