Ківерцівського суддю-хабарника засудили, але не посадили

Ківерцівського суддю-хабарника засудили, але не посадили
За матеріалами Служби безпеки України засуджено колишнього голову суду одного з районних судів Волинської області.

Набула чинності ухвала апеляційного суду Рівненської області щодо обвинувачення колишнього голови Ківерцівського районного суду Волинської області, який вимагав та отримав хабарі від двох місцевих мешканців, повідомили у прес-службі СБУ У Волинській області.

Слідством встановлено, що у жовтні 2008 року один з місцевих приватних підприємців на вимогу судді передав йому пральну машинку та 1200 гривень за винесення позитивного рішення у цивільній справі щодо визнання за ним права власності на приміщення.

Згодом, у 2010 році, цей же суддя вимагав 4000 гривень від іншого підприємця за вирішення на його користь питання стосовно виключення автомобіля з акту опису.

У червні 2010 року співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури затримали правопорушника «на гарячому» неподалік від будівлі суду під час одержання ним частини хабара.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Окрім цього, хабарника позбавили права обіймати посади судді та посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями чи займатись такою діяльність в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Той Іван обнаглів до прєдєла. ДНЯ не міг без подачок прожити. Все йому мало було.
Відповісти
я зараз на відпочинку, а тому вітієвата художня лоза мого слова перейшла на орбіту простого споглядання та смакування граціями прекрасних мавок на карпатському водопої з метою гармонійного поєднання.........
Що ж стосується справи, то за два роки судових розглядів перерозглядів вона знайшла своє логічне закінчення. Вкотре хочеться засвідчити рекспект і уважуху співробітникам СБУ Волині.
Цікаво буде, чи вони нас порадують найближчим часом, га
Відповісти
Я тоже в захваті. Хабарникеу заслужена кара
Відповісти
СБУ дійсно уважуха. Коли за УБОЗ візьмитесь,га
Відповісти
Як прізвище та ім'я цього хєроя? народ повинен знати!
Відповісти
То є суддя Іван Іванович Підгорний . Хіба це покарання? Він ходить і сміється з нас. ЛІНЧУВАТИ паскуду.
Відповісти
Останні новини
Ківерцівського суддю-хабарника засудили, але не посадили
16 січень, 2013, 17:28