Чому іноземці мало інвестують у Волинь

Чому іноземці мало інвестують у Волинь
«Шанси на успіх нашої країни як повноцінної країни Європи залежать від розвитку саме цього регіону», -аналітик.

Про це йдеться на сайті українського журналу "Економіст"

Обсяги інвестування економіки будь-якого регіону є показником ефективності діяльності виконавчої та представницької влади. Зростання обсягів інвестицій свідчить про підвищення рівня інвестиційної привабливості інфраструктурних та інших об’єктів у зв’язку із здатністю відповідних економічних служб переконати інвестора в доцільності фінансування капітальних інвестицій.

Для депресивних регіонів приріст інвестицій є необхідною передумовою подолання економічного дна. До таких регіонів відноситься Волинська область, де в останні роки спостерігаються вкрай негативні тенденції в динаміці залучення капітальних інвестицій з різних джерел інвестування.

Ознакою стагнації в секторі капітальних інвестицій Волинської області є скорочення частки з державного бюджету протягом 2010-2014 років. Зокрема, якщо у 2010 році їх частка складала 6,4%, у 2013 році – 4,3%, то 2014 рік став кризовим і за цей період обсяги капітальних інвестицій за рахунок державного бюджету знизилися аж до 0,6%.

Капітальні інвестиції з місцевих бюджетів теж демонструють низхідний тренд, зокрема у 2010 році їх частка склала в загальному обсязі 8,2%, а в 2014 році – 6,5%.

Це свідчить про згортання обсягів державного та місцевого фінансування проектів модернізації інфраструктурних об’єктів.

Свідченням відсутності сприятливого економічного клімату є і спад частки коштів іноземних інвесторів. Зокрема, у 2010 році кошти іноземних інвесторів склали всього 0,8%, а в 2014 році – 0,2%.

Така тенденція затягує регіон в економічну яму, вихід з якої лише один – сприяння інвестиційній привабливості. Політика створення сприятливого інвестиційного клімату для розвитку Волинської області є першочерговим завданням не лише для місцевої влади і територіальних громад, а й для Уряду держави в цілому.

Волинь є прикордонним регіоном, який при імплементації директив Європейського Союзу стане найбільшою транзитною ланкою України. У зв’язку з цим шанси на успіх нашої країни як повноцінної країни Європи залежать від розвитку саме цього регіону.

Коли іноземний інвестор оцінить регіон з точки зору мінімального ризику для своїх коштів, він одразу буде готовий до співпраці з місцевим бізнесом та органами влади. Саме місцеві органи влади які є виразниками потреб та інтересів місцевого населення повинні сприяти збільшенню довіри до регіону збоку великих бізнес-груп іноземного походження.

Саме тому має відбутися оновлення вищого виконавчого та представницького істеблішменту Волині людьми нової економічної формації, які мають досвід ефективного управління як галузевими напрямками в масштабах економіки країни, так і окремими комерційними структурами і показали значний успіх щодо залучення інвестицій іноземних партнерів. Місцева влада повинна бути компетентна в питаннях максимізації доходів бюджету шляхом залучення іноземних інвесторів та меценатів, які привнесуть до регіону не лише фінансові ресурси, а й створять умови для передачі значного досвіду високорозвинених країн.


Владислав Рошкевич, аналітик
Громадська організація «Європейський аналітичний центр»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На запитання заголовка "Чому іноземці мало інвестують у Волинь" відповідь елементарна-на хрен кому усралась ця долбана Волинь.
Відповісти
я думаю що ти дебілоїдд
Відповісти
Тому, що дурних нема.
Відповісти
Останні новини
Чому іноземці мало інвестують у Волинь
20 вересень, 2015, 17:49