Смертельний роуп-джампінг у Луцьку: організатор відбувся іспитовим

Смертельний роуп-джампінг у Луцьку: організатор відбувся іспитовим
Ківерцівський районний суд засудив чоловіка, який відповідав за організацію та проведення стрибків з висоти через трагічний випадок, який стався минулого року.

Нагадаємо, у лютому 2015 року пара закоханих молодих людей здійснила фатальний стрибок із вишки недобудованого Луцького м’ясокомбінату, що у селі Прилуцьке, Ківерцівського району. Під час виконання стрибка щось пішло не так і хлопець з дівчиною стрімко впали на землю.

Внаслідок трагедії хлопець загинув, а дівчина проходила тривалий курс лікування та реабілітації.

За фактом трагедії правоохоронці розпочали слідство, аби встановити всі деталі та причини трагедії.

Так, на початку розслідування організатор стрибків не визнавав свою вину, мовляв з технічної точки зору все було зроблено правильно.

Проте під час слідства вдалося встановити, що інструктори не прослідкували за вузлом, який потрапив на основну мотузку. Внаслідок цього мотузка перетерлась та розірвалась.

Коли ж була встановлена точна причина трагедії обвинувачений погодився з тим, що повинен був проконтролювати хід виконання стрибка та визнав свою вину.

В суді він знову дав чіткі показання щодо трагедії та просив пробачення у потерпілих.

Родичі загиблого та постраждалої дівчини, в свою чергу, подали цивільні позови, в яких вимагали відшкодувати завдані збитки.

Зокрема, сім’я померлого хлопця просила стягнути з обвинуваченого моральні та матеріальні збитки.

Зрештою, Ківерцівський районний суд засудив організатора роуп-джампінгу до 3 років тюрми з іспитовим строком та зобов’язав виплатити всю заявлену потерпілими суму шкоди.

Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
продажний суд навіть не спробував притягнути до відповідальності ОРГАНІЗОВАНУ ЗЛОЧИННУ ГРУПУ, до якої входила і журналістка Misteria з Волинських Новин. Згадайте, як зі слиною на роті там рекламувалась ця смертельно небезпечна розвага, як видалялись правдиві критичні коментарі адекватних дописувачів, тощо. Наскільки відомо, ця журналістка не просто була в тємі, вона отримувала і свою матеріальну долю. СУд цього не побачив, чи не захотів побачити... А загиблої дитини не повернеш.
Відповісти
атракіону смерті була громадська організація, яка, скоріше за все незаконно, брала гроші. Відповідні державні органи жодним чином не реагували... А "організатору" лише штраф...
Відповісти
недорого зараз коштує людське життя... ну гроші - це таке,але, за такий злочин - "три роки з іспитовим"?
Відповісти
шановні дописувачі, ви хоча б спробуйте розібратись між юридичними термінами і тонкощами - як може суд притягувати особу до відповідальності без будь-якого досудового розслідування??? чому немає жодних претензій щодо слідчих поліції (міліції), прокуратури, яка здійснювала процесуальне керівництво - саме вони закрили на все очі.. а суд при цьому продажний???? чи це принцип життєвий - "у всьому винен суд"??? крім цього, відчуйте різницю між покаранням "штраф" і "цивільний позов"
Відповісти
які можуть бути притензії до поліції??? проведено слідство, та передано в суд для розгляду
Відповісти
шанс, завдяки Волинь Посту, добитися ПОВНОГО ЧЕСНОГО розслідування даної справи, а також СПРАВЕДЛИВОГО покарання злочинців, винних у жахїливій трагедії. Кажу винних, бо ці мерзотники брали з молоді гроші за "екстрим", достеменно знаючи, що не мають права цього робити і не гарантуючи 100%-ву безпеку.
Відповісти
тому і суд розглянув відповідно до наданих ПОЛІЦІЄЮ матеріалів (тобто лише щодо однієї особи), а самостійно суд не може кого захоче притягнути до відповідальності!!!!
Відповісти
Була реклама, були платні стрибки (300грн)була гарантія БЕЗПЕКИ! З вини організаторів сталася жахлива трагедія! Матір втратила єдиного сина, а дівчинка постійно перебуває на лікування в обласній лікарні і ще не ходить. На її лікування вже витрачено 200 тисяч гривень!!! А скільки ще потрібно буде коштів, щоб поставити її на ноги та пройти реабілітацію. Бідні діти...
Відповісти
"Бідні організатори", як то їм жити і де гроші знайти. Це вже їхні проблеми! Треба було слідкувати за спорядженням, а не збивати такі гроші за стрибки і іномарки собі купляти.
Відповісти
19-21 рік, а вони на іномарках їздять. Гроші ясне діло де заробляли.
Відповісти
Віка, ти мужньо перенесла дуже багато операцій, ти стала сильна духом. Ти обов,язково будеш ходити! Тримайся дівчинко!
Відповісти
Із вищевказаної статті "дівчина проходила тривалий курс лікування та реабілітації", ніби все уже добре і давно забуто. Журналісти могли б і поцікавитись у якому стані дівчина, вона ж не з табуретки впала а з висоти 50 метрів. А лікуватися їй ще довго і нудно, наскільки я знаю вона майже постійно перебуває в обласній лікарні і ще не ходить.
Відповісти
Дуже довго і нудно- і це дійсно так!. Зараз вона в лікарні, практично живе в обласній. Кожного місяця проходить курс лікування.
Відповісти

Коли йдеш проти закону, завжди будь готовий, що тебе можуть всі кинути. Дурних не має. На скільки я розумію, обвинувачений про інших осіб, які також обслуговували атракціон нічого не говорив та не вимагав відповідальність розподілити між ними всіма, тому такий вирок суду.
Відповісти
Останні новини
Смертельний роуп-джампінг у Луцьку: організатор відбувся іспитовим
21 листопад, 2016, 11:25