Волинські рятувальники отримають спецтехніку від японців

Волинські рятувальники отримають спецтехніку від японців
Волинські рятувальники отримають частину техніки, яку передали Україні за підтримки уряду Японії.

Про це повідомили в управлінні ДСНС у Волинській області.

ДСНС України отримала оперативні піротехнічні машини та георадари-детектори.

Автомобілі та обладнання були закуплені в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення діагностичних можливостей лікарень та зміцнення потенціалу з розмінування в Україні» за фінансової підтримки уряду Японії.

Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шиґекі Сумі наголосив, що уряд Японії буде й надалі сприятиме технічному переоснащенню підрозділів ДСНС.

А перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький зауважив, що нові піротехнічні автомобілі та обладнання будуть розподілені між територіальними підрозділами ДСНС України у Волинській, Запорізькій, Одеській та Херсонській областях, а також районами, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. Це дозволить провести оновлення 9% застарілої техніки та підвищить оперативність виконання завдань.



Довідково:

Транспортні засоби, що надаються, призначені для груп з гуманітарного розмінування і використовуватимуться для транспортування особового складу піротехнічного розрахунку до місць та в межах районів виявлення мін, нерозірваних снарядів, та вибухонебезпечних пережитків війни. Загальна вартість 4-х повнопривідних оперативних піротехнічних машин, які обладнані світловими акустичними панелями, портативними радіостанціями, автомобільними лебідками з тяговим зусиллям 4516 кг, а також спецрозміткою «оперативно технічна», становить понад 3 мільйони гривень.

Водночас, георадари-детектори з подвійним сенсором мають графічний дисплей і складаються з детектора пошуку металу та проникаючого георадару. Вони призначені для проведення пошуку вибухонебезпечних предметів з мінімальним вмістом металу та таких, які взагалі не містять метал. На сьогодні аналогічне новітнє обладнання в підрозділах ДСНС взагалі відсутнє. Загальна вартість переданих детекторів-радарів становить понад 2,5 млн. гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські рятувальники отримають спецтехніку від японців
13 грудень, 2017, 02:47