Пояснили, як збиратимуть сміття у приватному секторі в Луцьку

Пояснили, як збиратимуть сміття у приватному секторі в Луцьку
Луцька влада закликає мешканців приватного сектору докласти всіх зусиль, щоб місто і його околиці не перетворювалися на смітник.

Тож у відділі інформаційної роботи муніципалітету роз’яснили особливості впровадження планово-подвірної системи збирання побутових відходів на територіях приватної забудови міста.

Це – пілотний проект щодо встановлення індивідуальних контейнерів для збору сміття у приватних будинках. Механізм передбачає, що мешканці мають придбати для свого будинку сміттєвий бак об’ємом 120 літрів. Господарі упродовж тижня накопичують побутові відходи, а у визначений день за графіком сміття буде вивозити підприємство ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

На перших етапах лучани не надто активно долучалися до цього проекту, мали певні сумніви та побоювання.

«Проте, за досить короткий термін стали очевидними переваги: вивіз побутових відходів від приватних домоволодінь проводиться у досить цивілізований спосіб, кількість стихійних сміттєзвалищ на вулицях, тротуарах та узбіччях міста справді значно зменшилася», - вважають у міській раді.

Наразі мешканці приватного сектору в Луцьку вже придбали 699 сміттєвих контейнерів

Механізм придбання контейнерів такий: вартість ємностей для збору побутових відходів враховується до вартості послуги з вивезення твердих побутових відходів для населення з помісячною розбивкою платежу терміном до трьох років з підписанням відповідних угод. Оскільки один контейнер коштує 558 гривень, то щомісячна реструктуризація становитиме 15,5 гривні.

Всю необхідну інформацію з приводу придбання контейнерів та графіку їх вивезення можна отримати у ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» за телефонами: 24-54-48 або 24-55-27.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я в шоці!А чого це кожен мешканець приватного будинку має це купувати??? Чого саме це? Цього виробника?! Це що за фантастика така???В нас сміття диференційоване,як закордоном чи як? В нас заводу навіть нема, а Вам треба контейнери!Чому багатоквартирним будинкам все завжди безкоштовно7Я пропоную нехай міська рада всім за свої власні коштти придбає ці контейнери! Кошти в них є, менше освоять...
Відповісти