В Україні хочуть заборонити жорстокі комп’ютерні ігри

В Україні хочуть заборонити жорстокі комп’ютерні ігри
Популярні комп’ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II містять сцени насильства та жорстокості. Відтак можуть бути заборонені в Україні.

Про необхідність заборонити відомі комп'ютерні ігри заявили у Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі 19 листопада, пише «Комерсант-Україна».

Фахівці Нацкомісії проаналізували контент, розміщений в Інтернеті і прийшли до висновку, що доступні для безкоштовного скачування матеріали 15 сайтів містять ознаки порушень законодавства у сфері захисту суспільної моралі. Вони вивчили більше 50 комп'ютерних ігор, які реалізуються в торгових точках Києва. Три з них - Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II - містять пропаганду насильства і жорстокості і не відповідають вимогам законодавства, заявили в комісії.

У зв'язку з цими фактами відомство надало відповідну інформацію правоохоронним органам. Сценарії згаданих ігор істотно відрізняються один від одного. Mortal Kombat - класичний файтинг (імітація рукопашного бою). God of War III - гра з містичним сюжетом, головними героями якої є античні боги, а Manhunt II-трилер, де супротивників можна вбивати за допомогою колючого дроту, циркулярної пилки, садових ножиць або сокири.

У Нацкомісії заявили, що забороною ігор справа не обмежиться. «Ми маємо намір забороняти комп'ютерні ігри, проводити просвітницьку роботу з дітьми і батьками, виносити попередження суб'єктам підприємницької діяльності, закривати деякі сайти і навіть порушувати кримінальні справи»,- повідомили у відомстві.

На думку фахівця з мобільного контенту компанії «Android Україна» Максима Мельниченка, Нацкомісія не зможе контролювати всі сайти, з яких можна завантажити ігри: «За цими ресурсами взагалі неможливо встежити - єдиний спосіб заборонити гру або контент - це звернутися до суду. Але я сумніваюся, що європейські та американські суди будуть щось забороняти, керуючись українськими законами або рекомендаціями комісії».

«Навіть якщо за рішенням суду якісь ігри будуть заборонені, не можна буде заблокувати на сайтах функцію їх скачування. Для цього доведеться блокувати весь сайт, на якому може міститися величезна кількість дозволеної інформації»,- вважає виконавчий директор Інтернет Асоціації України Володимир Куковський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давно пора.
Відповісти
Это такое зло, что просто ужасс!Запретить и точка.Вот только дети современные такие умные,точно что-нибудь придумают.
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть заборонити жорстокі комп’ютерні ігри
20 листопад, 2012, 10:20