«БудуйТіло2»: фінал та перемога над собою

«БудуйТіло2»: фінал та перемога над собою
Протягом 90 днів на ВолиньPost тривала рубрика «БудуйТіло2», в межах якої підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук та директорка департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш у позаробочий час апгрейдили свої тіла під опікою тренера Віталія Андрейчука. Протягом майже 30 занять спортсмени ганялися за ідеальними м’язами та рельєфними тілами.

Будували тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися заняття, читайте ТУТ

Після 3 місяців активних занять Тетяна та Олександр підвели вже зовсім нежирну риску під своїми результатами та поділилися враженнями від напруженої роботи.

ФІНАЛЬНИЙ РИВОК


На день фінального зважування тренер вирішив організувати для підопічних фінальний квест. Тож для Тетяни і Олександра влаштували змагання за схемою 21-18-15-12-9. З кожним підходом зменшувалася кількість повторів. На час вони одночасно виконували чотири види вправ.



Починали із виходів на тумбу.



Після цього виходили із ліктів у планку.



Далі викидали вгору бліни з присяду. Олександру дістався 10-ти кілограмовий інвентар, Тетяні, які дівчинці – 5-кілограмовий.



Наступною вправою було качання пресу із цими блінами, а далі – вистрибування з присяду.



І хоч змагання мало перетворитися на запеклу гонку, в Олександрі зіграв джентльмен і в результаті перемогла дружба.



Після завершення тренер подякував своїм підопічним за старання та плідну роботу.

«Спочатку ми ставили мету – скинути до 15 кілограмів. Адже спортсмени планували займатися 3 місяці, а скидати по 5 кілограмів – не критично для організму, а такий результат не зашкодить здоров’ю. Але наші спортсмени спрогресували і показали навіть кращі результати», - розповів тренер.

Не зважаючи на роботу, травми та інші нюанси, його підопічні спрацювали добре. За словами Віталія, його підопічні працювали дуже старанно та встигли подружитися і між собою, із тренером.

«У нас, звичайно, є так собі субординація. Але вони класні люди, тому ми здружилися. Надалі продовжимо наші спортивні стосунки», - сміється тренер.



Тому у подальших планах «десятки» - Тетяні скинути, а Олександру набати м'язеву масу.

ВОНА


Перед початком проекту Тетяна поставила перед собою чітку і лаконічну мету: схуднути. Після першого зважування ваги показали серйозний результат - 94, 6 кілограмів. Тому Тетяна попрощалася із тортами та взялася за гантелі.





Після завершення проекту фінальне зважування проводили трохи менше ніж за три місяці від першого. Тетяна завершила проект із солідною позначкою «мінус» на вагах. Чиновниця тратила 18, 2 кілограма. Окрім того, вдалося позбутися чимало сантиметрів у видатних місцях.



Тетяна задоволена своїми результатами та зізнається, що навіть не очікувала побачити такі цифри на вагах.

«Направду я дізналася про проект від Олі Валянік. Я не погоджувалася спочатку, та й роботи багато, я навіть узгоджувала це питання із керівництвом. Але зрештою розумію, що зробила правильний вибір. Я не очікувала такого результату. Хотілося схуднути, але ти ходиш, працюєш над собою, а нічого не змінюється. Та в якийсь момент я наче кліпнула очима і побачила себе зовсім іншою», - розповіла жінка.

Найважче було розпочати, бо пухкими боками та неперевершеними запахами завжди манили торти в кав’ярнях. Але чиновниця зауважує, що спокусу завжди тамує тим, що бачила результат. Себе з боку оцінювати важко, але ж речі не брешуть. А коли в залі тренери почали казати «ого!», Тетяна зрозуміла, що рухається у правильному напрямку.



«Віталік по-чесному мовчав, казав «давай-давай» і «ще треба працювати». А зараз буває таке, що люди мене впізнають тільки по голосу. От в одному магазині дівчинка, яка мені допомагає підібрати одяг, впізнала тільки голос», - зауважує чиновниця.

Для неї три місяці проекту перетворилися на час мук без солодощів та постійних марень тортом.

«Іноді я забігалася та забувала поїсти, добре, що Віталік нагадував. А зараз вже порції здаються мені завеликими. Протягом проекту юний фюрер садив мене на 4 дієти», - сміється Тетяна.

Вона зізнається – проект загартував її, адже в житті все як у спорті. Спорт змушує йти вперед та постійно рухатися.

«Це як на доріжці - здається, що ці 30 секунд найважчі, потім ще 30. Але ти йдеш, з кожним разом збільшуючи нахил, і знаєш, що мусиш дійти. Не люблю слова проблема, я називаю це питаннями, які треба вирішувати. Тут, як на доріжці: мусиш йти, аби досягнути цілі. І хапаючись за поручні, важко дихаючи, ти таки йдеш», - зауважила жінка.

З особливим теплом та постійною усмішкою говорить Тетяна про співпрацю із тренером.

«Ми вже як родинонька. Скажу вам чесно - я Віталіка слухаю більше, ніж чоловіка. Вдома я можу проявити емоції, чоловік вибачить. А тут – просто докинуть 20 хвилин доріжки (сміється). Я не знаю, чи з кимось іншим змогла б досягти таких результатів. Віталік зживається із нами і просто живе цим», - розповіла Тетяна.

Щодо подальших планів цитує Ліну Костенко – «і кожен фініш – це, по суті, старт». Вона планує продовжити свою співпрацю із Віталієм. Адже якщо спочатку ще думала полегшити свої фізичні навантаження, то зараз визнає – цього чоловіка вона вже просто не може кинути.

«Не піду від нього, от можливо він потім навіть доплачувати буде, аби я пішла від нього, але все – тепер я його карма», - підсумувала усміхнена й струнка Тетяна.

ВІН

Перед початком тренувань вага Олександра становила 78,9 кілограма. Мінус кілограми, сантиметри та зморшки на обличчі – зроблено.





На фінальному зважуванні ваги показали 62, 9 кілограма. Ну і, звісно, зник ненависний пивний животик.



Олександр дуже добре пам’ятає свій перший візит у спортзал, до якого він сформулював собі чітку мету - втратити за час занять цілих 5 кілограмів та пивний живіт.

«В ході тренувань я таки зрозумів, що 5 кілограмів це малувато. Насправді дуже хотілося двадцяточку скинути, трошки не дотяг. Але багато людей і так дивуються тому, як я виглядаю, а мене влаштовує сьогоднішній результат», - розповів чоловік.

Олександр зауважив, що найбільше його вразило те, що доводилося чути від людей навіть у залі: мовляв, фото і відео під час тренувань - заморочки багатих.



«Деякі люди і досі не знають про проект і думають, що у «крутеликів» свої таргани в голові. Тому дехто казав: як можна себе так виставляти на покази. Всім пояснюю – це була частина угоди із проектом «БудуйТіло». Я погоджувався на фото, відео та будь які знущання на тренуваннях», - жартує чоловік.

Для нього дуже важливо, що вдається популяризувати активний спосіб життя та спорт.

«Я закликаю усіх не чекати наступного понеділка таки чергувати розпивання пива, пікніки чи лежання на дивані і втикання в телевізор і з приходами в спортзал. Тут, як у смакуванні хорошої їжі – відчуття задоволення приходить з часом», - розповів самооборонівець. Він пригадав, що під час занять змушений був поїхати у відпустку. Та пропустити навіть одне тренування було важко, бо почалася спортивна «ломка».

У будь-якому віці та стані можливості людського організму майже безмежні, головне правильно поставити завдання - переконує чоловік.

«Я почав себе набагато краще почувати фізично. Ну і за цей час навіть втомився чути питання чи здоровий я і чи можна мене нагодувати», - сміється Олександр.

Подякувати причетним він вирішив у кращих американських традиціях.

«Дякую мамі, татові, Господу Богу (сміється). Насправді, в першу чергу дякую ВолиньPost та журналістам, бо без вас мене б тут не було. Ну і а «мегадякую» кажу Віталіку, який чудово вміє зосередити і сконцентрувати тебе на тому, що ти можеш та вмієш зробити. Він дуже легко переконує, що це перш за все потрібно саме тобі, а не для когось чи показухи. Він ідеально вміє мотивувати. Це гарна якість людини, а як тренера – тим більше», - каже чоловік

Надалі в Олександра амбітні плани – він продовжує працювати з Віталієм і після завершення проекту. Чоловік хоче наростити трохи м’язів.

«Я хочу змінитися, буду працювати над собою й далі. Більш ніж певний, що я і спортзал - це вже не роздільні речі», - підсумував Олександр.

«БудуйТіло2» завершилося, але тренер не припиняє робити людей кращими. Стежте за оновленнями на сторінці проекту в Facebook, і вже незабаром ми познайомимо вас із новими героями та випробуваннями.

Також висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.


ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"не роздільні", пишеться не роздільно, а разом)
Відповісти