До Умані з'їжджаються тисячі хасидів

До Умані з'їжджаються тисячі хасидів
Станом на сьогодні понад 10 тисяч паломників прибули на святкування іудейського Нового року в Умань.

Паломники до міста прибувають щогодини, - повідомляє УНН.

Кількість приїжджих хасидів перевіряють тричі на день. Паломники прибувають через аеропорт “Бориспіль” і аеропорти Вінниці й Одеси. Лише в Бориспільському аеропорту цього тижня планують прийняти 81 чартерний рейс.

Нині в Умані очікують близько 30 тисяч паломників з усього світу. Найбільше хасидів приїздить з Ізраїля, США, Франції, Великобританії. Також є паломники з Чилі, Аргентини.

Довідково: місто Умань є місцем паломництва, оскільки на його території похований духовний наставник хасидів — Рабі Нахман.

Кожен хасид, який сповідує одну із течій іудаїзму, а саме брацлавський хасидизм, повинен побувати хоча б раз у своєму житті на могилі засновника цієї течії Рабі Нахмана.

Існує повір’я: якщо зустріти Рош ха-Шана біля могили праведника, то наступний рік буде щасливим. Тому іудеї приїжджають на це свято цілими общинами.

Найбільше вірян приїздить з Ізраїлю, близько 25-30 тис. Охороняють їх не лише українські правоохоронці — їм допомагає загін ізраїльської поліції, який прибуває в Умань спеціально на час паломництва.

Минулого року іудейський Новий рік святкували 13-15 вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Після заяви їхнього прем'єра в ВР я їм щиро співчуваю - я ні в якому разі не антисеміт, маю купу знайомих та друзів ЄВРЕЇВ за національністю (і пару тих, що живуть в Ізраїлі), НЕ Ж*ДІВ аж ніяк,котрі НІЧОГО нікому поганого не роблять, живуть собі тут і не вирізняються навіть, але... Ну і Ж*Д - то в контексті часу скорше не національність, то стан душі наших політиків - основна мантра - "для народу грошей немає, все нам"...
Відповісти
А що він заявив ?
Відповісти
А хто вас примушуе обирати таку владу, напевно народу подобаеться, кожний сподіваеться що й він щось урве, а жиди тут нідочого
Відповісти
Останні новини
На Волині вщент згоріла хата
29 вересень, 2016, 20:47
До Умані з'їжджаються тисячі хасидів
29 вересень, 2016, 20:22