Райради Волині не поспішають реформувати медицину

Райради Волині не поспішають реформувати медицину
Районні ради восьми районів Волинської області ще не прийняли рішення про юридичне розмежування первинної та вторинної ланок медицини.

Про це 9 січня під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Він зазначив, що Луцька, Володимир-Волинська, Нововолинська, Локачинська та Старовижівська районні ради провели сесійні слухання, однак не прийняли рішення про розмежування медичних систем.

Ратнівська райрада ще не прийняла рішення про час розгляду питання, а у Маневицькій та Ківерцівський радах очікують обговорення проекту рішення найближчим часом. Решта районів такі рішення прийняли.

«Мова йде про розділення первинної (первинна медико-санітарна допомога, сімейні лікарі, - ред.) та вторинної ланок (спеціалізована допомога, - ред.) надання медичної допомоги, юридичне розділення. Ми не є пілотна область, але я думаю, що відсоток прийнятих рішень вже найвищий в Україні», - зазначив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Такі рішення губернатор назвав правильними, адже вони пов’язані з подальшим введенням страхової медицини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Райради Волині не поспішають реформувати медицину
10 січень, 2013, 11:03