На Волині корупції виявиляють менше, хоч насправді її багато

На Волині корупції виявиляють менше, хоч насправді її багато
На Волині з початку року на 38% зменшилася кількість виявлених злочинів, пов’язаних з корупційною діяльністю.

Про це 25 квітня під час прес-конференції повідомив прокурор області Андрій Парака.

Втім, як повідомив правоохоронець, статистика пов’язана зі зміною антикорупційного законодавства. Насправді ж фактична кількість правопорушень залишається високою.

«У минулих періодах порушувалися кримінальні справи за фактом хабарів у 600-800 гривень. У зв’язку з введенням в дію антикорупційного законодавства в таких випадках, де сума винагороди становить 600-800 гривень чи до 2,5 тисячі, справи не порушуються. Складають корупційно-адміністративні протоколи про порушення», – пояснив прокурор.

Серед найгучніших справ Парака назвав кримінальну справу за обвинувачуванням директора комунального підприємства Луцька, якому інкримінують отримання і вимагання хабарів за виділення земельних ділянок на кладовищі. Загалом таких епізодів було 5, а сума хабар 38 тисяч гривень. Справа направлена до суду.

Окрім цього, викрито у хабарництві заступника устилузького міського голови, де фігурує сума у 15 тисяч гривень хабара.

Заступник начальника державної виконавчої служби отримав 5 тисяч гривень, а начальнику відділу освіти однієї РДА приписують 3 тисяч гривень хабара.

Загалом складено 23 протоколи про адміністративно-корупційні правопорушення. В тому числі 12 протоколів складено органами прокуратури. До відповідальності притягнуто 15 посадових осіб, в тому числі один державний службовець четвертої категорії.

Йдеться про начальника інспекції Держархбудконтролю у Волинській області, який призначив свою дружину на посаду у своє підпорядкування. На сьогодні він звільнений із займаної посади.

Зі слів Параки, у поточному році на 17% збільшилася кількість злочинів, пов’язаних із привласненням бюджетних коштів в особливо великих розмірах. На сьогодні прокуратура порушила 8 кримінальних справ, де суми збитків становлять понад 300 тисяч гривень.

«Наприклад, порушена кримінальна справа щодо службових осіб підприємства «Флора». Кошти виділені з державного бюджету для підтримання сільського господарства у сумі 900 тисяч гривень. Підробили акти на виконання робіт на виконання цієї суми. Фактично робіт виконали на 600 тисяч. 300 тисяч привласнили», – зазначив Парака.

Аналогічно привласнено у Луцькому районі близько 200 тисяч гривень, виділених державою для розширення ділянки складування твердих побутових відходів.

Також Парака нагадав, що порушено кримінальну справу проти одного з депутатів Волинської облради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині корупції виявиляють менше, хоч насправді її багато
25 квітень, 2012, 16:19