Мерія Нововолинська: завод «Кроноспан УА» не загрожує екології

Мерія Нововолинська: завод «Кроноспан УА» не загрожує екології
За результатами досліджень екологів у атмосферному повітрі кількість викидів, які потрапляють туди через діяльність деревообробного заводу «Кроноспан УА» в Нововолинську, не перевищує гранично допустимих рівнів.

«Компанія використовує найвищі стандарти у виробництві плитних матеріалів на основі деревини, відповідно ці стандарти проходять європейську екологічну експертизу, де звертається увага на безпеку здоров’я людей не тільки на виробництві, а й навколишніх територій», - повідомляють у Волинській облдержадміністрації з посиланням на інформацію Нововолинської міськради.

Нагадаємо, народний депутат України Євген Мельник, реагуючи на скарги нововолинців, надіслав в Мінекології запит з вимогою перевірити дотримання ТзОВ «Кроноспан УА» екологічних норм.

Натомість у муніципалітеті міста шахтарів кажуть, що за 2012-2013 роки у відділі звернень відносно забруднення навколишнього природного середовища та атмосферного повітря скарги не надходили.

«За результатами проведених досліджень вмісту пилу та формальдегіду в атмосферному повітрі Нововолинським міськміжрайонним відділом лабораторних досліджень від 16.04.2013 р. на територіях житлових забудов (вул. Панасівська, вул. Луцька, 15-й мікрорайон, на межі санітарно-захисної зони підприємства ТзОВ «Кроноспан УА») та протоколу вимірювань вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах стаціонарних джерел ТзОВ «Кроноспан УА» від 31.05.2013 р. Державної екологічної інспекції у Волинської області, викиди не перевищують гранично допустимих рівнів», - кажуть в мерії.

«Брати під сумнів висновки державних контролюючих органів щодо вмісту пилу та формальдегіду на території промислових майданчиків, на межі санітарно-захисної зони у нас немає ніяких на те підстав», - додають у міськраді Нововолинська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто здійснється тиск на підприємство. Щоб забрати собі.
Відповісти
А ще буває й так : приходять так звані борці за екологію до директора підприємства і вимагають собі гроші на кишеню. Не дали - почалася компанія по обливанню брудом заводу
Відповісти
А ще буває так: за два-три дні до замірів завод чомусь зменшує викиди. Ну суто випадково! Тоді приходять перевіряльники, роблять аналіз повітря. Йдуть собі. А Панасівка і 15-й залишаються. І над Панасівкою знову - задушливий дим і пилюка у вікна й легені. І все це задоволення - безкоштовно! Без грошей на кишеню.
У Панасівці людей тими висновками не надуриш. 15-й мікрорайон - теж.
Відповісти
Останні новини
Мерія Нововолинська: завод «Кроноспан УА» не загрожує екології
24 липень, 2013, 10:21