Депутат Волиньради каже, що не крав мільйонів

Депутат Волиньради каже, що не крав мільйонів
Депутат Волинської обласної ради Олег Чикида запевняє, що твердження, ніби він вкрав бюджетні гроші в сумі майже 6 мільйонів не відповідають дійсності.

Про це йдеться у газеті Волинь-нова за 28 квітня.

Нагадаємо, 24 квітня прокурор Волині Андрій Парака порушив кримінальну справу стосовно цього обранця, якому інкримінують розкрадання шести мільйонів гривень.
На думку Чикиди, ця справа має замовний характер, адже, за його словами, у свідків фактично «вибивали» покази, які були потрібні слідчим.

«Порушено кримінальну справу проти мене як колишнього директора ТзОВ «Волинь Ліс Сервіс». Згідно з програмою Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України в 2010 році було створено це підприємство, в якому я був одним з акціонерів і перебував на посаді директора. Твердження, що нібито воно було створено під фіктивні оборудки, абсурдне», – зазначає Чикида.

Як каже депутат, підприємство створювалося для налагодження заготівельних робіт та перевезення круглого лісу на території Волинської області.

«Спільно з компанією «Волинь Ліс Сервіс» ми розробили бізнес-план, подали його конкурсній комісії для участі в конкурсі, яким передбачалося створення нових робочих місць. Наш бізнес-план був визначений як найкращий, пройшов погодження на всіх рівнях. До моменту отримання коштів ми розробили кошторис, погодили всі договори з контрагентами на постачання техніки та обладнання. Тільки після цього згідно з кошторисом і договорами почали надходити державні гроші», – розповів Олег Чикида.

Ці кошти, а це 18 мільйонів гривень, каже депутат, розділені на три транші, надходили протягом трьох місяців.

«І основне, що станом на 1 грудня 2010 року наше підприємство одне з перших на території України (серед тих, що брали участь у програмі) досягло поставленої мети – було створено 145 робочих місць. Згідно з програмою з непрацюючого в основному сільського населення набиралися лісоруби, трактористи, вальщики тощо. Ці люди були офіційно зареєстровані. За час мого керівництва і в подальшому було сплачено різних платежів до бюджету до двох мільйонів гривень», – запевняє він.

А 5 950 408 гривень, які ніби привласнив Олег Чикида, за його словами, були перераховані одному з контрагентів згідно із затвердженим договором за постачання автомобілів.

Вітм, своє зобов'язання це підприємство виконало лише частково, стверджує він.

«Коли виникли проблеми з цим контрагентом, ми спрямували запит у Центр зайнятості України, щоб фахівці роз'яснили, як оцінювати ситуацію. Ми отримали чітке роз'яснення: програму реалізовано, а невиконання зобов'язань контрагентом є виключно господарськими стосунками. Ми провели необхідну претензійну роботу з приводу невиконання договору. Зараз вживаються заходи відповідно до цивільного права, щоб зобов'язання були виконані», – розповів депутат облради.
Назвати контрагента Чикида відмовився, мотивуючи це тим, що поки триває слідство.

«Єдине, що хочу сказати: протягом двох років нам не давали нормально працювати, тиснули на нас. Саме тому я в квітні 2011 року звільнився з посади за власним бажанням», – додав Олег Чикида.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке слідство? Контрагента в студію тоді стане ясно - крав чи ні. А як невідомий контрагент значить крав.
Відповісти
Я знаю Олега. Думаю, він якщо і зробив це дуже пожалкував і розкаявся. Тому Бог йому пробачить. Приходить до церкви. Думаю Він задумався
Відповісти
Поки партія Регіонів при владі нічого не докажуть, але скоро вибори)))
Відповісти
да пулю йому в лоб, пропоную скинутись всім не байдужим
Відповісти
Останні новини
Депутат Волиньради каже, що не крав мільйонів
28 квітень, 2012, 16:46