Волинське «бурштинове підприємство» хоче вступати в асоціацію

Волинське «бурштинове підприємство» хоче вступати в асоціацію
Комунальному підприємству Волинської обласної ради «Волиньприродресурс» надали дозвіл на створення та входження до членів Асоціації «Український Бурштин».

Відповідне рішення прийняли під час сесії облради 21 березня.

Під час засідання розглядали проект рішення «Про деякі питання діяльності КП «Волиньприродресурс». Керівник підприємства Василь Столяр (на фото) розповів, що у Литві відбулася зустріч учасників легального продажу бурштину.

«Була пропозиція створити в Україні легальну асоціацію по легальному видобутку бурштину», – зауважив Столяр. Нині до такого процесу готові 5 організацій. Натомість ті, які мають дозволи, «Бурштин України» та «Джерело», ще «думають».

Столяр зауважив, що оскільки «Волиньприродресурс» є комунальним підприємством, тому необхідним є затвердження обласною радою.

Голова облради Ігор Палиця зауважив, що до волинян нещодавно зверталися представники Житомирщини, аби дізнатися про волинський досвід зі створення КП. Мовляв, все більша кількість людей хоче займатися бурштином легально і у законному руслі. Тому Палиця сподівається, що асоціацію очолить представник «Волиньприродресурсу». Створення організації у майбутньому дасть можливість думати про легальний ринок.

Зрештою, 52 обранці громади підтримали таку ініціативу «Волиньприродресурсу». Цим рішенням депутати облради дозволили Комунальному підприємству «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради «вчиняти дії» щодо створення та входження до складу членів Асоціації «Український Бурштин».

Столяру ж доручили делегувати представника для роботи в установчому з’їзді та керівних органах Асоціації «Український Бурштин».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Призначили директором людину,яка має банкківські борги. Як він буде керувати державними фінансами, якщо своїми не вміє та застряг в боргах
Відповісти
Останні новини
Волинське «бурштинове підприємство» хоче вступати в асоціацію
21 березень, 2017, 11:58