У «м’яких» колоніях дозволять користуватися мобілками

У «м’яких» колоніях дозволять користуватися мобілками
Ув'язнені колоній з м’яким режимом матимуть змогу користуватися мобільними телефонами.

Такий проект змін до Кримінально-виконавчого кодексу ухвалив Кабмін і направив на розгляд парламенту, повідомили у прес-службі Державної пенітенціарної служби.

Однією з основних змін у цьому законопроекті є надання права засудженим, які відбувають покарання у виправних центрах, виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання та дільницях соціальної реабілітації користуватися мобільними телефонами.

На даний час засуджені, які тримаються у зазначених установах, мають право носити цивільний одяг, користуватися грішми без обмежень та цінними речами, з дозволу адміністрації установи проживати зі своїми сім’ями в межах населеного пункту, де розташована установа, та купувати житло, виїжджати у короткочасні виїзди за межі установ, у зв’язку з чим заборона на придбання, зберігання та використання ними мобільних телефонів є нелогічною.

Крім того, під час перебування засуджених у короткочасних виїздах за межами виправних центрів неможливо контролювати використання ними засобів мобільного зв’язку.

Однак для таких засуджених буде існувати декілька обмежень щодо користування мобільними телефонами.

По-перше, мобільні телефони, які засуджені будуть мати можливість зберігати при собі, в обов’язковому порядку повинні бути зареєстровані в черговій частині установи у спеціальному журналі.

По-друге, кожен засуджений може зберігати при собі лише один мобільний телефон.

У разі виявлення у засудженого мобільного телефону, який не зареєстрований у черговій частині установи, або понад встановлену кількість мобільних телефонів, такі телефони будуть вилучатися та передаватися на склад установи для зберігання до звільнення засудженого.

В обох випадках за порушення встановленого порядку відбування покарання до засудженого будуть застосовані заходи стягнення.

Інших обмежень щодо зберігання та використання засудженими мобільних телефонів не передбачається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: телефони
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.