ДАІ запевняє: ніхто по телефону порушника не «відмазував»

ДАІ запевняє: ніхто по телефону порушника не «відмазував»
У волинській міліції запевняють, що інспектор, який 20 квітня зупинив порушника на вулиці Кривий Вал, діяв згідно з правилами «не зважаючи на телефонний дзвінок».

Нагадаємо, нещодавно в інтернеті з’явилося відео, на якому видно, як інспектор ДАІ на вулиці Кривий Вал, поблизу готелю «Залєскі» у Луцьку спілкується з водієм авто Mitsubishi. Авто стоїть у напрямку, протилежному напрямкові руху на цій вулиці з одностороннім рухом.

Як стверджує, автор відео, цей автомобіль порушував правила, ідучи вулицею в забороненому напрямку – від вулиці Лесі українки до вулиці Глушець.

На відео видно, як інспектор перевіряє у водія документи, потім протягом 37 секунд говорить по телефону, який йому простяг водій автомобіля. Згодом інспектор бере свій телефон, і спілкується з кимось ще протягом 1 хвилини і 15 секунд. Увесь цей час він стоїть біля авто, поряд проїжджають автомобілі.

Після цього даішник забирає посвідчення у водія і прямує до своєї машини, яка стоїть за сотню метрів. За ним, розмовляючи по мобільному, прямує чоловік (очевидно водій зупиненого авта), обличчя якого добре видно на відео. Сідає на заднє сидіння машини ДАІ, і за кілька секунд виходить звідти. Автомобіль ДАІ рушає з місця і іде в напрямку вулиці Лесі Українки. На цьому відео закінчується.

Автор знятого відео висловлює здогад, що водій, який порушив правила, не був покараний: мовляв його просто відпустии після того, як поговорили з кимось по телефону.

Чоловік, який зняв відео, стверджує, що телефонував на гарячу лінію ДАІ міста Луцька, але там «просто збивали телефонні дзвінки».

У середу, 25 квітня на електронну скриньку редакції ВолиньPost надійшов лист від прес-служби управління ДАІ УМВС України у Волинській області.

У листі стверджується, що після появи в інтернеті цього відео керівництво Управління ДАІ «для об’єктивного з’ясування всіх обставин» провело службову перевірку.

У листі прес-служби ДАІ йдеться про результати перевірки:

«20 квітня 2012 року працівником ДАІ Луцького МВ близько 16 год. 10 хв. на вул. Кривий Вал в м. Луцьку за порушення ПДР було зупинено автомобіль марки «Mitsubishi Grandis» оскільки водій даного автомобіля, порушивши вимоги дорожнього знаку 3.21, в’їхав на дорогу з одностороннім рухом. Не зважаючи на телефонний дзвінок, працівник ДАІ надалі діяв згідно чинного законодавства.

У зв’язку з тим, щоб транспортний засіб не створював незручностей для інших учасників дорожнього руху водієві було запропоновано проїхати на вул. Глушець, де на водія згідно чинного законодавства о 16 год. 20 хв. було складено адміністративний протокол (серія АС1 196011) згідно ч.1 ст. 122 КУпАП та винесено постанову про накладання стягнення у вигляді штрафу на суму 260 грн. (серія АС1 093771). Громадянин, на якого було складено адміністративний протокол з даним порушенням був згідний про що свідчить пояснення в адміністративному протоколі».


У листі ДАІ також ідеться:

«Шановні водії! Перед тим як надавати подібні відео - ролики до мережі Інтернет, необхідно впевнитись, що вони дійсно містять підстави вважати дії працівника ДАІ неправомірними».

Окрім того, автори листа стверджують, що була проведена перевірка архіватора мовлення, який працює на телефоні «гарячої лінії» Державтоінспекції Волинської області (74 22 44). «Було встановлено, що по даному випадку дзвінка не надходило», - стверджують в ДАІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДА!!!! все ж инспекторы просят проехать на другую улицу для составления протокола))))
Відповісти
Після такого пояснення, всім працівникам ДАІ буд важко зупиняти автомобілі де їм заманеться, створюючі аварійні ситуації на вулицях м.Луцька. Щодо вул. Кр.Вал, поснення міліціянтів сфабриковані та зманіпульовані, тому що на цій вулиці багато людей бачать як зупиняють водіїв, де зупиняють, кого відпускають без дзвінків, кого з дзвінками, а кого штрафують. Але щоб переїхати на вулицю Глушець для складання протоколу, це щось з розділу фантастики! Сумно.
Відповісти
Меньше б ви гнали на інспекторів ДАІ. Нема чого порушувати, самі ж ми привчили їх до хабарів, до дзвінків від впливових друзів. Їх тоже можна зрозуміти - оштрафуєш - мажор через начальство по голові надає, не оштрафуєш - якийсь бєздєльнік шибко умний на відео зніме, тоже получить. Дивіться краще за собою, законнопорядні громадяни
Відповісти
ти сам мабуть мажор.
я там кожного дня по колу на роботу їду.
і реально крутелики клали на знак, а менти нічого не можуть їм зробити.
якби у мене був гранатомет - порушників би зовсім там не стало.
Відповісти
По перша в Україні не адекватні штрафи. Більшість людей працює на копійки за мінімальну зарплату. А то і ще підробляють щоб годувати свою сім'ю і що ми бачимо, що для крутелика і для простого українського роботяги штрафи однакові. А ніхто не задумувався що роботяга на стільки стомився на роботі, що просто через фізіологічні особливості не замітив знак.
! Потрібно вводити штрафи котрі прямо залежні від З/П.
Але тут друга проблема крутелики то взагалі нічого не заробляють. Оскільки і податки не платять. І нехай наші депутати вирішують такі проблеми.
Відповісти
Чемність і турботливість інспекторів вражають! Чогось мені не попадались такі які б пропонували переїхати аж на іншу вулицю для складання протоколу і не зважали на перешкоди іншим учасникам руху!!!???
Відповісти
Ця тєма брєд фіалєтової кобили.
Водій:
Ви відео взагалі дивились? Ви напевно їм добре жопу лижите, що аж так їх захищаете.
Відповісти
Может-эта ситуация и не совсем в пользу дайшника но то ,что они козлы по своей работе,неоспоримый факт!И если среди них есть и нормальные(лично мне попадались нормальные)то их единицы на сотню свиней.
Водители!Возите с собою видерегистраторы.Чтобы почаще накланять этих людей с"сиротскими" лицами!
Відповісти
Мєнти як завжди своїх відмазують і завжди громадяни то тупі ідіоти.
Відповісти
Останні новини
Грицюк злякався суду?
25 квітень, 2012, 17:30
ДАІ запевняє: ніхто по телефону порушника не «відмазував»
25 квітень, 2012, 17:13