Міліція Волині прокоментувала звинувачення в «маскараді». ВІДЕО

Міліція Волині прокоментувала звинувачення в «маскараді». ВІДЕО
У міліції Волині кажуть, що мали право перевдягнутися у форму працівників ПАТ «Волиньгаз», аби затримати підозрюваного у скоєні злочину.

«У всесвітній мережі Інтернет з’явилося відео, на якому, на думку дописувача Ш., показано «цирк» та «незаконне затримання з маскарадом» його знайомого», - кажуть в прес-службі правоохоронців.

Нагадаємо, йдеться про відео, яке, зокрема, й в Колонці автора на ВолиньPost, поширив керівник студії «ПравдаPRO» Сергій Шараєвський. Він заявив, що міліціонери затримали чоловіка незаконно.

У міліції ж повідомили, що слідче управління розпочало кримінальне провадження щодо затриманого за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальної техніки (комп’ютера) та мереж електрозв’язку, що призвело до витоку інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, чим заподіяно значної шкоди) та ч. 3 ст. 176 (незаконне розповсюдження програм мовлення, яке завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

«Є кримінальне провадження, в рамках якого був проведений санкціонований судом обшук. Усі повинні розуміти: людина скоює злочини, її затримати не просто. У квартиру вона нікого не впускає, а тому ми мали придумати, яким чином потрапити у помешкання», – розповів начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук.



Таким чином, аби не ламати двері, правоохоронці переодягнулися у форму працівників «Волиньгазу», - пояснюють в прес-службі.

«Сьогодні я запитую своїх працівників, на якій підставі вони дали можливість незнайомим особам спілкуватися із затриманим, чому надавали їм коментарі? Є таємниця слідства! Ніхто не мав права показувати затриманого, його обличчя. І в нього, і в нас є певні права», - додав Терещук.

Варто відзначити, що громадянина В. затримано у порядку статті 208 КПК України за підозрою у вчиненні ним вищезазначених кримінальних правопорушень, які, відповідно до ст. 12 КК України, віднесені до категорії тяжких, а також оголошено про підозру у вчиненні вказаних правопорушень.

До речі, Сергій Шараєвський прокоментував слова головного міліціонера області у Колонці автора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рішення суда недостатньо отримати?
Відповісти
Мєнти шпіонських фільмів надивилися.Для проникнення у житло потрібно ордер.
Відповісти
мусара акуєвають все більше
Відповісти
напевно Терещук вже наробився на своєму місці. Ну або хай стрілочника шукає.
Відповісти
А начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук не хоче повідомити чому Волинська міліція за відкати кришують збанкрутілий "Західінкомбанк", який обікрав своїх вкладників ???
Відповісти
Правда є що ховати. Перше: якість природного і скрапленого газу ЖАХЛИВА.А потім попробуйте приховати сліди злочину. По європейських стандартах у нас жахливе обладнання і страашенно поганої якості газ. Колись хтось-спробував провести експертизу і замовк... надовго.
Відповісти
Для того, щоб вийшло як в кіно, ментам на своїх було порепетирувати хоч би разок-другий. Халтурщики! Вмикайте світло - кіна не буде! Зрітєльов нема.
Відповісти
Поліщук, вислуга понад 10,а з кіношніками не справився. Вони просто просять порушити по ним кримінал.
Відповісти
Було б дуже добре як би хоч сам Генерал, знав про саме він так впевнено заявляє! Дуже цікаво чим закінчиться ця вся справа, такому Журналісту як Шараєвський тільки Сміливості й Натхнення, я особисто сподіваюсь що у працівників ОВС хватить хоть на щось честі та гідності й журналістів мине доля гр.В.
Відповісти
Почитавши статтю Шараєвського, відразу можу зробити висновок, що це прикормелний журналіст, який не за правду бореться а вигороджує правопорушника.
Підозрюваний сам знав що робить протизаконні дії, і жінка його знала, знала навіть що робити коли буде затримання проходити - дзвонити знайомому журналісту.
Те, що міліція переодягнулася - звичайна практика, яка не є протизаконною. Якщо до правопорушника подзвонити у двері і представитися міліцією звичайно що він не відкриє двері, тому й представляються сусідами знизу чи листоношами...
А Сергій Шараєвський показав що він продажний журналюга, що кидає тінь на всю журналістику, таким людям не місце в ЗМІ
Відповісти
"Справедливому" -))) Якщо є ЗАКОННІ ПІДСТАВИ - в даному випадку зі слів генерала: - "«Є кримінальне провадження, в рамках якого був проведений санкціонований судом обшук. Усі повинні розуміти: людина скоює злочини, її затримати не просто", для чого МАСКАРАД? - МЧС і в квартиру на обшук!
У квартиру вона нікого не впускає, а тому ми мали придумати, яким чином потрапити у помешкання», – розповів начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. - для чого ЩОСЬ видумвати, невже недостатньо діяти в ЗАКОННИЙ спосіб!?
Відповісти
Тень на всю журналистику кидают люди, которые пишут что у нас все хорошо, страна процветает и сломанный нос при задержании-это в порядке вещей. А если кто-то показывает очевидное - беспредел, абсурдность и гниль этой всей системы - сразу он продажный. В чем, простите, его продажность - в правде?
Відповісти
http://jectiak.com/video/video-prikol/2556-vadim-galygin-otdel-po-borbe-s-internet-prestupnostyu-goroda-kostromy.html
Відповісти
Від одного з адвокатів громадянина В. була отримана інформацію про те, як міліціянти намагались хоча б якось прикрити своє "карнавальне шоу" та побої. У відділенні міліції майже 3 години підряд громадянина В. під тиском слідчий заставляв підписати адміністративний протокол про непокору працівникам міліції під час затримання. Слідчий почав писати протокол, свідомо, дочекавшись того моменту, коли правові захисники (адвокати) громадянина В. покинули приміщення міськвідділу, хоча мав можливість зробити це і при них.

Громадянин В. настоював на власній версії перебігу подій: його затримали і побили невідомі особи в одязі працівників "Волиньгазу", які не представилися. Документи вони пред'явили лише тоді, коли приїхала знімальна група і вони переодягнулися в цивільне (зафіксовано на відео).

Також громадянин В. неодноразово заявляв слідчому, що потребує присутності адвокату, і коли порадиться з ним, тоді буде мати можливість належним чином відреагувати на протокол.

Але слідчий не хотів нічого слухати, а лише вперто виконував вказівку від якогось начальника, з яким періодично зідзвонювався по мобільному телефону. Той у дуже наполегливій формі наказував слідчому "зліпити" протокол!!!

Слідчий дуже поспішав, нервувався, йому було необхідно у будь-який спосіб негайно підписати протокол. Після того як він почув з десяток відмов щодо підпису без присутності адвокату, він зіграв "ва-банк": привів двох підсадних понятих, сказав, що ось, цей чоловік, не хоче підписувати протокол. Далі вони вийшли в коридор і там, без присутності громадянина В., підписали документ.
Відповісти
http://www.mediaavers.com/events/zhurnalisti-vidpovili-tereshchuku-na-zakidi-pro-te-shcho-voni-krishuvali-pidpriiemcya
Відповісти
http://glavcom.ua/news/155891.html
Відповісти
Останні новини
Міліція Волині прокоментувала звинувачення в «маскараді». ВІДЕО
20 вересень, 2013, 21:40