Донорство органів може прискорити смерть багатьох людей, - експерти

Донорство органів може прискорити смерть багатьох людей, - експерти
Про те, що в разі введення в Україні презумпції згоди на донорство після смерті багато людей може померти раніше, ніж їм судилося, вважають експерти.

Фахівці вважають, що новий законопроект у разі прийняття дасть можливість маніпулювати медикам з пацієнтами в критичному стані, повідомляє Телеканал новин „24”.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України розробило та направило до Верховної ради законопроект, згідно з яким кожен українець зможе стати донором органів після своєї смерті, якщо при житті юридично не оформить відмову від такої перспективи.

"Я прибічник трупного донорства. Ми закопуємо у землю органи, які могли врятувати тисячі людей. Але якщо презумпцію згоди введуть в Україні, заставлю усіх родичів підписати відмову. Донорство після смерті може прискорити вашу кончину", - розповів киянин Олександр, який уже чотири роки працює посередником між лікарями, донорами і пацієнтами Олександр в коментарі Gazeta.ua.

За його словами, коли людина потрапила в аварію і її стан критичний, то лікарям буде вигідніше відключити її від апаратури і дати померти, щоб потім продати печінку, серце і нирки, якщо група крові підходить хворому, який чекає на пересадку.

"Є різні стани глибокої коми, деякі види отруєння, коли людина виглядає, як покійник. Не дихає, нема пульсу, але потім все-таки оживає. Випадки, коли трупи прокидалися в морзі - це не тільки анекдоти, але і реально зафіксовані факти у медицині", - додав медик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Донорство органів може прискорити смерть багатьох людей, - експерти
28 листопад, 2012, 10:04