Додати запис

Програма розвитку туризму

Нажаль, проет програми "Розвитку туризму у м. Луцьку" прийняли, бо як пояснили окремі члени міськвиконкому- інакше Луцьк лишився взагалі без програми, бо сесія 26-го листопада.

Текст програми тут: https://docs.google.com/file/d/0B80gg-XwwyB3MGxkdElXZUwySTd3OTF6SlRxc2NLZGZvTFY0/edit

На вирішення більшості зазначених у документі проблем, не передбачено коштів, а сотні тисяч гривень планується віддати на малювання логотипів, на популяризацію міста в самому місті, відеоролики на Волинському ДЕРЖАВНОМУ телебаченні (яке повинно робити це безкоштовно), радіопередачі на Луцьких радіостанціях і на загадкові інші витрати. А ще за 30 000 грн. нам розкажуть, який заклад найкраще обслуговує в місті та випишуть папірця, аля "Ревізор" Фреймут.

Як людина, що має до туризму певне відношення, хотілося б зауважити, що з такими підходами розвиток туризму у Луцьку приречений, тому за проект такої програми не голосував.
Розвиток міста, має грунтуватися на унікальності його туристичних атракцій. І якщо вкладати гроші, то в розвиток концептуальних ресторанів, в свого героя міста.

Цікавий досвід Діда Мороза під Брестом, чи Криївки у Львові з її бандерівцем на вході. Безумовно це ініціатива приватного бізнесу, але вважаю правильним сконцентрувати зусилля влади на розвитку саме подієвого туризму і на "фішки" міста.

Не треба вигадувати велосипед, а варто запитати в тих самих туристів, що їм найбільш цікаво відвідувати в Луцьку окрім замку.

Мої туристи завше кажуть - підземелля. А воно на разі не працює, ще з минулорічного потопу і впевнений, що його ремонт в рази важливіше за всі бренд-буки, уроки школярам "Я люблю Луцьк" (навіщо на це кошти, теж не зрозумів), загадкові інші проекти 70 000 грн. і т.п.

Стосовно участі у виставках (більше 100 тисяч гривень), то не впевнений, що наразі, це найкращий засіб залучення туристів, тим паче що механізмів, як вирахувати чи участь у міжнародних виставках була ефективною у посадовців на разі немає.

Нажаль покищо це все виглядає можливостями позловживати на програмі розвитку туризму у м. Луцьку. Тому запрошую усіх бажаючих на обговорення даного питання під час засідання депутатської комісії, де можна буде внести корективи.
Засідання буде орієнтовно з 14-го листопада, точну дату можна буде дізнатися на сайті міськради.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Богдане, справді таке враження що ніхто толком не розуміє що воно таке - Програма "Розвитку туризму у м. Луцьку" і тому використовують її для дерибану коштів.

Основне завдання - збільшити кількість туристів котрі приїздитимуть до Луцька.

Пропозиція: проект "ТИЖДЕНЬ У ЛУЦЬКУ".

На 7 днів наситити дозвілля міста такими заходами щоб заради них було бажання у киян та львівян відвідати місто: щоденні концерти, виставки, ярмарки, зустрічі-гутірки тощо...

зробити на цей тиждень 50% знижку в усіх ресторанах, кафе... розважальних закладах і т. п.

50% знижка на відвідування усіх музеїв і т.д.

Кошти витратити на залучення відомих гуртів, театрів, особистостей і т. п.

Успіху
Відповісти
Для цього потрібно посадити весь нинішній виконком і ще чиало інщих з обласної адмігістрації
Відповісти
Мене не треба, я за це не голосував.
Відповісти
Я завжди за констрватив. Тому пропоную хоча б написати і дати Бунді Наталі альтернативу. Спеціально сьогодні почитав і обговорив трішки програму в себе на роботі в департаменті. Моя думка наступна:
найкраща критика (рішення)це альтернатива!
Відповісти
Альтернатива - спрямувати кошти в те що найбільш ефективно дасть результат- приток туристів. В даному випадку передбачені кошти на багато речей, які можна робити в рази дешевше, а той взагалі безкоштовно.
Відповісти
Стосовно участі у виставках (більше 100 тисяч гривень), то не впевнений, що наразі, це найкращий засіб залучення туристів, тим паче що механізмів, як вирахувати чи участь у міжнародних виставках була ефективною у посадовців на разі немає. З вуст тих, хто знає мову, це звучало б так:
«Щодо участі у виставках, вартість яких понад 100 тисяч гривень, то я не впевнений, що це найкращий спосіб приваблення туристів, тим паче, що механізмів обрахування економічної ефективності міжнародних виставок не існує (???)». Існують такі методи підрахунку.
«Концептуальний ресторан» - горбате словосполучення, яке в жодній мові не існує. Концептуальний – світоглядний, філософський. Концептуальна книга. Нажаль – на жаль, покищо поки що.
В невеличкому тексті понад 50 граматичних помилок, деякі речення взагалі не влазять ні в яку «концепцію». Цікаво, яку освіту має ця людина? Тим паче, член виконкому. Я глибоко і неприємно вражений.
Відповісти
Підтримую попереднього коментатора. Справді, люди, не знаючи мови, роблячи елементарні помилки в найпростіших текстах, будучи не в змозі сформулювати власної думки з десятка слів, лізуть у владу, хочуть когось навчити, хочуть "прививати" свої "концепції", хочуть критикувати тих, які думають по-іншому, безапеляційно судять про їхні вчинки і рішення, з глибоким переконанням навязуючи свою думку в останній інстанції. І ці люди навіть не підозрівають, що вони нікчеми. Нонсенс! В цьому драма їхнього життя, а вони цього не помічають. В Святому Писанні написано: "У великій мудрості багато печалі, і хто примножує знання, примножує скорботу". Автор цієї "стіни" - без печалі. І скорботу собі не примножує, бо знань – нуль.
Відповісти
Чомусь в нас так ведеться: тільки молоді-завзяті починають корисну справу (а для Луцька туристична реклама ой як потрібна, щоб нас в Києві не запитували: Луцк-это Ровненская область?), зразу знаходяться критикани. Не час сваритись - краще допоможіть ділом, а то берете приклад з великих політиків, одне словоблудство. Дівчата, творіть і робіть наше місто ще кращим! А проект підправить життя
Відповісти