У Луцьку зняли на відео, як телефоном «відмазалися» від інспектора ДАІ?

У Луцьку зняли на відео, як телефоном  «відмазалися» від інспектора ДАІ?
Працівник ДАІ, зупинивши за порушення автівку на одній з вулиць Луцька, поговорив з кимось по телефону і відпустив порушника, не склавши протоколу – так лучанин описує події, які зняв на відео і виклав у інтернет.

Лучанин під ніком zhbrus у п’ятницю на Youtube виклав відео на якому знято, як поблизу готелю Залєскі на вулиці Кривий Вал працівник ДАІ зупинив автомобіль.

Відео без звуку. Як пояснює сам автор відео, це зроблено тому, що «під час зйомки було відпущено чимало коментарів, які паплюжать, принижують, втоптують в бруд, та іншим чином порочать честь мундира».



Ось як описує події сам автор відео:

«Місто Луцьк, вулиця Кривий Вал, яка є вулицею з одностороннім напрямком руху.

Працівники ДАІ (автомобіль Daewoo Lanos, д.н.з. 0242) спиняють порушника (Mitsubishi Grandis, д.н.з.АС0572АМ). Автомобіль їхав у напрямку, протилежному напрямку одностороннього руху.

Інспектор підходить до автомобіля порушника, бере документи. Водій дає документи, потім передає інспектору мобільний телефон. Інспектор спілкується, повертає телефон водію, дістає свій телефон, і приймає від когось дзвінок. Кличе водія в автомобіль ДАІ, куди повертається сам. Водій сідає, і за 7 секунд виходить з авто. Машина ДАІ їде з місця.

Протокол про порушення ПДР не складався. Постанова про притягнення до відповідальності не виносилася.

Дзвінок на гарячу лінію ДАІ м. Луцька нічого не дав - там просто збивали телефонні дзвінки (цікаво, чому гаряча лінія, хоч і в п'ятницю в другій половині дня - але не працює?).
Зате дзвінок на гарячу лінію ДАІ в Київ дав результат, в Луцьку заворушилися.

Мені задзвонили, і усно по телефону озвучили версію, що працівники ДАІ, аби не створювати затор, запропонували порушнику проїхати далі, щоб скласти протокол. Але, як видно, на відео ніяких заторів не було, натомість автомобілі вільно проїжджали повз інспектора. Отже, починається процедура «відмазування» своїх працівників від відповідальності. Якщо я неправий - то хотів би побачити постанову про притягнення порушника до відповідальності.

Я працюю на цій вулиці, і щодня заїжджаю та виїжджаю звідси, дотримуючись ПДР, а ті, хто їдуть мені назустріч, створюють реальну перешкоду в рухові. Чому тисячі порядних водіїв повинні дотримуватися ПДР, якщо телефонний дзвінок звільняє від відповідальності за їх порушення?»

Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, який оприлюднив це відео у мережі Facebook, повідомив, що у понеділок, 23 квітня має намір з приводу факту, зафіксованого на відео, подати депутатські звернення до прокуратури та обласного керівництва ДАІ МВС України. «Додам цей відеоролик з коментарями. Про результати повідомлю!», - запевнив Гузь

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мдяя 0.о
Відповісти
Треба цього майора на блог до Захарченка закинути.
Відповісти
Можна було закинути на YOUTUBE цілий фільм про те,як депутати та так звані "режисери" таких роликів "відмазуються" від ДАЇ ...
Відповісти
автор правий.
їзжу також там що дня і завжди роблю коло через мєдвєдєва.
не зважаючи та безглузде регулювання руху на перехресті біля старого ринку - терплю, хоч інколи нервів не вистачає. про те, майже щодня на кривому валі мені на зустріч їде якесь бидло. чесно, просто хочеться вийти та пристрелити. чому ми маємо терпіти?
Відповісти
Кожен водій робить помилки на дорозі. І перш за все коли ВИ обговорюєте когось і ображаєте словами водія, і працівника ДАІ, то я вам скару одне, подівіться спочатку на СЕБЕ.
Людина яка говорить, що хтось БИДЛО то він САМ такий Є, а коли захочє стріляти то вистрели спочатку собі в ГОЛОВУ!!! Тому, що на дорозі завжди повинна бути повага до один-одного з водіїв, а не ображати і стриляти бо ситуації бувають різні на дорогах. Ніхто не знає чому він так поїхав, можливо це була неуважність водія тому, що знак новий,а можливо людина заїхала зі сторони ринку і із-за затору на дорозі вирішила розвернутися.
А ви шановні ДЕПУТАТИ І той що зняв це відео поступили як людина під цифрою шість. Бо ви самі користуєтесь можливостями які у ВАС є на сьогодні і ВАМ повинно бути стидно говорити, що ви не нарушаєте правила дорожнього руху. А якщо людина пішла в автомобіль ГАЇ значить його оформили. Хто знає можливо в нього забрали посвідчення водія бо він до працівника ГАЇ розмовляв грубо???
А як дізнатися чи оформили його чи ні так це просто, лише подзвоніть в ГАЇ Пане Гузь і займіться своєю роботою бо толку з вас ніякого в м. Луцьку!!!!!
Відповісти
Мачо ти моральний ідіот. Для того щоб "оформили" якраз в машину ДАІ не йдуть.
Відповісти
без звуку, якось все це не переконливо. Звичайно будуть відмазувати, адже приказ був відпустити від вищого керівництва. Головне, щоб ворушили цю справу, а не дали заснути, як більшостям справ крутеликів.
Відповісти
МАЧО ви напевно з ДАІ тому і їх захищаєте..якщо людина порушила то хай відповідає за своє порушення, а не рішає питання по телефону!Навіщо нам таке ДАІ???
Відповісти
А хто водій?
Відповісти
Для МАЧО
МАЧО, безперечно, кожен робить помилки на дорозі. Інколи спішиш, інколи не побачиш знак, інколи на авось поїдеш. Але чи всі відразу починають тикати інспектору телефон, і щось рішати на місці? Це неправильно. Куди правильніше вибачитися, пояснити причину, чому так сталося, і попросити інспектора не карати суворо. Як показує мені практика, інспектори теж люди, і входять в становище, якщо пояснюєш причини, чому порушив.
В даній ситуації якщо інспектор вже відпустив порушника - то треба було заставити його розвернутися, і поїхати так, як треба, а не далі порушувати правила.
І його не "оформляли", бо за 7 секунд неможливо переписати дані про водія і транспортний засіб в протокол, та заповинити його. Видно, що ви "відмазуєте" інспектора, а тому роблю висновок, що ви з тієї ж контори. Замість того, щоб знайти порушника, скласти протокол, і опублікувати його в інтернеті, аби припинити цю мову - ДАІ починають хитрувати на примітивному рівні, демонструючи свою нікчемність і відсутність порядності.

Для -Лорелей-
На відео видно, що там була велика відстань, а тому сподіватися, що камера запише на такій відстані звук - марно.
Відповісти
был сам в ситуации когда ГАИшник, как последний "гопник" разговаривал со мной ,но по звонку был готов вылизать жопу .... и вежливо попросил положить 50 гривен в блокнот ....
Відповісти
Я не працюю в ГАЇ щоб ВИ знали,а лише людина яка думає головою перш ніж когось робити винуватим або ображати.
І якщо Вас всіх це задовільнить то я телефонував і мені сказали, що цю людину оформили так як треба...
А вам мої любі скажу, що в цій даній ситуації міг би бути будь хто і навіть ВИ.....
А ГАЇ у нас нормальне коли взуває простих людей хоча по відео не видно, що це мужик проста людина, а вже щось в своему житті досягнув навідь і знайомства в ГАЇ!!! А вас просто всіх жаба давить, що хтось має таку можливіть, а ви ні. Бо як би була у вас така можливість то ви також скористалися нею.
Запомніть таку річ НЕ СУДИ БЛИЖНЬОГО СВОГО, БО САМ БУДЕШ ОСУДЖЕНИМ... і хто його знає в яку ситуацію вас може привести життя...
Відповісти
Щодо "...як би була у вас така можливість то ви також скористалися нею".
В мене була візитка Поліщука, начальника УДАІ. З його особистим підписом, телефоном мобільним, із зазначенням, що вона мені персонально вручена... це щоб я міг відмазуватися нею від ДАІшників. Звідки вона в мене? Є один чоловік, який вирішив мені зробити з нагоди професійного свята приємне, і "організував" таку візитку. Вона в мене лежала в візитниці кілька місяців, я її з собою навіть не возив в автомобілі. Потім той чоловік прийшов до мене, і дуже просив повернути візитку - бо десь був випадок, що хтось з візиткою скоїв ДТП, бикував... то начальник УДАІ сказав позабирати в усіх візитки.
Я, без будь-якого жалю, цю візитку при тому чоловікові порізав на дрібні шматки, й викинув.
Так що не треба "ліпити", що "була б у вас така можливість". Можливість була, але передусім - я намагаюся не порушувати, а якщо порушую - то в ситуаціях, коли інспектори ставляться з розумінням, і відпускають без штрафів.
Відповісти
Звісно, що відбулось порушення і правила дорожнього руху ніхто не відміняв. Але знімати на камеру людину без її згоди - це порушення закону (маю на увазі в даному випадку водія). Ігоре, Вам би в прокуратурі працювати, стежити за людьми гарно виходить. Той, кого Ви знімали, мабуть, про це точно не знає.
Відповісти
Цивільний кодекс України. Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок
1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці..

Зйомка велася цілком відкрито, ніхто її не приховував.

2. Фізична особа, яка погодилася на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, може вимагати припинення їх публічного показу в тій частині, яка стосується її особистого життя.

Нехай працівник ДАІ звернеться до автора відео з таким проханням. Чомусь не звертається... а знаєте, чому? Тому, що працівник ДАІ "при виконанні" - це не фізична особа з особистим життям в розумінні цивільного законодавства, а публічна особа. А їх і їхні дії знімати не заборонено. Більше того - УДАІ МВС України видало роз'яснення, де повідомило, що відеозйомка не є порушенням особистого життя працівників ДАІ, і цілком допускається.
Відповісти
скорее всего "не МАЧО" и есть автором этого ролика!!!!!!!а с коментариев видно что и с юриспруденцией связан.
Відповісти
Не МАЧО якраз толковий чоловік і діло говорить, а титі і МАЧО живуть папанятіям кагда інспєкторам віднєє.
Відповісти
До Не Мачо, слідкуй за новинами за теперишніми правилами працівників ДАІ при виконанні не можна змітати на відео чи фото!
Відповісти
"ТИТО" Ви дуже правильно підмітили, що "не МАЧО" і є той самий оператор, який нарушає закон і життя власних людей!!!
Для "не МАЧО" Вам повинно бути стидно, що такі речі не виносять на публіку тим більше про Поліщука (тримайте язика свого).
Тим більше якщо ви такі справедливі то скажіть мені будь-ласка навіщо ви взяли тоді ВІЗИТКУ від ДРУГА??? Ви могли її відразу порвати.
Ви як пацан судите і вам повинно бути стидно за вашу правоту, що ви ніколи не користувалися можливостями.
І радуйтеся, що власник цього не бачить бо у ВАС були би проблеми за незакону відео зйомку.
Бо я на його місці ВАС взув би по повній можливості, а якщо треба буде той і допоможу цій особі яка нарушила.
А знаєте чому??? Бо ви з МУХИ зробили СЛОНА!!!!! А саме головне, що я такий самий водій який також керую транспортом і так само інколи роблю порушення.
А саме цікаво, що цю людину дійсно наказали і склали протокол.
А на місці працівника ДАІ Я би на вас подав би в СУД за те, що ви зробили МОНТАЖ БЕЗ ЗВУКУ.... НЕХАЙ ПОСЛУХАЛИ БИ УКРАЇНА НАШОГО ОПЕРАТОРА ТА ІНШИХ КЛОУНІВ ЯКИ ГРУБИЛИ НА ПРАЦІВНИКА ДАІ... ПОВИННО БУТИ СОРОМНО ВАМ ШАНОВНІ,,, Я сказав все.
Відповісти
Шановний соса, Ваші цитати:
"НЕХАЙ ПОСЛУХАЛИ БИ УКРАЇНА НАШОГО ОПЕРАТОРА ТА ІНШИХ КЛОУНІВ..."
"оператор, який нарушає закон і життя власних людей!!!"

Два питання:
1. Життя яких саме ВЛАСНИХ людей порушив оператор?
2. Хто після такої тупої неграмотності клоун? :)
Відповісти
щановні водії не забувайте що взавтра кожен бути на його місці.Цьому депутату краше пересісти на велосипед і займатися більш важливишіми питанями.Або краще закрити ці проїзди
Відповісти
да, почитаєш тут борців за права даі - диву даєшся.
Людина зловила момент, коли неправі обоє, що воділа, що інспектор. І відразу шум піднявся. Видно, що наш народ не може жити по правилам, йому треба порушувати, і як порушник - він буде розказувати, що саме так і треба жити. В європейських країнах з таким інспектором давно б розібралися, звільнивши з роботи.
Більше було б таких людей, які знімають всяку погань - менше погані було б. Але ж всі сцять.
Приклад: ягодинська митниця. Машини рухаються зі швидкістю три метра на годину. Лише одному з багатосотенної колони вистачило сміливості подзворнити на гарячу лінію, і залишити скаргу. За 5 хвилин черга зрушила.
Чому так? Бо народ так звик. Контрабандист краще буде три ночі на митниці спати і ср...ти, бо боїться втратити товар. А людина, яка живе по правилам - не боїться, і вимагає від інших, щоб їх не порушували.
Ну, але нашим полісько-українським бикам того не зрозуміти. Це вони в інтернеті такі сміливі, а коли з ними зустрічаєшся в реалі - "та шо я, та я ж нічо, я ж як всі, я за пурядок!"
Якесь фанатичне українське жлобство. З такими поглядами нам не те, що європа не світить, нас і в азію не візьмуть.
Будемо далі жити в ситуації, коли мент і чиновник діють, аби створити перешкоди, а потім за їх усунення брати бабло. І всім добре: верхи отримали гроші, низи отримали змогу порушувати. Всі щасливі.
А так, щоб не порушувати а потім не відмазуватися - це ніхто собі не уявляє. Дикість якась. Ми ще звинувачуємо верхи, які крадуть мільйони, а самі на 90% складаємося з людей, які звинувачують не тому, що верхи КРАДУТЬ, а тому, що крадуть ВЕРХИ, а не ці, хто звинувачує.
Ну й живіть собі за такими недолугими принципами, і дітей своїх вчіть. Так вам всім і треба :)
Відповісти
Тяжко певно тому на душі, хто знімав це відео.
Відповісти
Реально, на дорозі 25% зупинок закінчуються подібним чином.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку зняли на відео, як телефоном «відмазалися» від інспектора ДАІ?
22 квітень, 2012, 19:12