Що повинна зробити Україна для отримання 1,2 млрд євро допомоги ЄС

Що повинна зробити Україна для отримання 1,2 млрд євро допомоги ЄС
Україна повинна в найкоротший термін врегулювати питання торгівлі необробленою деревиною з точки зору своїх міжнародних зобов'язань для отримання фінансової допомоги від Європейського Союзу, а також подальшої лібералізації торгівлі з ЄС. Про це під час наради з проблематики необробленої деревини повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська, передає Експрес.

"Усунення даного подразника в торгівельній сфері є необхідною передумовою для продовження реалізації в Україні третьої програми макрофінансової допомоги ЄС, де 2 і 3 транші – це 1,2 млрд євро, а також для подальшої лібералізації торгівлі з ЄС", - зазначила Микольська.

Відзначається, що в ході зустрічі обговорювалися можливі шляхи поліпшення ситуації в лісовій галузі, зокрема, шляхом застосування нових механізмів реалізації та експорту лісоматеріалів, функціонування систем електронного обліку деревини та електронного декларування походження лісоматеріалів.

9 квітня 2015 року Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким забороняється на 10 років експорт лісоматеріалів і пиломатеріалів в необробленому вигляді. Заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) набрала чинності 1 листопада минулого року, а заборона експорту деревних порід сосни почне діяти з 1 січня 2017 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що повинна зробити Україна для отримання допомоги: повернутися на захiд та трохи нахилитися
Відповісти
Останні новини
Айфони можуть подешевшати
24 травень, 2016, 06:45
Що повинна зробити Україна для отримання 1,2 млрд євро допомоги ЄС
24 травень, 2016, 04:40