Луцький Будинок офіцерів потерпає від варварського ремонту

Луцький Будинок офіцерів потерпає від варварського ремонту
Під час ремонту у луцькому Будинку офіцерів зняли польські батареї, зруйнували систему опалення, повиривали двері, замість деревних вікон вставили пластикові.

Про це розповів директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко, пише у статті «I не виш, і не філармонічні зали, а... руїна» журналіст Наталія Малімон.

Нагадаємо, у минулому році Будинок офіцерів віддали Луцькому національному технічному університету, який збирався зробити тут один з навчальних корпусів.

Згодом з’явилася ідея віддати приміщення Волинській обласній філармонії. Ідея облаштувати філармонічні зали в приміщенні, яке фактично руйнувалося, належить голові Волинської облдержадміністрації Борисові Клімчуку. Волинська обласна філармонія – єдина в Україні – не має власного актового залу, тулиться в колишньому приміщенні луцької автостанції.

«З обласного бюджету реально було виділити кошти на реконструкцію цього приміщення» – каже директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко.

Директор філармонії пояснює, що особливо привабливим для митців був актовий зал Будинку офіцерів – просторий і з гарною акустикою.

«Коли зайшла мова, що приміщення, яке руйнується, забирають, технічний університет «заворушився». Так, тут відбулися ремонтні роботи, але які? Зняли мідні, ще польські, батареї, які були окрасою споруди, зруйнували систему опалення. Тут уже не стало електропроводки, немає підлоги, вирвані всі двері. Навіщо? Вражає, що автентичні дерев’яні арочні вікна, які в такій споруді теж є цінністю, замінили на... металопластикові. Тут, кажуть, планували навчати дизайнерів. То це їхнє навчання мало починатися з такої руйнації? Насправді ж, і актового залу там нема, бо над ним ще минулої осені зняли шифер, і приміщення ніяк не захищене від дощу та снігу...», - розповів Сергій Єфіменко

Наразі біля споруди давно не видно ніякого руху. Ректор вишу, доктор технічних наук Віктор Божидарнік у коментарі з приводу нинішньої ситуації зазначив, що наразі виш, як і вся, за його словами, Україна, не має матеріальних можливостей для реконструкції.

Окрім того, Божидарнік визнав, що певний інтерес до цього приміщення виявив один з українських бізнесменів, котрий нещодавно став народним депутатом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это про какого бизнесмена речь? Неужто про самогоглавногомеценатаи благодетеля?
Відповісти
не палиця буде будувати піцирію або бізнес центр які так необхідні Луцьку) все для народу а нічого собі)))
Відповісти
Продати на аукціоні а гроші витратити на квартири для військовослужбовців, як і повинно бути. І у будівлі справжній власник появиться а не бідоття із філармонії яке приміщення не доглянути не утримувати не зможе.
Відповісти
На власні очі бачила, як І. Палиця та С. Кравчук ще перед виборами розглядали це приміщення з вул. Винниченка. Кравчук енергійно руками махав і щось там показував, а Палиця все головою кицав :)
Відповісти
а для філармонії справді чудове місце було б.
Відповісти
Останні новини
Луцький Будинок офіцерів потерпає від варварського ремонту
05 грудень, 2012, 17:59