ЄВРО-2016. Португалія першою виходить до півфіналу

ЄВРО-2016. Португалія першою виходить до півфіналу
Завдяки більш точному виконанню післяматчевих пенальті підопічні Фернанду Сантуша виходять до «четвірки» найсильніших команд Європи.

Подивитись та забути – саме так можна охарактеризувати цей поєдинок для нейтральних уболівальників. За дві години ігрового часу команди створили мінімум гольових можливостей та зосередились на збереженні на замку власних воріт. Втім, на відміну від матчу португальців проти збірної Хорватії, тут глядачі побачили два забиті м’ячі ще до перерви.

А починалось усе просто ідеально для «Кадри»: Каміл Гросіцкі у своєму стилі пронісся лівим флангом та прострілив у штрафний майданчик – а там Пепе та Жозе Фонте випустили на позицію Роберта Левандовскі. Нападник «Баварії» не схибив та відкрив рахунок у матчі в той момент, коли секундна стрілка секундоміра бігла лише друге своє коло…

Після забитого м’яча поляки спокійно відбивали усі атакуючі потуги суперників – дарма, що ті передбачувано завантажували штрафний майданчик фланговими подачами на Кріштіану Роналду. Однак біда прийшла від зовсім інших гравців: португальський футбольний «вундеркінд» Ренату Санчес «зіграв стінку» з Нані та, змістившись до центру, без шансів для Лукаша Фабіанскі пробив у кут воріт – 1:1.

Хто ж знав, що ці реалізовані командами моменти будуть чи не єдиними у зустрічі? Після цього розміну забитими голами учасники гри діяли ще обережніше. Поляки більше володіли м’ячем та старались щось придумувати на флангах атаки до кінця основного часу, а португальці більш активно виглядали у овертаймі. Втім, ніяких результатів це не приносило, і команди спокійно довели гру до післяматчевої лотереї.

От якраз після цього глядачі на трибунах побачили голи: гравці обох команд раз за разом вкладували голкіперів у один кут та забивали у інший. Аж доки до м’яча не підійшов найкращий на цьому турнірі бомбардир польської збірної – Якуб Блащиковскі. Його наміри голкіпер португальців Руї Патрісіу розгадав, відбивши «круглого» у лівому від себе куті. У свою чергу, Рікарду Куарежма був невблаганним: його точний удар приніс команді Фернанду Сантуша перепустку до півфінальної стадії.

Дивно, але не вигравши жодної гри у основний час, португальська збірна виходить до «четвірки» найкращих команд цього Євро. Поляки ж, навпаки, без поразок завершують свій французький шлях, при цьому підтверджуючи закономірність, що дві післяматчеві лотереї на одному турнірі виграти майже неможливо.

Суперник збірної Португалії у півфіналі визначиться сьогодні увечері у поєдинку між командами Бельгії та Уельсу.

Польща — Португалія 1:1 (у серії пенальти 3:5)

Голи: Левандовскі, 2 — Ренату Санчес, 33

Польща: Фабіанскі — Піщек, Глік, Паздан, Єджейчик — Блащиковскі, Крихов'як, Мачинскі (Йодловєц, 98), Гросіцкі (Капустка, 82) — Мілік, Левандовскі

Португалія: Руї Патрісіу — Седрік, Пепе, Фонте, Элісеу — Вільям Карвалью (Даніло Перейра, 96) — Жоау Маріу (Куарежма, 80), Ренату Санчес, Адріен Сілва (Жоау Моутінью, 73) — Нані, Роналду

Попередження: Єджейчик, Глік, Капустка — Адріен Сілва, Вільям Карвалью

Серія пенальті: Роналду 0:1, Левандовскі 1:1, Ренату Санчес 1:2, Мілік 2:2, Жоау Моутінью 2:3, Глік 3:3, Нані 3:4, Блащиковскі 3:4 (воротар), Куарежма 3:5.


Дмитро Кузнецов, для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄВРО-2016. Португалія першою виходить до півфіналу
01 липень, 2016, 01:20