У Волинській ОДА луцький аварійний будинок вважають безпечним

У Волинській ОДА луцький аварійний будинок вважають безпечним
Начальник юридичного відділу апарату Волинської ОДА Віталій Потапенко каже, що будинок-пам'ятка архітектури, що розташований на вулиці Іова Кондзелевича, 5, безпечний для проживання.

Проект рішення щодо аварійної споруди на засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики облради, яке відбулося 30 серпня, виніс депутат облради Сергій Слабенко.

Так, начальник юридичного відділу апарату Волинської ОДА Віталій Потапенко запропонував забрати з рішення, яке прийняли під час однієї зі зимових сесій облради, пункт щодо виділення Волинською ОДА 800 тисяч гривень з бюджету 2013-ого року для придбання житла мешканцям будинку на вулиці Іова Кондзелевича, 5 у Луцьку.

Мовляв, в облдержадміністрації вважають його незаконним. Як пояснив Потапенко, рішення ухвалили вже після того, як прийняли бюджет на 2013 рік.

Окрім того, Потапенко стверджував, що до рішення не додали жодних підтверджуючих документів, які свідчать про непридатність будинку для житла.

«Є тільки рішення виконкому Луцької міськради і його не додано», - зауважив посадовець.

Потапенко зазначив, що у Волинській ОДА за результатами огляду експертами будинок на вулиці Іова Кондзелевича, 5 вважають безпечним і придатним до проживання, хоч там і є деякі ознаки пошкодження. Тож, юридично виділення майже мільйона гривень носитиме нецільовий характер.

Варто зазначити, що раніше Волинська ОДА оскаржила у суді рішення обласної ради, яким зобов’язана передбачити у бюджеті на 2013 рік гроші для придбання житла мешканцям аварійного будинку на вулиці Кондзелевича в Луцьку.

Щодо цього голова Волинської ОДА і член бюджетної комісії зауважив, що він не підписував документ про виділення грошей на аварійний будинок, зважаючи на те, що це було б незаконним у світлі визначених Віталієм Потапенком подій.

«Єдиний спосіб вирішити проблему: треба мати рішення виконкому про непридатність будинку, далі апелювати до центральних органів влади і хоча б на умовах співфінансування виділити ці гроші», - зазначив Клімчук.

Хоча губернатор Волині і стверджує, що сам голосував за питання виділення грошей на аварійну пам’ятку архітектури, утім, зазначив, що зробив це через свій «недогляд».

«Я вибачаюся. Проґавив», - додав Клімчук.

Врешті, голова ОДА запропонував скасувати рішення сесії, що стосувалося виділення 800 тисяч гривень на цей будинок, і «обнулити цю ситуацію» для того, щоб із будинком розібралися у мерії. Там, як зазначив Сергій Слабенко, погодилися співфінансувати придбання житла мешканцям аварійної пам’ятки архітектури.

«Даємо простір Романюку вирішити це питання, зробити перший крок і говорити про бюджет 2014 року», - зауважив Борис Клімчук.

Натомість розібратися із тим, чи є необхідність проведення «активних дій у вирішенні проблеми руйнації будинку на вулиці Іова Кондзелевича, 5», Сергій Слабенко запропонував доручити голові ОДА Борису Клімчуку.

Утім, губернатор Волині запропонував і взагалі зняти це питання з розгляду комісії ще перед його розглядом.

Та за обидва проекти рішення під час засідання комісії не проголосували, тож, розбиратися із питанням будуть депутати під час сесії.

Нагадаємо, на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» роками затоплює будинок 400-літньої давнини, архітектурну пам’ятку, в якій колись діяв монастир ордену Василіанів. Нинішні його мешканці говорять, що ситуація критична – почали пліснявіти меблі, трухлявіти підлога, осипатися тиньк.

Вологість у будинку в рази перевищує норму. Люди бояться, що аварійний дім узагалі завалиться. Перше звернення у місцеве управління ЖКГ мешканці будинку надіслали два роки тому. Відтоді листування з чиновниками не припиняється.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дави їх, петрович!
Відповісти
Нічого дивного. Влада лише про своє безпечне житло переймається.
Відповісти
«Я вибачаюся. Проґавив», - додав Клімчук.))) дивлюсь футбол)))червона картка))) на.. пляжа)))але це при справедливих суддях)))
Відповісти
" но лайсмен не среагировал")))просо дивлюсь футбол)))
Відповісти
"надо ставить пенальти")))просто дивлюсь футбол)))
Відповісти
От як, не дай Боже, завалиться, то тоді будуть винних шукати...
Відповісти
Останні новини
У Волинській ОДА луцький аварійний будинок вважають безпечним
30 серпень, 2013, 15:39