Мер Луцька «похвалився» амбулаторіями

Мер Луцька «похвалився» амбулаторіями
Існування мережі амбулаторій сімейного типу у Луцьку доводить свою «вигідність» для населення, – переконаний луцький міський голова Микола Романюк.

Про це він розповів у програмі «Актуально» на телеканалі «Нова Волинь».

«Можна, так сказати, похвалитися тим, що ми одні з перших в Україні розпочали відкривати амбулаторії сімейного типу. І ті, що на сьогоднішній день є амбулаторії, доводять свою перспективу, вигідність для людей», – зазначив мер Луцька.

Мовляв, про це можна говорити, зважаючи на результати дослідження, яке зробили щодо амбулаторії, що розташована в мікрорайоні Вересневе.

«80 % людей далі цієї амбулаторії вже не йдуть, тому що немає потреби. Комусь треба було тиск поміряти, іншим – певні речі здійснити за допомогою тих спеціалістів, які там є, які не потребують подальшого перебування людини в лікарні», – додав він.

Окрім того, Микола Романюк нагадав, що мережа амбулаторій у Луцьку буде розширятися. Так, запланували розширення амбулаторій на вулицях Стрілецькій і Привокзальній. А щодо тих, які мали відкрити у районі Вишкова і вулиці Дубнівської, то це, зі слів мера Луцька, ймовірно буде у 2015-ому році. Мовляв, раніше місто «фінансово не потягне».

Саме через проблеми з коштами, зазначив Романюк, в амбулаторіях ще не встановили необхідне для повноцінного функціонування медичних закладів обладнання. Зокрема, це стосується обладнання для аналізів та діагностичної апаратури.

Однак, вирішити питання сподіваються за допомогою грошей, які Луцьк може отримати з тих 30 мільйонів доларів, які Волинська область отримала від Світового банку на розвиток та модернізацію медицини. «І ми надіємося, в нас це все розписано, що у 2014-ому будуть серйозні надходження», – додав міський голова.

Щодо забезпеченості амбулаторій працівниками Микола Романюк зазначив: «Кадри в нас є. Єдине, чого треба досягти, щоб один сімейний лікар не обслуговував 2,5 тисячі людей, а максимум 1,5 тисячі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мер Луцька «похвалився» амбулаторіями
09 жовтень, 2013, 11:26