У Луцьку розпочався Євромайдан. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку розпочався Євромайдан. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку 22 листопада зусиллями близька десяти молодих людей розпочинається безстрокова акція в підтримку вступу України до Євросоюзу.

Станом на 11:00 на Театральній площі Луцька молодь, переважно представники громадської організації «Національний Альянс» та "Батьківщини молодої", готуються до «євромайдану». Вони готують плакати з закликами про те, що Луцьк підтримує євроінтеграцію.

Молодь принесла з собою державні прапори, апельсини, гарячий чай та канапки. Обіцяють встановити намети та вести акцію безстроково.

Закликають усіх долучитися. До слова, чимало перехожих зупиняються, перепитують про мету збору та висловлюють свою підтримку. Акція санкціонована. За порядком слідкують працівники міліції.

«Ми вимагаємо, аби влада все таки прийняла необхідні євроінтеграційні проекти. Зокрема по справі Тимошенко. Ми будемо доти, доки влада не піде на такі кроки. Ми готові тут ночувати, ставити намети. Можна сказати, що тут починається новий майдан, але вже за Європу», - зазначила прес-секретар НацАльянсу Юлія Грищук.

Нагадаємо, що о 17:00 з Театральної площі планується автопробіг в підтримку підписання асоціації з ЄС.



Організатори акції закликають студентів приєднатися до Євромайдану.

13:52 На Театральній площі Луцька помітно побільшало людей. Нині їх вже до 50. Люди цікавляться мотивами зібрання, обіцяють прийти на площу ввечері.

Оскільки на вулиці +11, то учасники кажуть, що не проти підтримки лучан у вигляді гарячого чаю чи кави.

Свої намети виставили і партії: ВО "Свобода", "Батьківщина", "УДАР".



14:15 На Театральному майдані у Луцьку почали зводити наметове містечко. почали з двох наметів. Хоча активісти запевняють, що їх буде більше. Учасники євромайдану у Луцьку планують ночувати у цьому містечку на центральній площі міста. Далі, кажуть, будуть діяти "за обставинами".

Активісти продовжують малювати плакати. У перерві - п'ють гарячий чай із канапками.

Лучан закликають не зупинятися на шляху до Європи і вийти о 17:00 у п'ятницю, 22 листопада, на автопробіг в підтримку підписання асоціації з ЄС.

А в неділю, 24 листопада, - вийти на євромітинг.



Станом на 15:43 на Театральному майдані Луцька збирають підписи людей за євроінтеграцію, - розповіла прес-секретар НацАльянсу Юлія Грищук. З її слів, вирішили це робити, адже люди висловили бажання хоча б своїм підписом засвідчити те, що вони проти призупинки євроінтеграційних процесів, про що у четвер, 21 листопада, заявив уряд Азарова.

Документ із підписами планують відправити владцям до Києва разом із супроводжуючим листом від громадської організації.

На 16:17 зібрали понад 120 підписів. Люди готуються до велопробігу.

На майдані активісти встановили 4 намети.

На 17:00 зібралися учасники автопробігу та велопробігу: більше 10 машин і кільканадцять велосипедистів.

Учасників Євромайдану на 17:06 - приблизно 70 осіб.

На 17:40. Автоколона вирушила за маршрутом міського автобусу №15. Авто та велосипеди учасників пробігу прикрашені державними прапорами та прапорами Євросоюзу. Авто сигналять. Учасники закликають долучитися всіх до євромайдану, аби підтримати євроінтеграційні процеси України.

На 18:17 Під документом за євроінтеграцію підписалося вже 300 людей. На майдані збирається більше люду. Є граячі чай та кава. З колонок лунає українська музика.

На 18:22. Автопробіг завершився.


На 18:55 Люди на майдані гостро потребують їжі та теплого одягу. Ті, хто залишається на ніч, просять допомогти із біотуалетами.



На 20:19 й досі на майдані приблизно 70 людей. Наметів поки чотири. Організатори планують розгорнути більше, якщо ночувати залишиться більше як 10 людей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 42
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надеюсь это не потухнет!
Відповісти
а жидам краще їхати в ізраїль і там свої 5 копійок вставляти
Відповісти
і куди з такими позиціями ви лізете? в Європу? пічалька
Відповісти
нас усім треба повчитися у євреїв, як вони ліквідовували убивць власного народу!!! Респект!!!Повага!!!
Відповісти
Друзі виходим... а краще їдемо до Києва..потрібно боротися за своє майбутнє




















descargar musica mp3 gratis there
Відповісти
а шо то за "красная шапочка" з кричалкою?
Відповісти
конкурент гузя по піару)
Відповісти
і мєнт стоїть, ненавиджу їх....
Відповісти
Ага! Залиш вас самих, ви до анархії скотитесь! Українців, як Белорусів та Росіян треба у йожових рукавицях "тримати", мізків взагалі не мають, як стадо за тими політиканами... Бульбаші з рашею це розуміють, а Україна... печалька!:(
Відповісти
а циган значить на волю?)
як таке писати можна???
Відповісти
А у Пащенка money тільки на прикід вистачило, а на авто, подібної марки, нема?:)))
Відповісти
Ей, рєбята! До чого тут зараз те, у чому хто одягнутий? От із за такої безсвідомості та укр. жаби ми до цих пір тихенько в ж@і.
Давайте припинимо цей флуд- вирішуються серйозні питання
Відповісти
Після обіду їду до Луцька, а далі мабуть на Київ.
Відповісти
Я після 21.00 підійду. Якщо не згасне. А до того поспостерігаю можливо і йти не треба буде.)))))))
Відповісти
Рух - це все! Кінцева мета - ніщо!
Відповісти
Уровень Гуся 6-человек включая его самого вот и весь НА и эвромЭйдан!Клоуны!!!
Відповісти
Любий проект- це в першу чергу, фінансування. Від цього залежить рівень. Надіємось на те, що зацікавлена сторона здійснить певні фін.вливання. І все буде
Відповісти
Я пiсля 17:00 пiдiйду!!!!!
Відповісти
дальнейшее развитие ситуации приведет Януковича (как в свое время Кучму) вновь к идее единого экономического пространства и Таможенного союза. Путин войдет в историю, если ему удастся объединить бывшие республики СССР в такую же структуру, как ЕС. Bсе для этого он делает - и удачно! Янукович еще бы не подкачал --- Россия, Белоруссия, Украина, Казахстан --- это 87% ВВП бывшего СССР, остальные притянутся силой мощнейшей гравитации!
Відповісти
Вже раз їздили....
Відповісти
І що хіба не отримали чого хотіли (повторних виборів)? І зараз отримаємо(асоціацію) якщо поїдемо.І ще 10 раз поїдемо а як іначе? Люди життя за Україну поклали, а ви не хочете мирного протесту підтримати? Здати Україну Путіну, так по вашому?
Відповісти
Оу... а це цікаво
Відповісти
Нічого не буде, перед Київом мусара розвернуть назад!
Відповісти
Підтримую!!!
Відповісти
щоб не розвернули. Хто хоче щось робити - шукає можливість, хто ні - причину.
Відповісти
А деж в цей час і що поробляє наш шановний пан - товариш "борець зі всіма режимами "
ІГОР ГУЗЬ . Друже Ігоре - покажись!!!!
Відповісти
після 19год прийдемо сімєю, принесемо теплий чай, бутерброди, і підтримку нашій державі проти банди зеків, хоча вже остаточно вирішили виїжджати до іншої країни.
Люди, виходьте на майдани! Ми разом їх поборемо!
Відповісти
А хто дозволив це свавілля з палатками у центрі міста? Збирайтесь, роздавайте флаєри, розмовляйте...але на газонах хто дав дозвіл срач розводити? Ви там все до ладу приводили? Євроєнтегратори хр...ві!!! Під носом в себе порядку навести не можуть, а галасу...!!! Тьфу!!!
Відповісти
в тебе явно не все з головою...добре.ти з нею не дружиш!
Відповісти
опять чернь уверовала в свою значимость
Відповісти
у тебе мозги явно б\у
Відповісти
ЗНАТЬ БУ ВИВЧИ УКРАЇНСЬКУ МОВУ , А НЕ СКОТСКИЙ ЯЗЫК !!!
Відповісти
Ви потрібні Україні приходьте на євромайдан
Відповісти
покритий бруківкою на гроші олігарха!
Відповісти
Коли йдеться про майбутнє дітей і онуків, то можна і бруківку зняти. Хоча, хай лежить, бо гроші все одно не з кишені "ОЛІГАРХА",а колись вкрадені у нас же. Накручені на підвищених цінах на бензин і т.д.
Відповісти
О!!! Вся алкашня тут...
Відповісти
не суди усіх по собі!
Відповісти
Фотографу респект від ШЕФА. Пащенко - кращий.
Відповісти
О, і Бондар підтягнувся. Знову хочеться на наших руках в крісельце залізти?
Відповісти
та біленька малишка прикольна - все йду на Майдан. подивлюсь))))
Відповісти
Национальная идея для Украины – построение независимого государство. Об этом депутат от партии «Свобода» Ирина Фарион.
«Имперо» - с латинского языка означает приказывать. Мы не хотим ничего приказывать. В своем доме своя правда, сила и воля - это наша национальная идея. Так образно говорил Тарас Шевченко. Если бы кто-то пришел бы к моему дому и сказал: тот холодильник надо из того угла переставить в этот? Да шуруй к себе домой и там делай со своим холодильником все, что угодно», - отметила она.
«Для мне национальная идея - это построение своей соборной, независимой, самодостаточной украинской державы», - добавила Фарион.
По ее словам, ее возмущает, когда на комитете ставится законопроект: «привести в соответствие образовательные законы с европейскими требованиями».
«Что это за требования? Почему кто-то от меня должно что-то требовать? Если кто-то так хочет это согласовать, то пусть говорит об их стандарты. При чем здесь требование? Это также является национальная идея - устойчивость к тому, что тебе кто-то навязывает извне», - сказала нардеп.
Она уверена, что внешний мир вторичен. «Если ты внутренне мощный, внешний мир сам придет к тебе и скажет: иди ко мне, я без тебя, сильного, не могу, потому что я слабею. А мы настолько слабы, что все время нуждаемся каком-то интегрировании . В этом заключается наша психологическая трагедія».
«Я понимаю, что это объясняется историческими факторами. В какой стране еще 10 миллионов человек убиты голодом? В какой стране в парламенте партия, которая говорит, что матери отправляли своих детей на бойню? Жутко становится от такого облудства, страшной внутренней смерти», сказала Фарион.
Відповісти
а нам би тільки мітингувати. а розібратись шо і до чого? а зрозуміти шо Європа нам особо і не допоможе в економічному плані, фінансування обіцяють невелике, особливо в порівнянні з іншими вступившими коаїнами.
Як на рахунок того щоб підготуватись до Євросоюзу? Ментально вийти на їхній рівень? Боротись з корупцією, мізками стати європейцями, культурно вийти на їхній рівень, а потім вже і на папері.
Що на це скажете?
Відповісти
Останні новини
Євромайдан в Києві. ФОТО
22 листопад, 2013, 11:30
У Луцьку розпочався Євромайдан. ФОТО. ВІДЕО
22 листопад, 2013, 11:29