У Ковелі створять концепцію розвитку туризму

У Ковелі створять концепцію розвитку туризму
Волинська агенція із залучення інвестицій спільно з Ковельською міською радою до травня 2013 року розробить Інтегровану концепцію дій для покращення туристичної привабливості Ковеля.

Концепцію розроблятимуть в рамках проекту «Підтримка співпраці зацікавлених груп та міської влади у розробці Концепції розвитку туристичного сектору міста Ковеля», пише Ковельська правда.

В цій концепції будуть охоплені всі важливі заходи, які реалізовуватимуться протягом наступних 10 років з метою покращення умов перебування іноземних та українських гостей в місті.

Місто Ковель має багату історію, базуючись на якій можна досягти економічного зростання, включаючи історичні церкви, місця битв за Ковель в 1916 та 1944 роках, важливі історичні єврейські місця до часів Голокосту, пам’ятник відомої української поетеси Лесі Українки, резиденція якої знаходиться поблизу Ковеля.

Проблемним є те, що більшість даних місць на сьогодні є в занедбаному стані та потребують реконструкції, а також не мають відповідного ознакування, щоб допомогли підвищити туристичний інтерес до міста та його історії.

«Ковель недостатньо розвинутий у туристичному секторі, зважаючи на його вигідне розташування на головних міжнародних транзитних шляхах. Особливо це стає відчутним при порівнянні його з сусідніми містами. Такими як Луцьк та Хелм, Польща», - говорить голова наглядової ради Волинської агенції із залучення інвестицій Михайло Тихонюк.

«При розробленні цієї концепції думка громади Ковеля є одним з впливових факторів. Саме тому всі зацікавлені мешканці, туристичні агентства, культурні заклади, підприємці, представники громадських організацій Ковеля запрошуються до обговорення ідей та пропозицій щодо розвитку туристичної привабливості Ковеля, які будуть включені в Інтегровану Концепцію, завдання якої відобразити інтереси усіх мешканців», - говорить координатор проекту Наталія Оксенюк.

Для участі у розробці Концепції просять звертатися за адресою: м. Ковель, вул. Залізнична 5, корпус «Бізнес-центр», 2 поверх, каб. 2, тел.: 0506736382, e-mail [email protected]. Зареєструватись можна до 15 січня 2013 року. Детальнішу інформацію можна знайти на сторінці www.investvolyn.com.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі створять концепцію розвитку туризму
03 січень, 2013, 13:08