Нові правила ПДР: водіїв зобов'яжуть міняти гуму, а пішоходів носити спецодяг. ВІДЕО

Нові правила ПДР: водіїв зобов'яжуть міняти гуму, а пішоходів носити спецодяг. ВІДЕО
У новому році українців чекають зміни у правилах дорожнього руху: нововведення як для водіїв і для пішоходів.

Головне для водіїв: тепер восени обов’язково потрібно буде змінювати шини на зимові, а навесні на літні, повідомляють ФАКТИ.ICTV.

Конкретної дати перевзування залізних коней не встановлюють, усе залежить від температури повітря.

А от із ввімкненим ближнім світлом доведеться їздити із 1-го жовтня до 1-го травня цілодобово. Це значно зменшить аварійність на дорогах, переконують державтоінспектори.

«Якщо транспортний засіб рухається з увімкненим ближнім світлом фар у світлу частину доби, то відстань упевненого його виявлення, за певних швидкостей, може збільшуватися до тисячі метрів», - пояснює начальник відділу профілактичної роботи департаменту ДАІ МВС України Олександр Зубенко.

Ще одна вимога - аби водії під час поломки автомобіля у темряві обов’язково були в оранжеву жилеті. Усі зміни - згідно з європейськими стандартами. Та українським шоферам не всі нововведення до вподоби.

Одні обурені обов’язковістю жилеток, які ще треба десь купити, другі не хочуть міняти гуму, бо це, начебто, дорого для них. Треті готові до змін, але наголошують, що насамперед треба змінювати культуру водіїв і пішоходів.

Зміняться правила і для пішоходів. У темряві вони повинні мати на одязі або взутті чи сумці світловідбивачі. Це допоможе змінити сумну статистику: торік під колеса автівок потрапили понад 8 тисяч пішоходів, і майже півтори тисячі загинуло.

Нині проект - на розгляді в Кабміні. Та в ДАІ сподіваються, що уряд із відповідною постановою не зволікатиме. І одразу ж за змінами правил дорожнього руху змінить і Адміністративний кодекс щодо покарання порушників. Бо інакше ефекту не буде жодного, і смертність на дорогах знову вражатиме страшними цифрами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ, дорога
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нововведення необхідні і дуже чітко обгрунтовані. Особливо те, що стосується пішоходів і включеного світла на авто. Не зрозумілим і необгрунтованим є лише те, що всіх зобов"яжуть використовувати ближнє світло фар. Раціоналізм у цьому є (означення ТЗ), проте у Європейських вимогах є ще можливість використання денного світла фар (DRL), яке є альтернативою ближньому світлу (економічність, більша дієвість - пучок світла направлений не вниз (ближнє світло), а вверх (DRL), що дає можливість бути видимим навіть при яскравому сонці). Правді, ті ж DRL мають відповідати усім вимогам.
Відповісти
Может про дневной вспомнят и внесут изменения? Прикол будет, если при включенном дневном будут штрафовать за не включенный ближний. А ведь будут и будут правы.
Відповісти
Ага, в Росії таке колись було... тепер задумались і внесли поправки до ПДР, де визначено "з ввімкненим ближнім світлом фар або денним світлом фар"
Відповісти
ПДР України 2013 вже надруковані. Версію нових Правил дорожнього руху з самими останніми змінами випустило видавництво «МОНОЛІТ». На їх сайті можна ознайомитися з найактуальнішою інформацією щодо змін у ПДР, а також придбати друкарську версію.
Відповісти
Останні новини
Нові правила ПДР: водіїв зобов'яжуть міняти гуму, а пішоходів носити спецодяг. ВІДЕО
17 січень, 2013, 13:02