На першому поверсі несучих стін ніхто не змінював, - фахівець про обвал будинку

На першому поверсі несучих стін ніхто не змінював, - фахівець про обвал будинку
Фахівці оглянули обвал будинку на вулиці Рівненській, 109 у Луцьку і зробили висновок, що на першому поверсі ніхто не міняв несучих конструкцій, відтак це не могло стати причиною обвалу.

Про це заявив член оглядової комісії, завідувач лабораторії будівельних конструкцій і споруд Національного університету водного господарства Олександр Борисюк (на фото).

За його словами, огляд підвалів показав, що там нема жодних пошкоджень, які могли б бути причиною обвалу. А відтак причини треба шукати нагорі (див. внизу фото з підвалу будинку).

"Підвал в хорошому стані. Жодних просідань чи тріщин немає", - заявив Борисюк.

Після огляду квартир, під'їздів та магазину він зазначив, що перебудов у магазині не було.

"Не витримав навантаження один із перестінків першого поверху", - сказав фахівець, вказуючи на місце, де була зовнішня стіна магазину.

"В магазині тільки розбирали перегородки, які для несучої здатності ніякої ролі не відіграють", - зазначив фахівець.

Чому ж тоді стався обвал - фахівець не сказав. Борисюк забрав із собою зразок обломаної цегли на дослідження і зазначив, що технічну причину обвалу повідомлять завтра.

Борисюк зазначив, що будинок зносити не потрібно, але укріплювати його треба вже. Він не рекомендував мешканцям сусідніх із обвалом під'їздів проживати тут до укріплення.

"Я думаю, що будинок залишиться. Він підлягає відновленню. Я не буду давати пропозиції зносити. Треба просто посилення", - заявив Борисюк.

Фахівець прокоментував, що обломаний два дні тому кондиціонер тримався на облицювальній цеглі, тому жодної ролі для руйнування стін він не відіграв.

Нагадаємо, мешканці будинку стверджують, що причиною обвалу будинку стало переплануання приміщення магазину "Ліга-Нова", під час якого знесли несучі конструкції.

На фото: підвал будинку, де, зі слів фахівців, не варто шукати причини обвалу


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пригадалась розповідь знайомої. У неї батько працював будівельником. Одного разу схалтурив на якомусь балконі і помітку залишив про це. Якраз в цьому будинку йому квартиру виділили. Вийшов на балкон і... побачив свою помітку.
Відповісти
На несучих міжвіконних проміжках (доволі вузьких) там досить похабно були пробиті отвори для канальних кондиціонерів і вентиляції. Це не добавило міцності тим стінам.
Але... "перебудов не було". А знесень і погіршень несучих конструкцій?
Відповісти
Пану Борисюку гарно заплатили, тому і не називає справжньої причини трагедії, і не назве!
Відповісти
Останні новини
На першому поверсі несучих стін ніхто не змінював, - фахівець про обвал будинку
11 червень, 2012, 15:40