Як заощадити на авіаквитках: 5 простих способів*

Як заощадити на авіаквитках: 5 простих способів*
Подорож літаком — задоволення не з дешевих, особливо, коли доводиться діставатися до сусідньої країни, щоб сісти на літак. Пропонуємо підбірку корисних порад від досвідчених мандрівників, які дадуть змогу заощадити на квитках, не жертвуючи комфортом.

1. Використовуйте системи пошуку


Такі комплексні сервіси, як lowcost.club, заощаджують не лише гроші, а й час. Вам не потрібно відкривати кілька вкладок різних авіакомпаній, щоб порівнювати ціни та розклад рейсів. Просто введіть у пошук:

  • бажану дату вильоту;

  • міста відправлення та прибуття;

  • кількість пасажирів;

  • клас квитка.

  • Сайт видасть усі можливі варіанти рейсів від різних перевізників, прямі та з пересадками. Часто подібні сервіси бонусом пропонують пошуковики з оренди житла та автівок.

    2. Вмикайте анонімний режим та чистіть cookie


    Якщо ви часто шукаєте один маршрут, з часом у результатах можете побачити вищі ціни на ті самі рейси. Так «хитрий» алгоритм реагує на вашу зацікавленість.

    Проблема усувається вмиканням анонімного режиму в браузері на комп'ютері чи смартфоні. Крім того, не забувайте чистити файли cookie, які зберігають інформацію, пов’язану з нещодавніми вподобаннями та історією переглядів.

    3. Бронюйте на будні дні


    Авіарейси у вихідні зазвичай користуються більшим попитом у пасажирів, а отже, й коштують дорожче. Тому, якщо є можливість, плануйте подорож так, щоб дати вильоту та повернення припадали на період із понеділка до п'ятниці.

    А ось безпосередньо купувати квитки є сенс будь-коли, крім п'ятниці. Основна причина — до кінця тижня гарантовано розбирають місця в економ-класі.

    4. Вибирайте альтернативні аеропорти


    Придивляйтеся до маршрутів із кінцевими точками в неосновних аеропортах або у містах, сусідніх з пунктом призначення. Наприклад, Меммінген замість Мюнхена або Брюссель-Шарлеруа замість центрального аеропорту Брюсселя. Інколи такий підхід дає змогу заощадити до половини бюджету на квитки.

    5. Стежте за акціями авіакомпаній


    Зазвичай повітряні перевізники присутні мінімум у двох соцмережах — підписуйтесь на них там, де вам комфортніше за ними стежити. Це допоможе бути в курсі гарячих пропозицій «останньої хвилини» чи короткотермінових розпродажів. Зверніть увагу також на email-розсилки авіакомпаній — нерідко в них можна знайти промокоди.

    Прислухавшись до цих простих порад, ви зможете не хвилюватися про зайві витрати та сконцентруватися на майбутній подорожі.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.