«PortСity» у Луцьку обіцяють відкрити менш як за рік

«PortСity» у Луцьку обіцяють відкрити менш як за рік
До відкриття торгово-розважального комплексу «PortСity», який нині зводять на проспекті Соборності у Луцьку, лишилося менше року, - заявив один із акціонерів комплексу, народний депутат Ігор Єремеєв.

Про це він розповів 29 липня під час прес-конференції у Луцьку.

«Ми планували запустити його цьогоріч восени, але змістилися у графіках. Будівництво – складний процес. Виникають різні технологічні питання», – пояснив він.

Дату відкриття «PortСity» акціонер називати поки не хоче, мовляв, аби не розслаблялися будівельники.

«Дата призначена. Це буде незабаром. Набагато менше року до запуску. Я думаю, все буде так, як запланували», – каже він.

Загалом увесь комплекс «PortСity» складається із трьох частин. Загальна площа – близько 90 тисяч квадратних метрів. Перша частина – уже діючий гіпермаркет «Там Там». Друга – це права частина, власне те, що зараз будується, і ліва частина.

«План такий: ми здаємо в експлуатацію праву частину. І починаємо тоді будувати підземний перехід. Після будівництва підземного переходу, коли ми розуміємо, що транспортні потоки розділені, починаємо будувати ліву частину. Ми не можемо збудувати ліву частину, не збудувавши підземний перехід», – пояснив Ігор Єремеєв.

При будівництві підземного переходу забудовник не потребуватиме особливої допомоги міста, каже акціонер.

«Проект зараз робиться. І ми його зробимо. Тут нам допомоги міста не треба», – зазначив він.

«Думаю, що це буде непоганий об’єкт. Місту Луцьку буде що показати сусіднім обласним центрам. Нові технології, нові підходи. Буде дуже великий підземний паркінг із ліфтами. Тобто ми вже не ставитимемо автомобілі на вулиці. Люди зможуть спокійно заїхати. Ну, і вся інфраструктура, яка повинна бути в сучасному торговому центрі. З дитячими, спортивними зонами тощо», – висловився він.

Також Ігор Єремеєв розповів, що група компаній «Континіум» 30 вересня здає в експлуатацію великий торговий центр на 80 тисяч квадратних метрів у Маріуполі.

Нагадаємо, раніше підземний перехід на проспекті Соборності планували збудувати до кінця 2013 року.

Читати і дивитися фото, як виглядатиме «ПортCity».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 34
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...великий торговий центр на 80 квадратних метрів у Маріуполі.... - вау, какой большой ТЦ!
Відповісти
А 80 квадратних метрів, - це як, 10 на 8? Ото Маріуполю повезло!
Відповісти
80 000 кв. метрів
Відповісти
а аквапарка не будет? ):
Відповісти
то є чудесні благодєтєлі..палкіна,як ти собі аквапарк в торговому комплексі уявляєш?з прозорими стінами?чи такій на 200м.кв.-великий басейн?еремієви то канєшно богі але не не настільки..
Відповісти
А як купляли Луцьктепло і луцькводоканал, то треба була допомога міста чи ні?
Відповісти
после того как Еремеев и "компания" вклеили на 150 млн. долл своих зарубежных "партнёров" неосторожно вложившихся в еремеевский банкрот Интертелеком, ему точно не нужны "дапамоги" )))

надеемся, что китаёзы не лОхи, и решат вопрос в духе азиатских традиций.
Відповісти
а навіщо такому місту як Луцьк з 210 тисяч населення скільки кінотеатрів і торгових центрів. У нас найменший рівень зарплати в Україні. Значить якщо будуть, то розраховують, що будуть ходити і вкладати бабки 9які зароблені за бугром і звісно з/п в конверті).
Відповісти
віртуальні кінотеатри поки ..ти їх дождись..а торгові центри-нових дурачків пробувальщиків патаргавать наберуть,складуть договір оренди на рік по диких правилах та розцінках .і той центр за пів року окупиться..а дальше шось придумають..а бо 6 раз продадуть як слон та інші.дєток мам з італій та мам і пап держслужбовців постійно хватає.всі вони ах...підприємці-заповнять і той ангар.батькі дадуть з радістю гроші щоб дитина не шлялась по місту..якись прибуток то там другорядне..а в міськраді відзвітують про покращення та благоустрій ..хоч колись землю ще шибак скинув литвинівцям за 15% вартості.ось таке чудо..
Відповісти
Згідно вашої логіки нехай ростуть бур'яни. Єдиною розвагою тоді залишиться це мітинги ВО Свобода, де людей розважатимуть клоуни з мегафонами. Як там у вас.."страну сруин.."?
Відповісти
все буряни.весь Луцьк для них вже пустирь.
Відповісти
або підгузник
Відповісти
на різниці між комерційною тодішньою вартістю сотки в тому районі та відданою литвинівцям недоодержав 3-4 млн.дол. мінімум.хіба то гроші для вас?5 міліонів гривень вся площа заправка ,там-тами і те що залишилось.вартість землі під заправку там тоді десь була не менше 1 млн.для полісся то мєлочі...хай розвиваються-без них бурян..хто сюда прийде?горохівській суд конфіскує все..
Відповісти
То не ходіть. Ніхто ж вас не змушує...Кому треба буде, - той прийде.
Відповісти
Це зрештою велика кількість робочих місць для 210 тисяч населення. Розвиток це завжди добре. Тим паче нам не завод хімічний будують, що забруднюватиме атмосферу, а розважальний комплекс.
Відповісти
В тамтамі луцьких практично немає, працюють за смішні гроші ті, хто втікає відбезгрошів'я зі своїх сіл.
Те саме буде в портсіті, бо міські на тяжку роботу за малі гроші не йдуть, тому це будуть робочі місця для жителів сіл.
Відповісти
І це погано? Бо сільські люди їсти не хочуть?
Відповісти
Чудєсно просто! Якби вони не погоджувались за копійки працювати по 12 годин на добу, то і зарплати були би нормального рівня, трудове законодавство не порушувалось би і людей би за рабів не тримали!
Ця трудова міграція дешевої рабської трудосили і впливає на нормальний розвиток бізнеспроцесів і дотримання соціальних гарантій працівників.
А потім тьоті з вищими освітами тут статті пишуть, що роботу знайти не може. Звісно, їй нормальну зарплатню платити треба, а бовдуру і 1500 грн за щастя, а те що робить хрєново - наш піпл звик, зхаває.
Відповісти
Тоді ще треба біля Там-таму нормальну зупинку зробити з двох сторін, Бо вона кажиться трохи замалою, коли із маршруток і тролейбусів виходять толпи людей.
Відповісти
Ну, якщо кажиться, то потрібно хреститись! А якщо здається ..тоді будемо вирішувати.
Відповісти
А ты чего такой агрессивный? Болеешь?
Відповісти
Таким торговим центром можна здивувати хіба що полішуків.
Хто "в тємі" давно вже все купляє за кордоном, там і дешевше, і якісніше, і асортимент є, а про розпродажі краще не згадувати.
Понту с того інкубатору моди буде не багато. До речі, тутешня модна рубрика це показала)))
Відповісти
Ви, йосип, такий моднячий шо апше!!! Не всі люди можуть дозволити собі купівлю шмоток в Європі чи з Європи, та і суть магазина не стільки торгівля, скільки розваги.
А як вас щось не влаштовує - не ходіть. Сидіть в інтернеті і мрійте про ЄВРОПУ. А ми, по можливості, будемо робити Європу в нашому місті і в нашому Краї.
Відповісти
а чого ви думаєте, що всі люди дозволять собі купівлю шмоток у портсіті? оренда 50-100 у.е./кв.м. закладеться у вартість товару, тому дешево точно не буде.
по-друге, вони пропонують заходити великим мережам, щом спихнути великий шмат площі і платоспроможному орендарю. з їх точки зору правильно, про те, втрачається ексклюзивність, бо мережі ці продукують однакове, масове і для всіх. але не всі хочуть ходити схожим на півміста.
до того, багато мереж порахувавши кількість населення та вартість оренди взагалі повідмовлялись заходити туди, бо просто не зможуть працювати у прибуток.
піти туди можуть ті, хто вже щось має велике в луцьку, закриє його і перемістить у портсіті, як зробив колінз, переїхавши у цум.
все.
пе.се. відкрийтеся своїм бізнесом у портсіті, а потім хваліться досягненями.
Відповісти
Колінз не переїхав у ЦУМ, а відкрив ще один магазин. Перший не закриватимуть.
Відповісти
Цікаво, а в порт-сіті публічний дом буде? А ще говорять що там буде слаский секс-шоп з надувними ляльками, похожими на народних депутатів та обласне керівництво.
Відповісти
Буде, їх навіть можна буде використовувати за призначенням.
Відповісти
Один сучасний ТРЦ Луцьк спокійно проковтне, будуть їздити з усієї області, можливо Ювант і Гостинець загнуться.. Головна проблема, що дуже довго будують.. якщо проблеми з фінансуванням, то одне, якщо ні, то це означає що проблема в поганому менеджменті..
Відповісти
Ви помиляєтесь,будують його дуже швидко.Перший камінь заклався 2008 року,відтоді аж до 2011 року його не будували.В листопаді 2011 сюди привезли бурову установку,і в грудні 2011 почали будівництво.Якщо брати загалом то взимку буде 2 роки.
За 2 роки з пустиря постала така споруда.Проблем з фінансуванням немає,люди працюють до 00.00 в 2-3 зміни.Просто більшість не усвідомлює наскільки будівництво є ємкісним процесом,тим більше будівель типу ТРЦ.
Щодо "модніків з Європи" - вас дійсно ніхто не заставляє сюди ходити,рахувати чужі гроші не ваша справа.Скільки коштуватиме оренда і чи відкупиться це все,також не ваша справа.Але як на мене,це великий +, що у Луцьку хоча б буде куди сходити,чи хоча би глянути,бо споруда дійсно вражає.А ви їдьте в Італію,Іспанію,Німеччину,Рівне,Київ,і т.д.Для Волинської області ПортСіті буде + радше,ніж -
Відповісти
злизати київський оушен-плазу не значить зробити проект успішним.
споруда вразить тих, хто далі області не виїзжає, але в таких і грошей зазвичай немає, щоб туди розважатись ходити.
львівський кінг-крос на порядок більший, єкватор рівненський - теж не поступається, а про європейські - це не в яке порівняння.
в україні взагалі представлено не більше 20% європейських брендів.
Відповісти
Проковтне на перший рік, а поті наситяться і інтерес пропаде.
Це вже тамтам проходив, з моменту відкриття по сьогодні підіння відвідуваності на 40-45%.
Захмарні ціни тамтаму викликали відтік клієнтів у сільпо в слоні.
Відповісти
наскільки мені відомо, сваї забивали ще до кризи, зовнішні комунікації, я так розумію були прокладені раніше, проектна документація теж давно готова, впевнений що підтримка місцевої влади була цілком забезпечена. Якщо немає проблем з фінансуванням, то чому досить просту архітектурну споруду м моноліті з сендвіч-панелей будують майже три роки (не рахуючи простою)!?
Відповісти
а коли набір працівників.
Відповісти
А коли набір працівників будуть здійснювати?
Відповісти
Останні новини
«PortСity» у Луцьку обіцяють відкрити менш як за рік
29 липень, 2013, 15:33