До 2030 року українська мова може зникнути, – експерти

До 2030 року українська мова може зникнути, – експерти
Фахівці застерігають: українська мова до 2030 року може зникнути взагалі, якщо буде прийнято закон Колесніченка-Ківалова.

Як інформує ТСН, експерти в Раді підрахували, що вчителі, перекладачі, подвійний документообіг коштуватимуть бюджету мінімум 5 мільярдів гривень.

Експерти застерігають, що коли цей закон справді почне реалізовуватися, то швидше можна говорити про остаточне зникнення української мови, ніж про мовний розкол.

Нагадаємо, вранці 5 червня у Верховній Раді прийняли у першому читанні «мовний» законопроект Колесніченка-Ківалова. За нього проголосували 234 депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Опять Колєсніченко і Ківалов винуваті: "хто всрався?.." Українська мова ісчєзне незавісімо од законопроектів. Нашо вона вообщє нужна, якшо для її виживання обязатєльно ущємляти в правах усіх неукраїномовних граждан України, яких большинство?!
Відповісти
Не подобається... говори китайською(ущемляти ніхто не буде)
Відповісти
Нормально? А чого ж ви тут сидите, як вам зі щирими українцями так погано живеться? Ми на своїй землі маємо право розмовляти рідною мовою! А ви і в Росії чужі і тут запроданці! То хочете у нас наше відібрати.
Відповісти
"Мову" в вымирающие села,русский в города.
Відповісти