Назвали попередню причину смерті роуп-джампера у Луцьку

Назвали попередню причину смерті роуп-джампера у Луцьку
Розслідуванням причин загибелі роуп-джампера у Луцьку, що розбився у неділю, 15 лютого, займаються правоохоронні органи. Основна версія слідства - обрив каната.

Про це ВолиньPost стало відомо із власних джерел.

Нагадаємо, двоє молодих людей вирішили стрибнути із вежі за адресою Єршова, 5 у Луцьку. У результаті обриву каната вони розбилися. Хлопець (Владислав) загинув від отриманих травм, дівчина (Вікторія) перебуває у реанімації.

Як стало відомо із показів організаторів розваги, канати витримують вагу до 2 тонн. При цьому Влад та Вікторія були не першими, хто стрибав за допомогою цієї системи. До цього стрибали інші, однак не тандемом, а поодинці.

Наразі правоохоронці не можуть встановити, хто саме відповідав за безпеку при здійсненні подібних стрибків. Щоб з'ясувати інші обставини справи, розслідування продовжують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 52
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Капец! Що скажеш екстрим є екстрим!
Відповісти
"Назвали попередню причину смерті роуп-джампера у Луцьку...Основна версія слідства - обрив каната."

Геніальна версія просто. Сказали б вже, що причина смерті - падіння з висоти...чи там пошкодження внутрішніх органів внаслідок падіння з висоти.
Як казав мій дід : "Я твій дід!".
Відповісти
ПОРУШЕННЯ ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ!!!!!!!!!!!!!!! Безопасность

На прыжках безопасность определяется:

качеством снаряжения;
знаниями и подготовкой организаторов;
отлаженной взаимной работой организаторов.

У профессиональных команд дублированы все страховки (верёвки, карабины, etc.), которые отвечают за безопасную траекторию прыжка. Снаряжение выдерживает нагрузки и при одной системе, поэтому при обрыве одной из систем сработает вторая. Кроме того, суммарная прочность двух систем превышает сумму прочностей каждой системы в отдельности. То есть обрыв даже одной системы крайне маловероятен. На участках, где возможно перетирание верёвок (например, на креплениях к конструкциям), используются 3—4 страховки с протекторами. Вспомогательные страховки, как правило, не дублируются за ненадобностью. Прочность каждого элемента страховки многократно превышает возникающие во время прыжков нагрузки. Например, карабины держат по 3—5 тонн на разрыв, верёвки по 2—3 тонны на разрыв при статических нагрузках, но не при динамических.

Со времен первооткрывателя RopeJumping’а Дэна Османа альпинистское снаряжение и веревки стали значительно лучше, с каждым годом совершенствуются такие показатели, как прочность, износостойкость и практичность. Среди профессиональных команд принято использовать только новейшее снаряжение, сертифицированное по международному стандарту UIAA (Union Internationale des Associations d'Alpinisme, сокр. UIAA) — это организация, представляющая собой объединение 88 национальных альпинистских групп и организаций (федераций, ассоциаций, клубов) из 76 стран мира, которая представляет миллионы альпинистов во всём мире).

Используется только новое сертифицированное снаряжение лучших производителей, в частности Petzl (Франция), Singing Rock (Чехия), Tendon (Чехия), Black Diamond (США), регулярно проверяется его состояние и заменяется при необходимости. Используются только надёжные узлы и крепления.

За всю историю существования данного вида экстремальной активности была наработана немалая база знаний и методов организации страховки при прыжках с объектов разной сложности, в результате чего была отлажена и выработана современная модель организации страховки при прыжках с веревкой. Данная модель является надежной и безопасной.

Основные принципы работы такой системы заключаются в том, чтобы организовать безопасную и надежную веревочную страховку с достаточным амортизационным эффектом. Амортизация рывка происходит за счет растяжения веревок и дуговой траектории торможения. Следует отметить, что в отличие от банджи-джампига, где используется специальная резинка, веревка не дает обратного хода, что исключает риск запутывания джампера в ней. После «подхвата» веревкой джампер уходит в «маятник», т. е. в качание на веревке. Совокупность этих условий дает эффект плавного нарастания нагрузки при «подхвате».

Траектории маятника всегда проверяются и тестируются. Система разрабатывается таким образом, чтобы все возможные траектории были безопасны. Так, при прыжках с веревкой со зданий или вышек предусмотрен откат страховки на блок-роликах от статичного объекта для избежания столкновения с ним.

Точка, с которой осуществляется прыжок с веревкой, носит название "exit" ("экзит"). Все подходы к экзиту, несущие с собой угрозу падения с высоты, обеспечиваются дополнительными индивидуальными или групповыми средствами защиты от падения с высоты.
Відповісти
Гарно блиснув,але чому вони розбились?
Відповісти
ПОЧАТОК ПРОЧИТАВ?
Відповісти
Це зрозуміло що порушень правил безпеки, в цих словах нема конкретики. Розумник!
Відповісти
Відредагуйте статтю. Купа помило...
Відповісти
...груз не выдержал слабенький трос и мальчик ушами к сандалям прирос...
Відповісти
ти придурок, жарти тут не доречні
Відповісти
Придурки ті що займаються такими розвагами
Відповісти
Бо в них немає страховочного тросп той і полетіли.
Відповісти
Є там трос, мать твою, експерт великий. Стрибав хоч раз? Перед стрибком про це розповідають і показують
Відповісти
Порвався і основний, і страховочний((
Відповісти
На нары организаторов
Відповісти
Про ті прижки знав весь Луцьк.
Чи їх хтось хоч раз перевіряв по техніці безпеки ?
Де представники міськради?
Відповісти
В жопу свое мнение засунь, великий правосуд
Відповісти
твоё дупло такое большое? )))
Відповісти
Інформації багато а хлопця не верне, і дівчина
Відповісти
http://vk.com/photo-43777464_345755929
http://vk.com/photo-43777464_345755991
http://vk.com/photo-43777464_345756087
Гляньте сюди і побачите, що таке вже було і не раз. Ці фото у групі спільно ти "Земля прыжков" вконтакті, датовані груднем 2014р. Не треба спихати на те, що це робилося вперше. Винні мають бути покарані!
Відповісти
хто тобі сказав, що самеця земля прижков організувала це, може хтось інший чи самі...Без джерела інформацїї кидаєш фото їхнє
Відповісти
Саме ця "Земля стрибків", і ніхто більше в Луцьку не організовує. Не допрацювали місяць до трьох років, майже кожен місяць робили стрибки в Луцьку, та ще на багатьох обєктах в інших містах, тисячі стрибків, досвід колосальний. Що сталось, невідомо, варто чекати висновків слідства, ось є попередній офіційний коментар від них:
http://vk.com/wall-86114801_60
Ніхто не ховається від відповідальності, йде слідство, будуть офіційні висновки і буде встановлена вина - винні будуть покарані!
Треба чекати висновків.
Відповісти
ЯКЩО КОНКРЕТНО ТО ТИ МУДАК! ТАКА КОНКРЕТИКА ПІДІЙДЕ ЧИ ЩЕ РОЗЖУВАТИ? ЯКА МОЖЕ БУТИ КОНКРЕТИКА В ПОРУШЕНІ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ?
Відповісти
Мудило по ходу ти якщо не розумієш суті питання. Відповідь може бути прострю наприклад мав би бути ще один трос який би в разі розриву основного виконав функцію пістаховки. А спер інструкцію і тіпа блиснув знаннями копірування дібіл.
Відповісти
Журналістам Інформаційного агентства Волинські Новини вдалося зв'ятися з організаторами стрибків, про подробиці та уточнені обставини цієї трагедії вони обіцяють розповісти завтра.... пздц!! а хіба організатор не їх співробітник, чи я помиляюсь?
Відповісти
"До цього стрибали інші, однак не тандемом, а поодинці."

Звідки така інформація? За три роки існування команди стрибали і по троє, і по четверо, і навіть 20 чоловік одночасно (з житомирського мосту). А тандеми - то дуже буденна справа, їх було зроблено не менше тисячі з тіє ж луцької труби.

Відповісти
а хто тобі сказав, що команда земля прижков організувала це, може хтось інший чи самі
Відповісти
Мої співчуття родині загиблого , а що по суті можуть пояснити організатори , все логічно долар пітскочив мотузки купуються всіх зараз скрута , шкода звісно ...
Відповісти
це вже територія не Луцька, а району і труба ця де вони стрибали знаходиться далі за Автобазаром приблизно 2 км від авторинку, і не по вул. Єршова, 5, а там взагалі якесь поле і поряд новобудови якогось села Прилуцьке.
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=RJ-ynsh7CbY
Відповісти
Одна журналістка з так званих "Волинських новин" після польоту на фанерному літачку у Лище (не відомо, ким, і як і з чого зліпленому), на моє зауваження, що такі "подвиги" нікому непотрібні і що треба берегти життя, нагрубила мені і відповіла в тій же газетці, що, мовляв, "усе життя в мене повязане з екстримом". Я би ще раз хотів попередити цю зухвалу і не вельми розумну молоду людину: життя дається один раз і ніщо не йде в порівнянні ціни з життям людини!!! Один необдуманий крок, і від людини залишається тепле місце і купка кісток.
Відповісти
Не Вам судити чуже життя, сидіть собі тихо і живіть, хто вам дав право інших судить? Від автомобілів вмирають кожного дня, но це не рахують екстрімом. А автомобілем люди користуються кожен день і це їх не тривожить. Люди абсурдні.
Відповісти
тут мається на увазі, що ВН - це взагалі непотрібний сайт, там все замовлено, необ"єктивна інфа. навіть цю історію висвітлили як ім вигідно
Відповісти
Ну а гонять на ВН їхні ж колеги - Волиньпост. Бо пересічного читача не цікавлять ваші чвари з іншими журналістами, а подробиці трагедії.
Відповісти
Це все, звичайно, цікаво. Але причому тут вона, якщо стрибки вчорашні вона не організовувала?
Відповісти
як не вона, якщо волинські новини тепер так оберігають свою роботніцу: після того як міша написав номер главорга у коментарях - їх витерли і коментарі закрили http://www.volynnews.com/news/extreme/u-lutsku-rozbylysia-dvoye-roup-dzhamperiv/
Відповісти
Та й**б вашу мать, не було її там. Це те ж саме, що звинувачувати власника машини, тоді як не. кермував інший водій. Ясен же дідько, що самі ж колеги з ВП і кометують. Та ваша ср**на війна між виданнями уже десятиліттями тягнеться. Нудить від вас, дрібних шавок, і одних, і інших
Відповісти
Тоді Ви там підписані як "Народжений повзати". Відповім Вам ще раз тут - як народжені повзати, то повзайте далі і заздріть мовчки.
Відповісти
Безглузда смерть. В такий час так померти.
Відповісти
Ти не читав мого коментаря аби твої мізки не можуть зрозуміти написаного. Я не хочу, щоб гинули молоді люди, які практично ще не жили. І суду тут ніякого немає.
Відповісти
Хай земля буде пухом жаль молодих людей
Відповісти
Ти ідіоте, а чого вже і тут претензії до влади? То ти завтра захочеш повіситись, а влада має біля тебе стояти, що з тупорилим балакати-хто всрався-невістка!
Відповісти
Організатори мусять понести відповідальність. Хоча б заради батьків тих дітей...
Відповісти
....на сході десятки тисяч гинуть.....а тут роздули інформацію..бо хтось хотів екстриму...
Відповісти
не треба вузько мислити. майже як моя бабуся
Відповісти
Розкажи це тій дівчині, що невідомо чи буде ходити. І її батькам.
Відповісти
А що організаторам? А все інше то ваші проблеми. Якби організатори знали, що довцку будуть платити пенсії дітям і батькам постраждалих., то тоді б розраховували ризики. А так ризик ваш - ваша голова. Організатор то тут при чому. Він тільки розміщає рекламні статті про це стрибання на "Волинських новинах" Як це класно і круто принести свої бабки і за них же скрутити собі голову.
Судити цих рекламщиків і організаторів. І хай довіку платять за лікування постраждалим.
Відповісти
"А так ризик ваш - ваша голова. Організатор то тут при чому." - типа ассоциирую с тем, что Продавец наркоты тоже не при делах, ведь дело личное "ширяться или не ширяться" - пургу лепишь гр. Волинські Новини. купил резинку и сам прыгаешь - то прыгай куда угодно и как угодно, а вот если организовал прыжки для других и не соблюдаешь элементарные правила безопасности - то понеси заслуженное наказание
Відповісти
Сарказм. Чули таке слово?
Я про те, що організатори відкупляться. Скажуть - самі винні. Ми тут до чого ми все зробили правильно. То чи хлопець не так став, чи дівчина не туди рукою махнула.
Організатори відбудуться штрафом. А сина не повернеш., а донька теж не відомо на якому світі лишиться.
Відповісти
Якщо “хлопець не так став, чи дівчина не туди рукою махнула”, то максимум, що може бути - це вивих і за це організатори відповідальності не несуть, а от якщо порвалася мотузка, то відповідальність 100% їхня, хоча не можу повірити, що стрибки проводилися без дублюючої мотузки, стрибав багато разів, в тому числі і з цією командою, було дві мотузки завжди. А тим, хто говорить, що тупо ризикувати своїм життям, самі винні, заслужили і т.д. - ви можете і куском хліба вдавитися, а такі як ви будуть звинувачувати вас в обжорстві і казати “сам винен”
Відповісти
Дивіться! Волиньпост теж піарив ті стрибки:
http://www.volynpost.com/news/27146-luck-pidtrymav-majdan-strybkamy-z-50-metrovoi-vysoty-foto
http://www.volynpost.com/news/30166-yak-u-lucku-litaly-dzhampery-foto
Відповісти
Останні новини
Назвали попередню причину смерті роуп-джампера у Луцьку
15 лютий, 2015, 21:20